Recept Mrkvová polévka s játrovými toasty

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mrkvová polévka s játrovými toasty

Postup

1. Zeleninu nakrájíme na nudličky nebo plát­ky. Česnek a 2 cibule posekáme. Slaninu rozkrájíme na kostičky a rozškvaříme na 2 lžících oleje. Přidáme cibuli a česnek a zesklovatíme je. Vložíme zeleninu, přilijeme vývar a vaříme asi 15 min. 2. Fazole necháme okapat a přidáme do polévky. Osolíme, opepříme, vmícháme petrželku a 1 lžičku odložíme stranou. 3. Játra odblaníme. Zbylou cibuli poseká­me, osmahneme na oleji a opečeme na ní játra. Potom je rozmixujeme, osolíme, opepříme a namažeme na toasty, ozdobíme zbylou petrželkou a podáváme k polévce.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 17.03.04 vloženo
  • 3803x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 380 kcal, 1590 kJ, 19 g bílkovin, 16 g tuků, 41 g sacharidů­
  • 750 g mrkve
  • 2 celerové řapíky
  • 3 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g anglické slaniny
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 l vývaru (z kostky)
  • 1 konz. bílých fazolí (315 ml)
  • sůl
  • pepř
  • 1 svazek petrželky (sekané)
  • 150 g drůbežích jater
  • opečené krajíčky z 1/2 bagety

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 17.6.13 21:40

.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Mrkvová polévka s játrovými toasty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mrkvová polévka s játrovými toasty

casino
4494 příspěvků 16.6.13 20:15
Recept mi přišel jako slátanina...

… ale slátaná poměrně rafinovaně :) Nebo snad dáváte do mrkvové polévky špek?
No, nevím,,, možná to bylo myšleno jako přesnídávková polévka :nevim: Z uvedeného množství mrkve jsem uvařil polévky pro tucet jedlíků. Část zeleniny jsem rozmixoval (u nás, vyjma masových vývarů, frčí zahoustlé polévky)
Místo kulérem „uzené“ anglické jsem použil uzený bok :palec: Ta uzenina polévku pozvedne o uroveň výš :potlesk:
Olivový olej? Ani náhodou.
Játrové tousty nebyly realizovány…; mančaft by asi nejedl další strážce Šumavy :mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz