Recept Mrkvovy Dort plny Lasky

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Troubu predehrejte na 180C.
2 formy na peceni potrete maslem a vylozte pecicim papirem.
Formy o prumeru 20 - 23cm.

Prosijte mouku, 2 KL jedle sody, skorici a sul ve velke mise.

Smichejte vejce, olej a 3/4 salku podmasli, 2 salky cukru a vanilkovy extrakt az se vse dobre spoji, asi 2 minuty.
Pak hmotu smichejte s moukovou smesi.
Pridejte rozmackany ananas, mrkev, orechy, rozinky a kokos a smichejte, az se vse dobre spoji.
Rozdelte testo do dvou forem a dejte peci na asi 45 minut.
Drevenou spejli zkontrolujte, zda jsou korpusy upeceny.

Horka poleva:
asi 8 minut pred dopecenim privedte kukuricny syrup, 1/2 KL sody, 1/2 salku podmasli, 1/2 salku masla a 1 salek piskoveho cukru k varu asi 3 az 5 minut.
Horke korpusy jeste ve formach prelejte horkou polevou a nechejte vychladnout.

Syrova poleva:
Roztiratelny syr a zbyvajici 1/4 salku masla slehejte vysokou rychlosti asi po 2 minuty, zmirnete rychlost a pridejte praskovy cukr a citronovou stavu. Vyslehejte do jemna.

Dokonceni:
Korpusy vyjmete z formy.
Prvni korpus potrete tretinou polevy. Prelozte druhym korpusem. Pak cely dort potrete zbytkem polevy.

Poznamka: Ja vynechavam kokos, moc se na chuti nezmeni. Mnoho lidi je na kokos alergicky. Maple syrup doda dortu prijemnou vuni.

1 salek praskoveho cukru = 10dkg
1 salek piskoveho cukru= 20dkg
1 salek hladke mouky = 10dkg
1 salek podmasli = asi 240ml

Recept je z kategorií: Dorty


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.09.09 vloženo
  • 9536x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hodiny

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 2 salky hladke mouky
  • 2 1/2 KL jedle sody
  • 2 KL mlete skorice
  • 1/2 KL soli
  • 3 velka vejce
  • 3/4 salku oleje
  • 1 1/4 salku podmasli
  • 3 salky piskoveho cukru
  • 1 KL vanilkoveho extraktu
  • 2 salky nastrouhane mrkve
  • 2/3 salku rozmackaneho ananasu
  • 1 salek nasekanych orechu (vlasskych)
  • 1/2 salku rozinek
  • 1/2 salku mleteho kokosu
  • na polevu
  • 2 PL kukuricneho syrupu ( ja pouzivam Maple syrup)
  • 3/4 salku masla asi 15dkg ( v pokojove teplote)
  • 1 baleni roztiratelneho syra, (cream cheese - napr. Philladelphia)
  • 2 salky prosateho praskoveho cukru
  • 2 KL cerstve citronove stavy

Doporučená příloha

  • Co ma kdo rad.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mrkvovy Dort plny Lasky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Lenka-K
72 příspěvků 11.10.10 09:02

Aha, díky moc. Holt nebudu líná a zajedu si pro sirup do zdravé výživy :-) Stejně med nemám ráda, jen, že ho mám doma plno. Děkuji moc, pa, L.

 
casino
4466 příspěvků 11.10.10 00:18

V ingrediencích je uveden kukuřičný (tedy škrobový) sirup; to je v podstatě bonbonářský sirup, který lze v nouzi nejvyšší :-) nahradit medem (ten je ale sladší, možná tedy ubrat trošku cukru v horké polevě)
V tomto případě sirup dodá korpusu vláčnost (a zvyšuje trvanlivost), na rozdíl např. od marokánek, kde pečením naopak dodá výrobkům požadovanou křehkost (křupavost)…

 
VeraWalling
55 příspěvků 10.10.10 23:24

Lenko, myslim, ze ano, jen nevim, jak se zachova v tom podmasli se sodou.
Vyzkousejte a uvidite…Ja mam rada ten maple syrup, protoze ma takove zvlastni aroma, a dort je pak velmi…ehm rekla bych „unikatni“.
hodne zdaru
 Vera

 
Lenka-K
72 příspěvků 10.10.10 23:15

Vero, prosím, šel by ten sirup nahradit medem? Díky :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Houbová smaženice Houbová smaženice
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Květáková polévka Květáková polévka
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz