Recept Mrkvovy Dort plny Lasky

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Troubu predehrejte na 180C.
2 formy na peceni potrete maslem a vylozte pecicim papirem.
Formy o prumeru 20 - 23cm.

Prosijte mouku, 2 KL jedle sody, skorici a sul ve velke mise.

Smichejte vejce, olej a 3/4 salku podmasli, 2 salky cukru a vanilkovy extrakt az se vse dobre spoji, asi 2 minuty.
Pak hmotu smichejte s moukovou smesi.
Pridejte rozmackany ananas, mrkev, orechy, rozinky a kokos a smichejte, az se vse dobre spoji.
Rozdelte testo do dvou forem a dejte peci na asi 45 minut.
Drevenou spejli zkontrolujte, zda jsou korpusy upeceny.

Horka poleva:
asi 8 minut pred dopecenim privedte kukuricny syrup, 1/2 KL sody, 1/2 salku podmasli, 1/2 salku masla a 1 salek piskoveho cukru k varu asi 3 az 5 minut.
Horke korpusy jeste ve formach prelejte horkou polevou a nechejte vychladnout.

Syrova poleva:
Roztiratelny syr a zbyvajici 1/4 salku masla slehejte vysokou rychlosti asi po 2 minuty, zmirnete rychlost a pridejte praskovy cukr a citronovou stavu. Vyslehejte do jemna.

Dokonceni:
Korpusy vyjmete z formy.
Prvni korpus potrete tretinou polevy. Prelozte druhym korpusem. Pak cely dort potrete zbytkem polevy.

Poznamka: Ja vynechavam kokos, moc se na chuti nezmeni. Mnoho lidi je na kokos alergicky. Maple syrup doda dortu prijemnou vuni.

1 salek praskoveho cukru = 10dkg
1 salek piskoveho cukru= 20dkg
1 salek hladke mouky = 10dkg
1 salek podmasli = asi 240ml

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 21.09.09 vloženo
  • 9702x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hodiny

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 2 salky hladke mouky
  • 2 1/2 KL jedle sody
  • 2 KL mlete skorice
  • 1/2 KL soli
  • 3 velka vejce
  • 3/4 salku oleje
  • 1 1/4 salku podmasli
  • 3 salky piskoveho cukru
  • 1 KL vanilkoveho extraktu
  • 2 salky nastrouhane mrkve
  • 2/3 salku rozmackaneho ananasu
  • 1 salek nasekanych orechu (vlasskych)
  • 1/2 salku rozinek
  • 1/2 salku mleteho kokosu
  • na polevu
  • 2 PL kukuricneho syrupu ( ja pouzivam Maple syrup)
  • 3/4 salku masla asi 15dkg ( v pokojove teplote)
  • 1 baleni roztiratelneho syra, (cream cheese - napr. Philladelphia)
  • 2 salky prosateho praskoveho cukru
  • 2 KL cerstve citronove stavy

Doporučená příloha

  • Co ma kdo rad.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mrkvovy Dort plny Lasky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Lenka-K
72 příspěvků 11.10.10 09:02

Aha, díky moc. Holt nebudu líná a zajedu si pro sirup do zdravé výživy :-) Stejně med nemám ráda, jen, že ho mám doma plno. Děkuji moc, pa, L.

 
casino
4479 příspěvků 11.10.10 00:18

V ingrediencích je uveden kukuřičný (tedy škrobový) sirup; to je v podstatě bonbonářský sirup, který lze v nouzi nejvyšší :-) nahradit medem (ten je ale sladší, možná tedy ubrat trošku cukru v horké polevě)
V tomto případě sirup dodá korpusu vláčnost (a zvyšuje trvanlivost), na rozdíl např. od marokánek, kde pečením naopak dodá výrobkům požadovanou křehkost (křupavost)…

 
VeraWalling
55 příspěvků 10.10.10 23:24

Lenko, myslim, ze ano, jen nevim, jak se zachova v tom podmasli se sodou.
Vyzkousejte a uvidite…Ja mam rada ten maple syrup, protoze ma takove zvlastni aroma, a dort je pak velmi…ehm rekla bych „unikatni“.
hodne zdaru
 Vera

 
Lenka-K
72 příspěvků 10.10.10 23:15

Vero, prosím, šel by ten sirup nahradit medem? Díky :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Houbová smaženice Houbová smaženice
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz