Recept Mrkev po wuchansku

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Mrkve oškrabeme, omyjeme a nakrájíme na sirky (šikmými řezy na tenké oválné plátky a ty pak na tenké nudličky). 2. Pórek omyjeme, podélně rozkrojíme na polovinu a obě poloviny též šikmými řezy nakrájíme na tenké nudličky). 3. V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a do horkého vhodíme mrkvové nudličky a za stálého míchání smažíme. Aby byla vláčnější, můžeme ji občas pokapat vodou). 4. Až mrkev změkne, přidáme nakrájený pórek a wej-su, osolíme a dobře promícháme. Jakmile pórek povadne a vydá typickou vůni, odstavíme z ohně, pokrm je hotov. Pozn. autorky: Toto jídlo, ač velmi skromné a jednoduché, je velmi oblíbené v trojměstí Wu-chan, mém rodišti. Snad proto, že tentokrát nepoužíváme žádné koření (ani wej-su není nutné), uplatňuje se tu - díky použité zelenině - v plné síle původní zemitá vůně zahrad, která je ceněna jak ve městě, tak i v jeho širokém okolí. Pozn. Doubravky: Autorka má naprostou pravdu, nidky bych nevěřila, že tak jednoduchá kombinace tak výtečně chutná, vskutku zemitá a fantastická chuť, kterou doma ještě bohužel hyzdíme sojovkou. Jedno z mých nejoblíbenějších jídel - jednoduché a rychlé, vždy potěší patro. Tento recept pochází z úžesné knihy úžasné Taj-Ťun Hejzlarové: "Originální čínská vegetariánská kuchařka". Kniha je momentálně bohužel nesehnatelná :( (a že jsem se snažla!)

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 11.03.07 vloženo
  • 3262x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 3 středně velké mrkve
  • 1 střední až menší pórek
  • olej na smažení
  • 1/2 čl wej-su (glutaman sodný) - není nutno
  • sůl

Doporučená příloha

  • bílá rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mrkev po wuchansku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz