Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
VeraWalling Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Troubu predehrejte na 180C. 2 formy na peceni potrete maslem a vylozte pecicim papirem. Formy o prumeru 20 - 23cm. Prosijte mouku, 2 KL jedle sody, skorici a sul ve velke mise. Smichejte vejce, olej a 3/4 salku podmasli, 2 salky cukru a vanilkovy extrakt az se vse dobre spoji, asi 2 minuty. Pak hmotu smichejte s moukovou smesi. Pridejte rozmackany ananas, mrkev, orechy, rozinky a kokos a smichejte, az se vse dobre spoji. Rozdelte testo do dvou forem a dejte peci na asi 45 minut. Drevenou spejli zkontrolujte, zda jsou korpusy upeceny. Horka poleva: asi 8 minut pred dopecenim privedte kukuricny syrup, 1/2 KL sody, 1/2 salku podmasli, 1/2 salku masla a 1 salek piskoveho cukru k varu asi 3 az 5 minut. Horke korpusy jeste ve formach prelejte horkou polevou a nechejte vychladnout. Syrova poleva: Roztiratelny syr a zbyvajici 1/4 salku masla slehejte vysokou rychlosti asi po 2 minuty, zmirnete rychlost a pridejte praskovy cukr a citronovou stavu. Vyslehejte do jemna. Dokonceni: Korpusy vyjmete z formy. Prvni korpus potrete tretinou polevy. Prelozte druhym korpusem. Pak cely dort potrete zbytkem polevy. Poznamka: Ja vynechavam kokos, moc se na chuti nezmeni. Mnoho lidi je na kokos alergicky. Maple syrup doda dortu prijemnou vuni. 1 salek praskoveho cukru = 10dkg 1 salek piskoveho cukru= 20dkg 1 salek hladke mouky = 10dkg 1 salek podmasli = asi 240ml
Recept je z kategorií: Dorty
Co ma kdo rad.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mrkvovy Dort plny Lasky
72 příspěvků 11.10.10 09:02
Aha, díky moc. Holt nebudu líná a zajedu si pro sirup do zdravé výživy
Stejně med nemám ráda, jen, že ho mám doma
plno. Děkuji moc, pa, L.
V ingrediencích je uveden kukuřičný (tedy škrobový) sirup; to je v podstatě bonbonářský sirup, který lze v nouzi nejvyšší
nahradit medem (ten je ale sladší, možná
tedy ubrat trošku cukru v horké polevě)
V tomto případě sirup dodá korpusu vláčnost (a zvyšuje trvanlivost), na rozdíl např. od marokánek, kde pečením naopak dodá výrobkům požadovanou křehkost (křupavost)…
Lenko, myslim, ze ano, jen nevim, jak se zachova v tom podmasli se sodou.
Vyzkousejte a uvidite…Ja mam rada ten maple syrup, protoze ma takove zvlastni aroma, a dort je pak velmi…ehm rekla bych „unikatni“.
hodne zdaru
Vera
72 příspěvků 10.10.10 23:15
Vero, prosím, šel by ten sirup nahradit medem? Díky