Recept Mozeček rabiáta

tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Mozeček rabiáta

Úvod

Aneb svačinka Hannibala Lectera a práce pro vrahy.

Postup

Mozečky zlehka opláchneme a vložíme je do vroucího osoleného vína se šalvějí a kuličkami pepře. Povaříme, vyjmeme, necháme okapat a trochu zchladnout. Pak se pokusíme mozečky odblanit a zbavit je žilek. Na pánev vložíme máslo, po rozpuštění přidáme lístky šalvěje a v rozpáleném másle osmažíme šikmo nařezané plátky bagety. Bagetu vyjmeme a necháme odkapat na ubrousku. Do pánve přidáme další máslo a vložíme do něj odblaněné mozečky. Když zezlátnou, můžeme jeden, nebo dva kousky odebrat a uložit bez další úpravy na osmaženou bagetu. V tomto okamžiku odstraníme z pánve lístky šalotky. Ke zbylým mozečkům přidáme velmi jemně posekané šalotky (několik koleček si ponecháme na ozdobu), posekanou petrželku a mícháme a mícháme. Nakonec zalijeme vejci, které rozšleháme se smetanou, trochou soli a špetičkou bílého pepře. Smaženici naložíme na osmažené plátky bagety a ozdobíme dle nálady.

Nahlásit recept

  • 08.11.13 vloženo
  • 2362x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina podle šikovnosti

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • K povaření:
  • 1/2 kg změti vepřových mozečků
  • 1/4 l bílého vína
  • 5 kuliček bílého pepře
  • sůl
  • 3 lístky čerstvé šalvěje
  • K dokončení:
  • 10 dkg másla
  • 4 lístky čerstvé šalvěje
  • 3 malé šalotky
  • 2 - 3 vajíčka
  • 1/2 dl smetany
  • sůl
  • petrželka
  • na másle osmažené plátky bagety
  • Na parádu:
  • šalvěj, petželka, rajče

Doporučená příloha

  • bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 8.11.13 22:32

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Mozeček rabiáta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mozeček rabiáta

tlustá bába
1212 příspěvků 16.11.13 19:34

Tu podmínku splňuji, jenže pak dělám takovéhle koňádroviny. :lol:

gmp
1603 příspěvků 16.11.13 15:27
-

Dobře jsem Ti radil. Hned jak si s tim od řezníka přišla, „Dej to psum.“ a Ty néé. Kdo někdy odblaňoval mozek ví o čem zde hovořím. Furt někde lezou nějaký vocantky, matlá se to… Sebedbalý zvíře by mělo být čistotné a v hlavě nic nemít. U lidí je to podmínka.

esmeralda
4813 příspěvků 10.11.13 22:53

Nikdy jsem nenašla na podobné experimenty dosti odvahy, ale tvoje krásné recepty mi, Bábo, dodávají sílu.
Líbí se mi poznámka: •1 hodina podle šikovnosti. Budu si raději rezervovat weekend.

tlustá bába
1212 příspěvků 9.11.13 11:30

Viděla jsem, pěkné, ale včera mi to přišlo jako moc práce. Bagetky v šalvějovém másle jsou rychlé a stavovské a zaslouží si naší pozornosti (doplnila bych husími játry; možná kousíček česneku a víno růžové nebo červené).
Děkuji uctivě za poklonu! Velká čest! :mavam:

parles
303 příspěvků 9.11.13 11:20

To se mi líbí! Mozeček vařený ve víně je pro mne novinka a udělat z mozečku obložené bagetky je taky bezva nápad! Já jsem mozeček dosud ukrýval v palačinkách.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Štika na smetaně Štika na smetaně
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz