Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Typicke jedlo lovcov peral v Bahrajne. Pokial vylovia, jedlo sa pripravi nad uhlikmi/ohnom. K takto pripravenej ryzi sa podava aj opecene/grilovane kurca alebo maso.
Do uvarenej a zliatej este horucej/teplej ryze zamiesame cukor a koreniny a zlahka dobre premiesame (premiesavame obracanim). Do kastroliku dame maslo, na to ryzu, dame na ohen, nechame pol minutky bez miesania, zalejeme horucou vodou do polovice vysky ryze, nechame prevriet. Stiahneme teplotu na co najslabsi stupen. Kastrolik prikryjeme utierkou, nechame asi 7-10 minut a odstavime. Nechame prikryte v pare pod utierkou dojst. Rybka: Datle rozmixujeme alebo vidlickou roztlacime na kasu, do ktorej pridame 1 PL ghee/masla/oleja. Ak nepridame tak pred pecenim rybku pokapeme olejom/maslom a ani to nemusime. Nasekanu cibulu oprazime na masle. Ked zacne beliet pridame pretlaceny cesnak, chvilku oprazime, pridame ostatne koreniny. Asi minutu premiesame a odstavime. Nechame prechladnut. Touto zmesou naplnime ocistenu rybku. Rybku zvonku dobre potrieme datlovou hmotou , dame do pekaciku a do rury/gril. Pecieme do zlatava. Mozme dat aj do alobalu a potom zapiect do zlatava. Dobru chut !
Recept je z kategorií: Ryby
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Muhammara lovcov peral