Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Mamut Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do hrnce dáme vařit 1/4 l vody a Heru. Když se tuk rozpustí, přisypeme hladkou mouku. Za stálého míchání necháme vařit přibližně 1/4 hodiny - aby se těsto nechytalo na hrnec ani na vařečku. Do polovychladlého těsta postupně vmícháme vejce. Těsto rozdělíme na polovinu. Dva plechy vymažeme tukem a prolijeme studenou vodou, která tvoří puchýřky. Na plech rozetřeme tenkou vrstvu těsta a pečeme asi 10 minut, přičemž troubu po celou dobu pečení neotvíráme, jinak by těsto spadlo. Necháme vychladnout. Na krém nejdříve utřeme máslo s moučkovým cukrem. Potom svaříme mléko, vanilkový cukr a hladkou mouku na kaši. Když je kaše vychladlá, přidáme máslo utřené s cukrem. Krémem potřeme jednu placku, druhou přiklopíme. Povrch postříkáme rozpuštěnou čokoládou. Pozor, jestliže z těsta nevzniknou rovné placky, nýbrž místy vzduté pláty, není to chyba, ale naopak se všechno správně povedlo. V nerovném povrchu právě spočívá půvab tohoto moučníku a odtud také jeho jméno.
Recept je z kategorií: Sváteční řezy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mraky 2
121 příspěvků 15.12.12 10:33
Vytahuju tento receptík, který chci během vánoc udělat.
No, jedná se o odpalované těsto
a to se peče zprvu krátce (asi 5´) při
vysoké teplotě (nad 200°C) a pak se „dosuší“ (ale neušušit
úúúplně
při střední teplotě (160
- 170°C)
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Moc prosím, může mi někdo poradit, do jak vyhřáté trouby se vkládá pekáč s těstem na MRAKY? Díky!
609 příspěvků 25.1.09 03:43
díky za připomenutí receptu…když byly děti malé tak jsem hodně pekávala a vždy jim chutnal… jak odrostly tak jsem na něj postupem času zapoměla a pak se někam ztratil…určitě ho zase někdy zkusím udělat… třeba když přijedou vnoučata… snad jim zachutná stejně jako mým dětem…
8 příspěvků 25.1.09 03:43
Taktiež musím vyjadriť pochvalu tomuto zákusku. Pečiem ho už nieľko rokov a je to jeden zo zákuskov, ktorým sa zavďačím aj najnáročnejším „mlsounum“. Tak rýchlo nezmizne z tácky ani jeden koláč..
Ja však mraky plním karamelovým krémom.
121 příspěvků 8.12.05 07:20
Taky se musim pridat k chvale tohoto moucniku, jedla jsem ho jednou, uz je to nekolik let, a byl naprosto skvely, jeho chut si vybavuji detailne:-))
Tohle je jeden z nejlepších moučníků, které mi kdysi dělávala báječná kamarádka. Recept jsem si od ní brala už několikrát a pokaždé jsem ho ztratila. Tady se mi už neztratí.
)
20 příspěvků 25.1.09 03:43
Dnes jsem dělala tento vynikající moučník. Akorát místo z Hery dělám těsto ze
ztuženého tuku Iva. Všem moc chutnal.
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Glamo, díky moc za odezvu, opravdu to potěší, když má někdo radost. Díky taky Markétě. Tyhle odezvy jsou na Labužníku snad to nejlepší.
JO, TAK SE ŽLOUTKOVÝM KRÉMEM JSEM TO MĚLA TAKY!!!
VÁŽNĚ JE TO NAPROSTO ÚŽASNÉ!!!
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Musím se přidat ke chvále tohoto moučníku !!!!!!
Můj manžel ho naprosto zbožňuje. Dělám pouze jiný krém - žloutkový (stejný jako do věnečků). Přeji prima den
Mamut, tenhle recept jsem sháněla!!!
Kamarádka jednou přinesla hotový moučník od jedné své zákaznice, ale recept paní nedala!
Neskutečná lahoda!!!!!
Naprosto vřele doporučuji všem!!! Skutečně je to úžasně dobré. Zkuste!
Díky, Mamut!!!