Recept Mrkev s pomerančovou pěnou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mrkev s pomerančovou pěnou

Postup

1. Mrkev omyjeme, očistíme, přitom ponecháme trochu nati, oloupeme. Podle velikosti ji buď roz­půlíme, nebo rozčtvrtíme. Rozehřejeme 20 g más­la a mrkev na něm opečeme. Zalijeme vývarem a podusíme asi 10 minut. 2. Pomeranče omyjeme horkou vodou, osušíme, 1/4 kůry oloupeme na nudličky. Šťávu vymačkáme. Smícháme žloutky, sambal oelek, sůl a pepř. 3. Žloutkovou hmotu postavíme do horké vodní láz­ně. Střídavě do ní zašleháváme zbylé máslo a pome­rančovou šťávu. Mrkev scedíme, zachycenou tekuti­nu vmícháme do omáčky. Kerblík posekáme a také ho vmícháme spolu s pomerančovou kůrou do omáčky. Rozdělíme na talíře s mrkví.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 08.07.03 vloženo
  • 2582x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 270 kcal, 4 g bílkovin, 23 g tuků, 13 g sacharidů
  • 1 svazek mrkve
  • 100 g másla
  • 125 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 1 pomeranč
  • 2 žloutky
  • 1/2 lžičky sambal oeleku
  • sůl
  • pepř
  • špetka cukru
  • 50 g lístků kerblíku nebo petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mrkev s pomerančovou pěnou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz