Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kroupy dáme vařit do nesolené vody; solíme teprve před dokončením, kdy necháme osolené kroupy ještě přejít varem a poté scedíme [kdo má trpělivost, může zkusit místo krup pšenici; je to zajímavé, ovšem liší se to významně délkou přípravy - kroupy vaříme asi 20 minut, pšenici asi dvě hodiny]. Mezitím oloupeme mrkev a nastrouháme na struhadle [středně hrubé]. Uvařené kroupy po scezení propláchneme studenou vodou a umeleme na masovém mlýnku. Na oleji s trochou kmínu osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do hněda [pro ty, co chtějí více cítit vůni masa, osmahneme cibuli na trošce rozškvařeného špeku]. Osmahnutou cibulku i s olejem [resp. se špekem] přidáme do umletých krup. Přidáme nastrouhanou mrkev, podrcený česnek, papriky dle chuti, majoránku [rozetřeme mezi prsty; více voní], ocet, víno, vajíčka, strouhanku, mouku, sůl. Směs dobře propracujeme. Smažíme na rozpáleném tuku; můžeme tvořit placičky a rovnou smažit, nebo - alternativně - vytvořené placičky ještě obalit ve vajíčku a strouhance. Prvá varianta je lepší, chceme-li podávat pokrm jako studenou chuťovku, druhá alternativa je lepší jako hlavní jídlo. Posypeme čerstvou pažitkou [či jinou dostupnou ´zelenou´ zeleninou] a podáváme s vařeným bramborem, tatarkou [eventuelně s jogurtovým dresinkem] a prostým okurkovým salátem - tato ´obyčejná´ kombinace jednoduchých a prostých chutí se mi jeví jako téměř optimální, ovšem není to samozřejmě možnost jediná...
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Jako hlavní jídlo podáváme s vařeným bramborem, tatarkou [eventuelně s jogurtovým dresinkem] a prostým okurkov
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
22.1.17 15:50
Výborné, přidala jsem podle rady syrovou bramboru a moc jsem si pochutnala.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mrkvové karbanátky s kroupami
1 příspěvek 17.1.15 20:32
Výborné karbanátky, ja do zmesi zotrem jeden surový brambor, potom sú šťavnatejšie!!Kokšo.
137 příspěvků 25.1.09 03:43
to je proste lahudka. jednoduche vyborne zkombinovane chute. mam chut to zkusit s celerem, ale nevim jestli se tam hodi cesnek.
odpovím ti slovy Jarmily Loukotkové - Mým největším životním koníčkem se stalo vaření - ale co říkám koníčkem, vždyť je to kůň, nepokojný hřebec.
Je to přímo kentaur. Ne, je to Pegas, okřídlený oř stálé inspirace, unášející do nadoblačných výšin. Vytvořit voňavou, pro oči barvitou a pro jazyk rajskou krmi přináší potěšení i uspokojení, jakému se máloco vyrovná. Když člověk potěžká takové pěkné boubelaté kuře
a… …a když se koláč rozplývá v ústech… …a když se rozplývají hosté…
a obrázky ?
Je to v přímé souvislosti s nadáním, právě tak jako v umění: kdo má talent, má i zájem, protože vlohy člověku prostě nedovolí lhostejnost a neúčast; talent si vynutí, abyste šli tam, kam chce on.
A dík za pochvalu, jsem ráda, když ostatní mohou vidět výsledek jejich snažení
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak zase vidím krásnou fotku TARGET = _new od Tebe mrkvových karbanátků s kroupami; jak to děláš, že na Tvých fotkách to jídlo vypadá skoro lépe, než když ho ukuchtím já?
z těch zbylých krup z Marokánského ragú jsem vytvořila karboše, mrkev jsem namlela s kroupama, zapomněla dát kmín a neměla BV, přesto to byla pikantní změna pro nás masožravce
A zase mi zbyla mrkev, tak bude tvarohová
pomazánka - jen aby z nás po chvíli nebyli vegetariáni 

btw. ty smajlíci jsou hi, hi, hi