Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Zuzka1973 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Našla jsem tu sice podobné, ale přesto přece jen odlišné… Proto si dovoluji dát samostatně, pouze spojím oba recepty do jednoho…
Pokud tu přece jen tyto staré recepty jsou - předem se omlouvám…
Hrnky jsou míněny „čtvrtlitráčky“ do roviny zarovnané…
*Mrkváče:* Vše zpracovat v těsto, a to nechat alespoň hodinu "odpočinout" v ledničce. Já nechávám přes noc, neublíží mu ani delší rozležení. Víc, než lednička, se mi osvědčilo těsto nechávat v chladné komoře, ale tu nemá každý... Z těsta vyválet plát, cca 3 mm vysoký a vykrajueme různé tvary - dpoporučuji menší. Pečeme dorůžova a ještě horké obalíme cukru. Do těsta se žádný nedává - není to chyba ;) --- *Mrkvové rohlíčky:* Opět ze všech surovin vypracujeme těsto a necáme je odpočinout. V originálu přidávají sáček prášku do pečiva... no, párkrát sem zkusila, ale rozdíl jsem nezaregistrovala, tudíž jej už zmiňuji jen tak - pro pořádek... Že by třeba jako ěkdo chtěl použít... Rohlíčky lze tvarovat ručně i vykrajovat, já mám raději ručně hnětené. Do těsta opět žádný cukr - stačí ten, ve kterém je ještě horké obalíme... U obou těchto druhů je doba rozležení cca 2 týdny. A oba vydrží velmi dlouho křehké, pokud je nenecháte nechtěně zvlhnout ;)
Recept je z kategorií: Cukroví Vánoční cukroví
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
21.12.15 19:02
Babiččiným „mrkváčům“ ráda opět dávám plný počet
Nesmí chybět na vánočním tácu s cukrovím… Vykrajuji zásadně
formičkami po babičce, kterými vykrajovala i ona
27.12.13 14:28
Opět podle babiččiných receptů…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkům27.12.13 14:27
Upekla jsem slanou variantu základního receptu. Těsto je slané a kořeněné. Vyválela jsem na sílu 2 mm a vykrájela tvary. Samozřejmě se po upečení neobaluje. Vystydlé je křehké na způsob crackerů. Vhodný bude česnekový nebo křenový dip (jogurt, sůl, rozetřený česnek nebo jemně strouhaný křen).
Použité ingredience: 300 g hladká mouka, 150 g mrkve, 250 g tuku, místo prdopeče kypřeno 1/4 KL jedlé sody, 1 KL drceného kmínu, cca 1/3 KL mletého pepře, 1 KL soli a protože mrkev byla dost suchá, přidala jsem 2 PL mléka.
Než jsem stačila dopsat koment, zbylo mi trochu na ochutnání - jasně, budu péct na Silvestra ze dvou až
tří dávek!
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mrkvové cukroví