Recept Mrtvý guláš v pomalém hrnci

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do keramické nádoby dáme sádlo, drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme dobře očištěné a omyté ledvinky, maso, játra nakrájené na drobnější kostky. Osolíme, opepříme, okmínujeme a vše promícháme. Nadrobíme střídku chleba a zalijeme vodou. Hrnec zapneme na HIGH a 3 hodiny se ho nevšímáme. Po této době přisypeme rozemnutou majoránku a případně dochutíme (můžeme zahustit moukou rozmíchanou v trošce vody nebo nezahušťujeme vůbec). Necháme ještě hodinku provářet .

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 04.03.07 vloženo
  • 6706x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 dkg vepřového plecka
  • 100 dkg vepřových jater
  • 2 vepřové ledvinky
  • 1 velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce sádla
  • sůl, pepř, majoránka a špetka mletého kmínu
  • hladká mouka nebo krajíc chleba na zahuštění
  • 1 až 2 hrnky vody

Doporučená příloha

  • chleba nebo knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mrtvý guláš v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Anetta02
1 příspěvek 08.12.09 02:49
Re: Mrtvý guláš v pomalém hrnci - Jandule

V crockpot - cili v pomalem hrnci se daji uvarit vynikajici gulase, vse co je varene a dusene, vcetne svickove. Musi se v nem umet varit, nenahazet vse jen tak, ale cibulku, zeleninu a maso osmahnout stejne tak, jako kdyz varime v obycejnem hrnci. Davam prednost vareni na low.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mrtvý guláš v pomalém hrnci

Čauky lidičkové, to jsem netušila co rozpoutám se svým mrtvým gulášem, těším se až ochutnám ten správný…mějte se zdraví Zlata

blamamka
292 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mrtvý guláš v pomalém hrnci

Já nevím, nechci se přít, ale všude v receptech na zabijačkový guláš paprika je. Ale tady se vlastně diskutuje o " Mrtvém guláši" a ten jsem ještě nezkoušela.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Mrtvý guláš v pomalém hrnci

Zabíjačkový guláš není červený, a proto tam paprika nepatří, nedávám ani kmín, ale dávám mleté nové koření a guláš peču v troubě, bez míchání a zahušťuji vepřovým mozečkem.

blamamka
292 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mrtvý guláš v pomalém hrnci-kamilio

No to máš tedy pravdu. Toto je „zabijačkový guláš“ a do něj paprika patří.

kamilio
551 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mrtvý guláš v pomalém hrnci

Asi budu považován za rebela, ale pořád se nikdo nevyjádřil k absenci mleté papriky. Pořád mám zafixováno, že guláš je z masa, cibule a papriky. Navíc toto je v podstatě tzv. „zabíjačkový“ guláš, kde je paprika nutná pro vytvoření tohoto typu pokrmu. Chuťově tomu nelze jistě nic vytknout, ale bez papriky bych to asi nazval vepřová směs dušená.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mrtvý guláš v pomalém hrnci - Jandule,

ono se to teoreticky dá, ale také to mám ráda napřed pěkně osmažené.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mrtvý guláš v pomalém hrnci

Polde mě se opravdový guláš v PM nedá uvařit. Musí se napřed udělat klasický základ z cibule a tuku a teprve pak přendat. Pak už je to výborné.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mrtvý guláš v pomalém hrnci

Bali - Takhle ho pojmenoval jednou můj muž a už to tak zůstalo, dokonce i v některé restauraci vědí co chce.
Přidala jsem ještě jeden hrnek vody, ten jeden je tak pro dva, muj chlap hučel, že je málo omáčky.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mrtvý guláš v pomalém hrnci

Esmeraldo díky za radu s cibulí, určitě to zkusím a dám vědět jaký byl rozdíl.

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mrtvý guláš v pomalém hrnci

proc ma ten recept tak osklive jmeno?

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mrtvý guláš v pomalém hrnci - Zlato,

hezký recept, určitě stojí za vyzkoušení.
Tu cibuli bych napřed trochu osmažila. Z pomalého hrnce mi vařená nechutná, ale je to věc osobní chuti.

Housenko, u nás něco, jako MOC česneku, neexistuje. Téměř nesolíme (sůl u nás na stole už nenajdeš vůbec), místo toho používáme koření a bylinky.

Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mrtvý guláš v pomalém hrnci

Dělala jsem guláše v PH nesčetněkrát a tak vím že poměr cibule a česneku stačí, obzvláště česneku je potřeba dávat málo, pomalým vařením se jeho chuť několikanásobně zvýrazní…

kamilio
551 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mrtvý guláš v pomalém hrnci

Zlatuš, recept je klasický, odzkoušený, dokonce prezentovaný i v televizi. Ale Ty to tvoříš bez papriky? A tak málo cibule a česneku na 3/4 kg masa? Nějak si tu výslednou chuť nedokážu namodelovat.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Karbanátky Karbanátky
Reveňový koláč Reveňový koláč
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz