Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pupek Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do studené vody vnoříme morkové kosti, koření, bouquet garni, přivedeme k varu a pak zhruba hodinu necháme na mírném ohni "táhnout". Vývar přecedíme a z kostí vydloubáme morek. Hrnec omyjeme a vysušíme. Pak ho vypláchneme decánkem bílého vína a zbytek si nalijeme jako pelikán do volátka spolu se zbývajícími 9-ti dl z předpřipravené litrovky. Láhev, špunt a otvírák vyplivneme. Cibuli nasekáme, mrkev a petržel nastouháme nahrubo. Na másle s olejem osmahneme zeleninu, zalijeme vývarem z morkových kostí a půl hodiny necháme probublávat. Nakonec zahustíme vyďoubaným morkem a panákem koňaku (lze vynechat) - zbytek koňaku si opět nalijeme jako pelikán do volátka. Láhev, špunt a otvírák vyplivneme.. Krátce dovaříme. Polévku na stříbrném talíři pocintáme smetanou, poprášíme nasekanou petrželkou a dočinčelíme kolečky citrónu... Pak za zvuku slavnostních fanfár podáváme Jeho Výsosti. Pokud ovšem zase nesedí na kanapi v montérkách (nebo v horším případě v trenkách) a nečučí s lahváčem v ruce do bedny na fotbal. Zdroj: La Varenne
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mrkvice Ludvíka XIV