Recept Mrkvové rizoto "po arabsku" Dia Veg Linie Bezlep

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mrkvové rizoto

Postup

Na olivovém oleji nebo másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli společně s římským kmínem. Přidáme mrkev pokrájenou na kousky preferovaného tvaru, krátce smažíme a přidáme opláchnutou rýži. Vše dobře smícháme a poté po částech přiléváme horkou vodu nebo vývar (celkem asi 800 ml) - vždy poté, co se předchozí voda vsákne.

Mezitím si připravíme rukolové pesto: rozdrtíme česnek se solí, olivovým olejem a nasekanou rukolou.

Do uvařené rýže vmícháme pesto a podáváme posypané sýrem.

Poznámka: římský kmín můžeme také přidat až do pesta, nebo jím začít a osmažit jej ještě před cibulí. Celé koření lze také opražit nasucho a poté rozdrtit v hmoždíři - pracnější, ale dobré..

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.09.15 vloženo
  • 2350x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g rýže (ideálně kulatozrnné)
  • 1 cibule
  • 2-3 mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • hrst rukoly
  • hrst strouhaného sýra (eidam, parmazán - dle chuti a peněz..)
  • římský kmín

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 06.10.15 14:29

Na mrkev jsem nezapomněla :-), je fakt, že dodnes nevím co si o receptu myslet, tváří se jako česká verze, v postupu zaznívají italské tóny, ale Arábie mate dokonale :-)

Nicméně musím říct, že k panence obalené v parmazánu to bylo velice chutné.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Eja 24.09.15 08:42

To je tak, když si člověk nepřečte recept - zapomněla jsem dát mrkev…
Vařila jsem klasicky - risotto s rukolovo-česnekovým pestem, rýže Arborio, podlévala střídavě bílým vínem a kuřecím vývarem. Bylo to moc dobré.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Mrkvové rizoto "po arabsku"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1139 příspěvků 07.10.15 09:51

@Eja dobře, že nemám vnoučata :-) S tím postupem bych neuspěla ani u sebe, už jen při představě, jak vařím jemně strouhanou mrkev zalitou vodou a pak do toho naleju kelímek smetany, abych to následně i s rýží cedila, se mi dělá nedobře :-)
A přitom je to rizoto s mrkví :-)

 
Eja
3814 příspěvků 06.10.15 14:58

@daduuja ( a taky @Zuzka1973 ) :kytka: ale musíte uznat, že uvařit mrkvové rizoto bez mrkve každý neumí :mrgreen:

Dando, Mimibazar hezké, manžové si jistě čvachtají :pocitac: možná bych uspěla u vnoučat…možná…

Já taky moc nevím, proč Petrieta do toho tu Arábii…římský kmín v tom podle mne nehraje hlavní roli, je to podle mne Itálie postupem, přidáním pesta…já to rozhodně zkusím i s tou mrkví, bylo to moc dobré a tenké plátky mrkvičky al dente ve tvaru třeba kosočtverců (dovedla bych si představit mrkev dělanou velmi rychle zvlášť v trošce vody s kapičkou balzamica třeba… a přidat do hotového)… Za mne rozhodně dobrý recept.

Příspěvek upraven 06.10.15 v 15:12

 
daduuja
1139 příspěvků 06.10.15 14:32

Trochu jsem koukala na netu, jak vaří ostatní mrkvové rizoto a narazila na tuto dobrotu, která myslím chutná celé rodině :zed: http://www.mimibazar.cz/recept.php?… :-)

 
Zuzka1973
2179 příspěvků 24.09.15 18:57

@Eja Mrkvové rizoto bez mrkve - tomu říkám pořádná skleróza :palec: :mrgreen: :mavam:
Nemyslím to ve zlém, ale pobavila jsem se :D

 
daduuja
1139 příspěvků 16.09.15 17:12

Ejo, asi po arabsku :-) Škoda, že musím končit s vařením bezmasa, už by mi šlo o život :-), ale určitě v budoucnu podle receptu uvařím, rýže je v oblibě (možná na úplném začátku přidám kousek libového masa) :mavam:

 
Eja
3814 příspěvků 16.09.15 16:32

@petrieta uvidím co mne napadne až to vyzkouším, ale dnes to už nebude, dělala jsem do skleniček zeleninovou směs do polévek, pekla jablkovou buchtu, dusila kapustu…kuchyň je uklizená a dnes tak leda kafe…

@daduuja no jo, jenže postupem přípravy je to risotto, takže arborio, i to „pesto“ k tomu, Tvůj nápad sice dobrý, ale to už by bylo úplně jiné jídlo :roll:

Děvčata, vy mne snad vyhecujete abych šla vařit, všechno potřebné mám… :dance:

 
daduuja
1139 příspěvků 16.09.15 15:59

@Eja s basmati, skořicí, kardamomem, římským kmínem…

 
daduuja
1139 příspěvků 16.09.15 15:58

@petrieta proč po arabsku?

 
petrieta
1 příspěvek 16.09.15 15:42

Díky Ejo za komentář, no taky z názvu nejsem nadšená, ale nějak jsem bezradná :think: nějaký tip byste neměla? Dejte vědět, jak to dopadlo :D :mavam:

 
Eja
3814 příspěvků 11.09.15 17:29

Název mne trochu odradil, ale recept vypadá dobře, když se trefí správná velikost kousků mrkve, tak to bude podle mne moc dobré a i to bude dobře vypadat. Rozhodně vyzkouším. :mavam:
P. S. Eidam neee…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz