Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tento recept je klasifikovany ako historicky, ale ako taky ma to jeden hacik ze mrkva ako taka oranzova bola vyslachtena z divej mrkvy azijskej fialovej v 17 storoci. (Povrava sa preto je oranzova lebo to je narodna farba Holandska?).
Takze pred tym vyzeral tento recept ako prikladam z fialovej mrkvy.
1-Mladu mrkvu ocistime a nakrajame na 1 cm kusky. Cesnak ocistime a struciky rozkrojime na polky a vyberieme stred. Dame na panvicu dame rozohriat lyzicu olivoveho oleja, pridame mrkvu a cesnak a pomaly prazime na nizsom plameni cca 15 minut. 2-Pridame na drobno nakrajany tymian a rozmarin. Posolime a okorenime podla chute, prazime cca 15 do makka. Podavame ako prilohu k masu.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mrkev s česnekem Carottes dorées à l’ail
5068 příspěvků 11.4.11 14:50
Ta je ozaj dobra a chutna , ked sa ti chce , tak mozes aj plnit
http://www.labuznik.com/…lnena-mrkva/
alebo aj podusit s masom miesto cvikly..
http://www.labuznik.com/recept/jachne/
PS: ja vyberam mansie, tuna dostat kupit aj velke prevelke a tie uz maju oranzove srdiecko..
Pekny den
Este taka perlicka, pri slachteni mrkvy na oranzovu sa stratilo vela antioxidantov a proti zapalovych latok z povodnej fialovej a posledne studie hovoria ze tato prastara odroda ma 20 x viac antioxidantov ako oranzova.
http://www.carrotmuseum.co.uk/maroon.html
PS: Ma ale jednu nevyhodu, vsetko farbi ako cvikla , takze jazyk , zuby , usta cele cervene ako upir.