Recept Mrkev s jablky - teplá příloha (pro Ryby)
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Cibuli nakrájíme na drobnou, očištěnou mrkev na kolečka. Na 40 g tuku zpěníme v kastrolu cibuli, přidáme mrkve, osolíme, dost opepříme a ochutíme špetkou cukru. Přilijeme víno a dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 20 minut. Raději nemícháme, spíše několikrát celým kastrolem zatřeseme. Oloupeme a odjádřincujeme jablka a rozkrájíme je na silnější plátky. Na pánvi rozpustíme zbytek tuku, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Pak na pánvi opatrně opečeme plátky jablek, obracíme opatrně, aby se nerozpadla. Přidáme je k dušené mrkvi a podáváme k vepřovému masu jako zeleninovou přílohu.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
- 26.03.04 vloženo
- 4317x zobrazeno
Čas přípravy
- 45 minut
Ingredience
- 500 g mrkve
- 250 g jablek
- 100 g cibule
- 60 g rostlinného tuku
- 20 g cukru
- 5 lžic bílého vína
- sůl, pepř
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Mrkev s jablky - teplá příloha (pro Ryby)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Mrkev s jablky - teplá příloha (pro Ryby)