Recept Mučenkový krém s mátovou čokoládou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Mučenkový krém s mátovou čokoládou

Postup

1. Želatinu dáme nabobtnat do dostatečného množství studené vody. Smícháme mučenkový nektar a citronovou šťávu. Želatinu vylisujeme a opatrně jí prohříváme, až se rozpustí. Želatinu rozmícháme v ovocném nektaru a chladíme. 2. Ušleháme smetanu a metlou ji vmícháme do tuhnoucího ovocného nektaru. Krém na­plníme do čtyř dezertních formiček, přikry­jeme a dáme zatuhnout do chladničky. 3. Formičky krátce ponoříme do horké vody a krém vyklopíme na dezertní talířky. Mučenkové plody rozpůlíme, dužinu vydlabeme lžičkou a přidáme na talířky. Ozdobíme meduň­kou a čokoládou plněnou mátovou náplní. *Tip:* Krém správně ztuhne, chladíme-li jej přes noc. Nemáme-li mátovou čokoládu, postačí bílá.

Recept je z kategorií: Zmrzlina

Nahlásit recept

  • 29.11.01 vloženo
  • 4113x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 5 plátků želatiny
  • 400 ml mučenkového nektaru (maracuja)
  • šťáva z 1 citronu
  • 200 ml smetany ke šle­hání
  • 2 mučenky
  • 8 kousků mátové čokolády
  • lístky meduňky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mučenkový krém s mátovou čokoládou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz