Recept Mozeček rabiáta

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mozeček rabiáta

Úvod

Aneb svačinka Hannibala Lectera a práce pro vrahy.

Postup

Mozečky zlehka opláchneme a vložíme je do vroucího osoleného vína se šalvějí a kuličkami pepře. Povaříme, vyjmeme, necháme okapat a trochu zchladnout. Pak se pokusíme mozečky odblanit a zbavit je žilek.
Na pánev vložíme máslo, po rozpuštění přidáme lístky šalvěje a v rozpáleném másle osmažíme šikmo nařezané plátky bagety.
Bagetu vyjmeme a necháme odkapat na ubrousku.
Do pánve přidáme další máslo a vložíme do něj odblaněné mozečky. Když zezlátnou, můžeme jeden, nebo dva kousky odebrat a uložit bez další úpravy na osmaženou bagetu.
V tomto okamžiku odstraníme z pánve lístky šalotky.
Ke zbylým mozečkům přidáme velmi jemně posekané šalotky (několik koleček si ponecháme na ozdobu), posekanou petrželku a mícháme a mícháme.
Nakonec zalijeme vejci, které rozšleháme se smetanou, trochou soli a špetičkou bílého pepře.
Smaženici naložíme na osmažené plátky bagety a ozdobíme dle nálady.

Nahlásit recept

  • 08.11.13 vloženo
  • 1924x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina podle šikovnosti

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • K povaření:
  • 1/2 kg změti vepřových mozečků
  • 1/4 l bílého vína
  • 5 kuliček bílého pepře
  • sůl
  • 3 lístky čerstvé šalvěje
  • K dokončení:
  • 10 dkg másla
  • 4 lístky čerstvé šalvěje
  • 3 malé šalotky
  • 2 - 3 vajíčka
  • 1/2 dl smetany
  • sůl
  • petrželka
  • na másle osmažené plátky bagety
  • Na parádu:
  • šalvěj, petželka, rajče

Doporučená příloha

  • bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 08.11.13 22:32

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Mozeček rabiáta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
tlustá bába
1211 příspěvků 16.11.13 19:34

Tu podmínku splňuji, jenže pak dělám takovéhle koňádroviny. :lol:

 
gmp
1603 příspěvků 16.11.13 15:27
-

Dobře jsem Ti radil. Hned jak si s tim od řezníka přišla, „Dej to psum.“ a Ty néé. Kdo někdy odblaňoval mozek ví o čem zde hovořím. Furt někde lezou nějaký vocantky, matlá se to… Sebedbalý zvíře by mělo být čistotné a v hlavě nic nemít. U lidí je to podmínka.

 
esmeralda
4813 příspěvků 10.11.13 22:53

Nikdy jsem nenašla na podobné experimenty dosti odvahy, ale tvoje krásné recepty mi, Bábo, dodávají sílu.
Líbí se mi poznámka: •1 hodina podle šikovnosti. Budu si raději rezervovat weekend.

 
tlustá bába
1211 příspěvků 09.11.13 11:30

Viděla jsem, pěkné, ale včera mi to přišlo jako moc práce. Bagetky v šalvějovém másle jsou rychlé a stavovské a zaslouží si naší pozornosti (doplnila bych husími játry; možná kousíček česneku a víno růžové nebo červené).
Děkuji uctivě za poklonu! Velká čest! :mavam:

 
parles
302 příspěvků 09.11.13 11:20

To se mi líbí! Mozeček vařený ve víně je pro mne novinka a udělat z mozečku obložené bagetky je taky bezva nápad! Já jsem mozeček dosud ukrýval v palačinkách.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz