Recept Mrkev s jablky - teplá příloha (pro Ryby)

Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cibuli nakrájíme na drobnou, očištěnou mrkev na kolečka. Na 40 g tuku zpěníme v kastrolu cibuli, přidáme mrkve, osolíme, dost opepříme a ochutíme špetkou cukru. Přilijeme víno a dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 20 minut. Raději nemícháme, spíše několikrát celým kastrolem zatřeseme. Oloupeme a odjádřincujeme jablka a rozkrájíme je na silnější plátky. Na pánvi rozpustíme zbytek tuku, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Pak na pánvi opatrně opečeme plátky jablek, obracíme opatrně, aby se nerozpadla. Přidáme je k dušené mrkvi a podáváme k vepřovému masu jako zeleninovou přílohu.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 26.03.04 vloženo
  • 4317x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Ingredience

  • 500 g mrkve
  • 250 g jablek
  • 100 g cibule
  • 60 g rostlinného tuku
  • 20 g cukru
  • 5 lžic bílého vína
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mrkev s jablky - teplá příloha (pro Ryby)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz