Recept Mrkev s česnekem Carottes dorées à l’ail Veg Pra

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mrkev s česnekem Carottes dorées à l’ail

Úvod

Tento recept je klasifikovany ako historicky, ale ako taky ma to jeden hacik ze mrkva ako taka oranzova bola vyslachtena z divej mrkvy azijskej fialovej v 17 storoci. (Povrava sa preto je oranzova lebo to je narodna farba Holandska?).

Takze pred tym vyzeral tento recept ako prikladam z fialovej mrkvy.

Postup

1-Mladu mrkvu ocistime a nakrajame na 1 cm kusky. Cesnak ocistime a struciky rozkrojime na polky a vyberieme stred. Dame na panvicu dame rozohriat lyzicu olivoveho oleja, pridame mrkvu a cesnak a pomaly prazime na nizsom plameni cca 15 minut.

2-Pridame na drobno nakrajany tymian a rozmarin. Posolime a okorenime podla chute, prazime cca 15 do makka. Podavame ako prilohu k masu.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 11.04.11 vloženo
  • 3524x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • * 300 g mrkva mladá
  • * 10 strucik cesnak
  • * 1 lyzica olivový olej
  • * 1 lyzicka tymián sušený
  • * 1 lyzicka rozmarín
  • * sol, mleté čierne korenie

Doporučená příloha

  • maso

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mrkev s česnekem Carottes dorées à l’ail

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5065 příspěvků 11.04.11 14:50

Ta je ozaj dobra a chutna , ked sa ti chce , tak mozes aj plnit

http://www.labuznik.com/…lnena-mrkva/

alebo aj podusit s masom miesto cvikly..

http://www.labuznik.com/recept/jachne/

PS: ja vyberam mansie, tuna dostat kupit aj velke prevelke a tie uz maju oranzove srdiecko..
Pekny den :)

Bento
794 příspěvků 11.04.11 14:06

Este taka perlicka, pri slachteni mrkvy na oranzovu sa stratilo vela antioxidantov a proti zapalovych latok z povodnej fialovej a posledne studie hovoria ze tato prastara odroda ma 20 x viac antioxidantov ako oranzova.
http://www.carrotmuseum.co.uk/maroon.html
PS: Ma ale jednu nevyhodu, vsetko farbi ako cvikla , takze jazyk , zuby , usta cele cervene ako upir. :wink:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz