Recept Mrkev s česnekem Carottes dorées à l’ail Veg Pra

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mrkev s česnekem Carottes dorées à l’ail

Úvod

Tento recept je klasifikovany ako historicky, ale ako taky ma to jeden hacik ze mrkva ako taka oranzova bola vyslachtena z divej mrkvy azijskej fialovej v 17 storoci. (Povrava sa preto je oranzova lebo to je narodna farba Holandska?).

Takze pred tym vyzeral tento recept ako prikladam z fialovej mrkvy.

Postup

1-Mladu mrkvu ocistime a nakrajame na 1 cm kusky. Cesnak ocistime a struciky rozkrojime na polky a vyberieme stred. Dame na panvicu dame rozohriat lyzicu olivoveho oleja, pridame mrkvu a cesnak a pomaly prazime na nizsom plameni cca 15 minut.

2-Pridame na drobno nakrajany tymian a rozmarin. Posolime a okorenime podla chute, prazime cca 15 do makka. Podavame ako prilohu k masu.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.04.11 vloženo
  • 3409x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • * 300 g mrkva mladá
  • * 10 strucik cesnak
  • * 1 lyzica olivový olej
  • * 1 lyzicka tymián sušený
  • * 1 lyzicka rozmarín
  • * sol, mleté čierne korenie

Doporučená příloha

  • maso

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mrkev s česnekem Carottes dorées à l’ail

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 11.04.11 14:50

Ta je ozaj dobra a chutna , ked sa ti chce , tak mozes aj plnit

http://www.labuznik.com/…lnena-mrkva/

alebo aj podusit s masom miesto cvikly..

http://www.labuznik.com/recept/jachne/

PS: ja vyberam mansie, tuna dostat kupit aj velke prevelke a tie uz maju oranzove srdiecko..
Pekny den :)

 
Bento
794 příspěvků 11.04.11 14:06

Este taka perlicka, pri slachteni mrkvy na oranzovu sa stratilo vela antioxidantov a proti zapalovych latok z povodnej fialovej a posledne studie hovoria ze tato prastara odroda ma 20 x viac antioxidantov ako oranzova.
http://www.carrotmuseum.co.uk/maroon.html
PS: Ma ale jednu nevyhodu, vsetko farbi ako cvikla , takze jazyk , zuby , usta cele cervene ako upir. :wink:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Květáková polévka Květáková polévka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz