Recept Mrkvové placičky (DIA)* Dia

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mrkvové placičky (DIA)*

Postup

1. Mrkev a brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Posypeme je moukou, přidáme vejce, sůl, pepř, koriandr i mletou papriku a směs dobře promícháme. 2. V pánvi rozpálíme olej a usmažíme placičky. Aby nebyly tolik tučné, odkládáme je na ubrousek. 3. Opereme bylinky, několik jich dáme stranou na ozdobu, zbylé otrháme a lístky jemně nasekáme. Oloupeme a utřeme česnek. Bylinky s česnekem smícháme s jogurtem a podle potřeby ochutíme. Placičky rozdělíme na talíře, přidáme omáčku a ozdobíme bylinkami. Na osobu: asi 180 kcal Sacharidové jednotky: 1,0 Čerpáno z časopisu Katka.

Recept je z kategorií: Pro diabetiky

Nahlásit recept

  • 10.02.05 vloženo
  • 12475x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g mrkve
  • 100 g brambor
  • 2 menší vejce
  • 30 g celozrnné mouky
  • sůl
  • pepř
  • koriandr
  • mletá paprika
  • 2 PL oleje
  • 2 svazky bylinek(podle sezony)
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g nízkotučného jogurtu;

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mrkvové placičky (DIA)*

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mrkvové placičky (DIA)*

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mrkvové placičky (DIA)*

Tak „mrkvové karbanátky“ i „mrkvové placičky“ vypadají moc chutně a přitažlivě! A již se dost podobají tomu, co dělávám já; takže - jak jsem slíbil v komentáři k „Mrkvovým placičkám (DIA)“ - udělal jsem si čas a ten recept [„MRKVOVÉ KARBANÁTKY S KROUPAMI“] k dispozici na web dal. Ještě doporučuji - také jako obměnu - zkusit místo mrkve pastinák [„PASTINÁKOVÉ KARBANÁTKY S KROUPAMI“]. Ovšem to bude trochu problém s jeho sehnáním v obchodě, neboť lidé o této vynikající zelenině málo vědí a tak ve většině obchodů klidně smíchají petrželový kořen a pastinákový a vystavují to vše pod nápisem petržel´; jenže pastinák není botanicky [ani chuťově] příbuzný petržele, nýbrž mrkve - lze tedy také například jíst nevařený. Je to prastará zelenina, hojně používaná při přípravě jídel. V posledních staletích však byla vytlačena jinými druhy zeleniny. Jak už latinské rodové jméno pastináku napovídá [latinsky pastus znamená potrava], byla tato rostlina již odpradávna [nejméně posledních 3000 let] lidmi s chutí pojídána, až v posledních několika staletích byla z lidského jídelníčku vytlačena jinými rostlinami, zejména pak mrkví a bramborem. K jídlu lze použít zejména kořeny; dají se použít podobně jako mrkev, tj. např. do salátů či zeleninových polévek, lze je také stejně jako mrkev podávat podušené nebo i syrové. Plody lze použít jako koření [také např. do polévek nebo salátů]. Nať je velmi vhodná ke konzumaci za syrova; možno z ní udělat i chutný salát. Použitá tímto způsobem je zdrojem velkého množství vitamínů, především vitamínu C. Také jsem již salát s použitím natě pastináku zkusil a bylo to k jídlu…
Přeji příjemné vaření i následné pochutnávání…

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mrkvové placičky (DIA)*

Tyhle „mrkvové placičky“ musí být moc chutné! A již se dost podobají tomu, co dělávám já; budu si muset udělat čas a ten recept k dispozici na web dát. Ještě doporučuji - také jako obměnu - zkusit místo mrkve pastinák [ovšem to bude trochu problém s jeho sehnáním v obchodě, neboť lidé o této vynikající zelenině málo vědí a tak ve většině obchodů klidně smíchají petrželový kořen a pastinákový a vystavují to vše pod nápisem ´petržel´; jenže pastinák není příbuzný petržele, nýbrž mrkve - lze tedy také například jíst nevařený]. Každopádně „Mrkvové placičky (DIA)“ jdou do mých oblíbených receptů…

jedle
76 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mrkvové placičky (DIA)*

místo mrkve se dá použít okapané kysané zelí.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz