Recept Mrkvové placky s bylinkovou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Mrkvové placky s bylinkovou omáčkou

Postup

1. Petrželku, kopr a pažitku omyjeme a důklad­ně osušíme. Pažitku pokrájíme, ostatní bylinky posekáme. Vše vmícháme do smetany, osolíme a opepříme. 2. Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme a poté najemno nastrouháme. Rozšleháme vej­ce, společně s hladkou moukou vmícháme do brambor a mrkve, těsto podle libosti osolíme a opepříme. 3. Na pánvi po částech rozehříváme olej a z těsta postupně pečeme malé mrkvové, bramborové placky dozlatova. Ihned podáváme. Bylinkovou omáčku podáváme samostatně ve zvláštním omáčníku. Tip: Místo mrkve může­me použít také cu­kety.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 25.06.02 vloženo
  • 5283x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 620 kcal, 11 g bílkovin, 40 g tuků, 49 g sacharidů
  • po 1 svazku petrželky kopru a pažitky
  • 500 g tučné zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • 500 g lojových brambor
  • 500 g mrkve
  • 1 vejce
  • 3 lžíce mouky
  • olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mrkvové placky s bylinkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz