Recept Mubarakovo kuře s rýží

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

recept je od mého kamaráda, má zvláštní „orientální“ chuť kterou mu dodává právě složení koření.

Postup

Kuřátko rozporcujeme na 12 dílků, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu.
Zprudka opečeme ze všech stran na přepuštěném másle. Přídáme koření, krátce osmahneme a zasypeme hrnkem rýže. Promícháme tak aby se rýže obalila šťávou co máme v hrnci.
Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a stáhneme na co nejmenší plamen. To celé dusíme pod pokličkou tak cca.40 minut (záleží na velikosti kuřete, čím menšíkousky uděláme tím líp pro nás).
Nakonec přidáme máslo které nám pokrm zjemní.

Množství koření si nadávkujte dle sebe, koření by bylo asi lepší dát do
„čajítka“ -pokud to neuděláte, tak je pak trošku nepříjemné vybírat koření na talíři.

Dá se to samozřejmě celé udělat i v troubě.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.02.10 vloženo
  • 2493x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 celé kuře
  • hrnek rýže
  • 2 hrnky vývaru
  • přepuštěné máslo
  • máslo
  • 1 citron
  • sůl, pepř, celá skořice, hřebíček, římský kmín celý, bobkový list, nové koření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mubarakovo kuře s rýží

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
svato
1417 příspěvků 04.02.10 01:21
Re: Mubarakovo kuře s rýží - kikimor

no, to som zvedavá, vyskúšam

 
suzanka
161 příspěvků 03.02.10 21:20
Re: Mubarakovo kuře s rýží

no jo, já to tušila … Koření spočítám při příštím vaření, bohužel nevím kdy, ale budu to mít na paměti. „Hadrový“ už jsem opravila, nemohla jsem tomu přijít na jméno, tak děkuji Casino.

 
kikimor
48 příspěvků 03.02.10 21:08
Re: Mubarakovo kuře s rýží - bezva finta

jak napodobit aroma jídla dělaného ve volné přírodě na ohni. Asi 20 minut před dohotovením pokrmu se vezme hrneček s rozpuštěným máslem, asi do půlky, a vloží se do něj doutnající kousek dřevěného uhlí. Hrneček se položí na jídlo(v tomto případě ho kuchař zatlačil do rýže s jehněčím) a přikryje pokličku. Výborné. Byl to arabský kuchař a pomohl si jednoduše tím, že vzal do kleštiček uhlík ze šíši(vodní dýmky). A kdo namítne, že dosáhne stejné vůně použitím uzené soli, nemá pravdu. Nevyrovná se v žádném případě. A kdo nemá vodní dýmku, kousek dřevěného uhlí zapálí na sporáku.

 
casino
4473 příspěvků 03.02.10 18:51
Re: Mubarakovo kuře s rýží

Cituji: … zvláštní „orientální“ chuť kterou mu dodává právě složení koření.
Množství koření si nadávkujte dle sebe…
suzanka, rád bych ochutnal onu orientální chuť. Dejme tomu tu, která chutná Vám. Můžete prosím konkretizovat množství jednotlivého koření? Děkuji :-)
P.S. Na koření je praktické „čajítko“, jak to zde už někdo nazval
P.P.S. Dle slovníku nespisovné češtiny je hadr, hadra, -y /> 1. šaty
2. h- na nádobí (náčeňovica:-))
3. h- na podlahu (dlážkovica:-)))

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz