Recept Mrkev s hráškem Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mrkev s hráškem

Úvod

Podle některých receptů lze toto jídlo uvařit z vody, mouky a zeleniny…
Ano, aj tak sa môže…

Postup

Čerstvý nebo mrazený hrášek krátce povaříme v osolené vodě. Na tuku zpěníme mouku, přidáme cibuli nadrobno a podusíme dobleda.

Přidáme mrkev (julienne; strouhanou na velké slze; na kostičky) a krátce podusíme. Zalejeme trochou vroucí vody a povaříme. Přidáme hrášek, přiředíme mlékem nebo vodou, dochutíme solí, kořením a ještě chvíli povaříme.

Podáváme obvykle s vařenými brambory, vařeným hovězím, vejcem natvrdo, volským okem, klobásou atd.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Zeleninová jídla Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 11.10.12 vloženo
  • 8042x zobrazeno

Ingredience

  • máslo (olej)
  • mouka
  • cibule
  • mrkev
  • hrášek - zelený, mražený, plechový
  • mléko (vývar, smetana)
  • květ (oříšek)
  • pepř
  • sůl
  • (petrželka)

Doporučená příloha

  • vařené brambory, hovězí, vejce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 11.10.12 19:52

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Mrkev s hráškem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Mlsala
21 příspěvků 14.10.12 17:48

Maminka dává do mrkve ještě cukr a skořici, ale u nás se dává cukr se skořicí i na bramborovou kaši. Já vařím mrkvičku bez cibule a bez octa!

Eja
3839 příspěvků 12.10.12 17:17

Jol, druhá varianta je k cibulovo/mrkvo­vému základu špetka hnědého cukru, lehce zkaramelizovat, čerstvá citronová kúra na teninké proužky a trochu šťávy z citronu. ČERSTVOU nasekanou natí z mrkve to rozhodně nepokazíme. Tu až na poslední chvíli. Hrášek je proti mému příspěvku pikslový. Ale je to :potlesk:
Milošu, ŠPENÁT V TOM NENÍ :mrgreen:

gmp
1603 příspěvků 12.10.12 07:41
-

Briááá Faustéé, už tomu chybí jen ten špenát. Živě vidím tu školní družinu…

Terie
66 příspěvků 11.10.12 23:04

Tohle jídlo miluju uvařené od maminky :oops:

jolana
5065 příspěvků 11.10.12 22:33

..tak ja vam nevim pane kolego, podla mna zasadne tam chybi kvapka citronovej stavy pane casino, dyt bez toho se to neda jist.. :P alebo hezky cesky: kvapka octu :lol:..prosim, to okate tmave maso je akeho vyznania :mrgreen: halal, koser alebo daky pohan z lesa..ale s debrecinskym parkem to urcite nie je..pretoze te ma okale pekne palive ohnive cervene.. :andel:

Eja
3839 příspěvků 11.10.12 20:23

Velmi bych se přimlouvala za NEplechový hrášek a spíše květ než oříšek. S bramborem kdykoli a v jakémkoli množství. Jediný zádrhel - stejná měkkost mrkve a hrášku, proto pokud pikslový hrášek, tak až na poslední chvíli. Pro mne doporučený způsob konzumace - polévkový talíř/mísa a lžíce. Casino :potlesk: asi bych to nedala jako recept, ale je to mé oblíbené jídlo :mavam:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz