Recept Mrkev s hráškem Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mrkev s hráškem

Úvod

Podle některých receptů lze toto jídlo uvařit z vody, mouky a zeleniny…
Ano, aj tak sa môže…

Postup

Čerstvý nebo mrazený hrášek krátce povaříme v osolené vodě. Na tuku zpěníme mouku, přidáme cibuli nadrobno a podusíme dobleda.

Přidáme mrkev (julienne; strouhanou na velké slze; na kostičky) a krátce podusíme. Zalejeme trochou vroucí vody a povaříme. Přidáme hrášek, přiředíme mlékem nebo vodou, dochutíme solí, kořením a ještě chvíli povaříme.

Podáváme obvykle s vařenými brambory, vařeným hovězím, vejcem natvrdo, volským okem, klobásou atd.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Zeleninová jídla Zeleninové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.10.12 vloženo
  • 7911x zobrazeno

Ingredience

  • máslo (olej)
  • mouka
  • cibule
  • mrkev
  • hrášek - zelený, mražený, plechový
  • mléko (vývar, smetana)
  • květ (oříšek)
  • pepř
  • sůl
  • (petrželka)

Doporučená příloha

  • vařené brambory, hovězí, vejce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 11.10.12 19:52

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Mrkev s hráškem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Mlsala
21 příspěvků 14.10.12 17:48

Maminka dává do mrkve ještě cukr a skořici, ale u nás se dává cukr se skořicí i na bramborovou kaši. Já vařím mrkvičku bez cibule a bez octa!

 
Eja
3811 příspěvků 12.10.12 17:17

Jol, druhá varianta je k cibulovo/mrkvo­vému základu špetka hnědého cukru, lehce zkaramelizovat, čerstvá citronová kúra na teninké proužky a trochu šťávy z citronu. ČERSTVOU nasekanou natí z mrkve to rozhodně nepokazíme. Tu až na poslední chvíli. Hrášek je proti mému příspěvku pikslový. Ale je to :potlesk:
Milošu, ŠPENÁT V TOM NENÍ :mrgreen:

 
gmp
1603 příspěvků 12.10.12 07:41
-

Briááá Faustéé, už tomu chybí jen ten špenát. Živě vidím tu školní družinu…

 
Terie
66 příspěvků 11.10.12 23:04

Tohle jídlo miluju uvařené od maminky :oops:

 
jolana
5064 příspěvků 11.10.12 22:33

..tak ja vam nevim pane kolego, podla mna zasadne tam chybi kvapka citronovej stavy pane casino, dyt bez toho se to neda jist.. :P alebo hezky cesky: kvapka octu :lol:..prosim, to okate tmave maso je akeho vyznania :mrgreen: halal, koser alebo daky pohan z lesa..ale s debrecinskym parkem to urcite nie je..pretoze te ma okale pekne palive ohnive cervene.. :andel:

 
Eja
3811 příspěvků 11.10.12 20:23

Velmi bych se přimlouvala za NEplechový hrášek a spíše květ než oříšek. S bramborem kdykoli a v jakémkoli množství. Jediný zádrhel - stejná měkkost mrkve a hrášku, proto pokud pikslový hrášek, tak až na poslední chvíli. Pro mne doporučený způsob konzumace - polévkový talíř/mísa a lžíce. Casino :potlesk: asi bych to nedala jako recept, ale je to mé oblíbené jídlo :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz