Recept Mrkev po wuchansku

Labužník Doubravka02 Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Mrkve oškrabeme, omyjeme a nakrájíme na sirky (šikmými řezy na tenké oválné plátky a ty pak na tenké nudličky). 2. Pórek omyjeme, podélně rozkrojíme na polovinu a obě poloviny též šikmými řezy nakrájíme na tenké nudličky). 3. V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a do horkého vhodíme mrkvové nudličky a za stálého míchání smažíme. Aby byla vláčnější, můžeme ji občas pokapat vodou). 4. Až mrkev změkne, přidáme nakrájený pórek a wej-su, osolíme a dobře promícháme. Jakmile pórek povadne a vydá typickou vůni, odstavíme z ohně, pokrm je hotov. Pozn. autorky: Toto jídlo, ač velmi skromné a jednoduché, je velmi oblíbené v trojměstí Wu-chan, mém rodišti. Snad proto, že tentokrát nepoužíváme žádné koření (ani wej-su není nutné), uplatňuje se tu - díky použité zelenině - v plné síle původní zemitá vůně zahrad, která je ceněna jak ve městě, tak i v jeho širokém okolí. Pozn. Doubravky: Autorka má naprostou pravdu, nidky bych nevěřila, že tak jednoduchá kombinace tak výtečně chutná, vskutku zemitá a fantastická chuť, kterou doma ještě bohužel hyzdíme sojovkou. Jedno z mých nejoblíbenějších jídel - jednoduché a rychlé, vždy potěší patro. Tento recept pochází z úžesné knihy úžasné Taj-Ťun Hejzlarové: "Originální čínská vegetariánská kuchařka". Kniha je momentálně bohužel nesehnatelná :( (a že jsem se snažla!)

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 11.03.07 vloženo
  • 3593x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 3 středně velké mrkve
  • 1 střední až menší pórek
  • olej na smažení
  • 1/2 čl wej-su (glutaman sodný) - není nutno
  • sůl

Doporučená příloha

  • bílá rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mrkev po wuchansku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz