Recept Mrkvové muffinky s velkou čepicí

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Otvory na muffinovém plechu vyložit papírovými košíčky na pačení. Na kus pečícího papíru prosít mouku, cukr, koření, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. V míse dohromady našlehat jogurt, máslo a vejce. Posypat vše suchými ingrediencemi a dobře promíchat. Nakonec dovnitř vložit nastrouhanou mrkev. Pomocí lžíce (osobně používám to stejné jako na kopečky zmrzliny) rozdělit těstíčko do košíčků. Muffinky se mohou ihned upéct v předem vyhřáté troubě na 190°C po 20 minut. Nebo se zmrazí po 30 minut, přikryjí plastickou fólií a zmrazí až na 3 měsíce. Zmražené muffinky se pečou ve stejně vyhřáté troubě jako čerstvé tak dlouho až špejle zapíchnitá doprostřed jedné muffinky je po vyjmutí čistá, což je asi 30 minut. Během pečení plech jednou rotuji, aby byly muffinky stejně upečené. Postavit plech na mřížku. Muffinky podávat horké, nebo pokojové teploty. TIP: Do těsta se může zamíchat trochu na sucho opražených a posekaných ořechů, sušeného rybízu, nebo kandované citrusové kůry, ale ne moc, aby muffinky zůstaly nadýchané.

Recept je z kategorií: Buchty

Nahlásit recept

  • 02.11.05 vloženo
  • 4359x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 1 hrnek = 250ml
  • 1 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku jemného krystalového cukru
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 3/4 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 hrnku neochuceného nízkotučného jogurtu
  • 4 lžíce rozpuštěného másla (60 g)
  • 1 velké vejce
  • 2 1/2 hrnku nastrouhané mrkve (asi 5 středních)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mrkvové muffinky s velkou čepicí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník gabika
117 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mrkvové muffinky s velkou čepicí

…to znamená, že sa najpr nechajú odstáť 30 minút a až tak dajú do mrazáku? …pri pečení zmrazeného cesta ho najpr rozmrazíš, alebo dávaš priamo zmrazené do vyhriatej rúry? ďakujem

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz