Recept Mrkvové rizoto "po arabsku" Dia Veg Linie Bezlep

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mrkvové rizoto

Postup

Na olivovém oleji nebo másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli společně s římským kmínem. Přidáme mrkev pokrájenou na kousky preferovaného tvaru, krátce smažíme a přidáme opláchnutou rýži. Vše dobře smícháme a poté po částech přiléváme horkou vodu nebo vývar (celkem asi 800 ml) - vždy poté, co se předchozí voda vsákne.

Mezitím si připravíme rukolové pesto: rozdrtíme česnek se solí, olivovým olejem a nasekanou rukolou.

Do uvařené rýže vmícháme pesto a podáváme posypané sýrem.

Poznámka: římský kmín můžeme také přidat až do pesta, nebo jím začít a osmažit jej ještě před cibulí. Celé koření lze také opražit nasucho a poté rozdrtit v hmoždíři - pracnější, ale dobré..

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 11.09.15 vloženo
  • 2439x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g rýže (ideálně kulatozrnné)
  • 1 cibule
  • 2-3 mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • hrst rukoly
  • hrst strouhaného sýra (eidam, parmazán - dle chuti a peněz..)
  • římský kmín

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 06.10.15 14:29

Na mrkev jsem nezapomněla :-), je fakt, že dodnes nevím co si o receptu myslet, tváří se jako česká verze, v postupu zaznívají italské tóny, ale Arábie mate dokonale :-)

Nicméně musím říct, že k panence obalené v parmazánu to bylo velice chutné.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Eja 24.09.15 08:42

To je tak, když si člověk nepřečte recept - zapomněla jsem dát mrkev…
Vařila jsem klasicky - risotto s rukolovo-česnekovým pestem, rýže Arborio, podlévala střídavě bílým vínem a kuřecím vývarem. Bylo to moc dobré.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Mrkvové rizoto "po arabsku"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
daduuja
1140 příspěvků 07.10.15 09:51

@Eja dobře, že nemám vnoučata :-) S tím postupem bych neuspěla ani u sebe, už jen při představě, jak vařím jemně strouhanou mrkev zalitou vodou a pak do toho naleju kelímek smetany, abych to následně i s rýží cedila, se mi dělá nedobře :-)
A přitom je to rizoto s mrkví :-)

 
Eja
3826 příspěvků 06.10.15 14:58

@daduuja ( a taky @Zuzka1973 ) :kytka: ale musíte uznat, že uvařit mrkvové rizoto bez mrkve každý neumí :mrgreen:

Dando, Mimibazar hezké, manžové si jistě čvachtají :pocitac: možná bych uspěla u vnoučat…možná…

Já taky moc nevím, proč Petrieta do toho tu Arábii…římský kmín v tom podle mne nehraje hlavní roli, je to podle mne Itálie postupem, přidáním pesta…já to rozhodně zkusím i s tou mrkví, bylo to moc dobré a tenké plátky mrkvičky al dente ve tvaru třeba kosočtverců (dovedla bych si představit mrkev dělanou velmi rychle zvlášť v trošce vody s kapičkou balzamica třeba… a přidat do hotového)… Za mne rozhodně dobrý recept.

Příspěvek upraven 06.10.15 v 15:12

 
daduuja
1140 příspěvků 06.10.15 14:32

Trochu jsem koukala na netu, jak vaří ostatní mrkvové rizoto a narazila na tuto dobrotu, která myslím chutná celé rodině :zed: http://www.mimibazar.cz/recept.php?… :-)

 
Zuzka1973
2201 příspěvků 24.09.15 18:57

@Eja Mrkvové rizoto bez mrkve - tomu říkám pořádná skleróza :palec: :mrgreen: :mavam:
Nemyslím to ve zlém, ale pobavila jsem se :D

 
daduuja
1140 příspěvků 16.09.15 17:12

Ejo, asi po arabsku :-) Škoda, že musím končit s vařením bezmasa, už by mi šlo o život :-), ale určitě v budoucnu podle receptu uvařím, rýže je v oblibě (možná na úplném začátku přidám kousek libového masa) :mavam:

 
Eja
3826 příspěvků 16.09.15 16:32

@petrieta uvidím co mne napadne až to vyzkouším, ale dnes to už nebude, dělala jsem do skleniček zeleninovou směs do polévek, pekla jablkovou buchtu, dusila kapustu…kuchyň je uklizená a dnes tak leda kafe…

@daduuja no jo, jenže postupem přípravy je to risotto, takže arborio, i to „pesto“ k tomu, Tvůj nápad sice dobrý, ale to už by bylo úplně jiné jídlo :roll:

Děvčata, vy mne snad vyhecujete abych šla vařit, všechno potřebné mám… :dance:

 
daduuja
1140 příspěvků 16.09.15 15:59

@Eja s basmati, skořicí, kardamomem, římským kmínem…

 
daduuja
1140 příspěvků 16.09.15 15:58

@petrieta proč po arabsku?

 
petrieta
1 příspěvek 16.09.15 15:42

Díky Ejo za komentář, no taky z názvu nejsem nadšená, ale nějak jsem bezradná :think: nějaký tip byste neměla? Dejte vědět, jak to dopadlo :D :mavam:

 
Eja
3826 příspěvků 11.09.15 17:29

Název mne trochu odradil, ale recept vypadá dobře, když se trefí správná velikost kousků mrkve, tak to bude podle mne moc dobré a i to bude dobře vypadat. Rozhodně vyzkouším. :mavam:
P. S. Eidam neee…

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice





Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz