Recept MOUSSE DE MARACUJA

paprika Brazilská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ve skutečně malém množství vody namočíme želatinu, pak ji ve vodní lázni rozpustíme a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Ostatní ingredience smícháme v mixeru a téměř dokonale v něm našleháme. Opatrně vmícháme želatinu a dezert rozdělíme do sklenic. Vychladíme, což trvá v lednici asi 3 hodiny. Krém nesmí být příliš tuhý, nikdo by neměl poznat, že obsahuje želatinu!

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 04.10.05 vloženo
  • 5418x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut, pÄ‚Ë

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 1 porce (podle plechovky výše uvedené) maracujového koncentrátu
  • 1 plechovka mléka TATRA
  • 1 malá prášková želatina (10 g)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu MOUSSE DE MARACUJA

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na MOUSSE DE MARACUJA

experimentatorka
1 příspěvek 20.1.11 18:57

Chci se zeptat, jestli náhodou nejde o překlep - kondenzované mléko a Tatra nejsou jedno a totéž? Hledala jsem i recepty na webu v angličtině a němčině a ve většině z nich uvádějí smetanu a kondenzované mléko (někde slazené, jinde neslazené). Co si tak vybavuju, originál brazilské chutě byly sladké ažaž :). Ráda bych recept vyzkoušela, dostala se ke mně dvě balení džusu z marakuje, tak doufám, že to půjde i z toho.

paprika
14 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: MOUSSE DE MARACUJA

V Latinské Americe se běžně odměřuje podle plechovek, v tomto případě skutečně plechovka odpovídá českému SALKU. Tatra je bez cukru a je o něco větší.
A jak vyrobit šťávu z čerstvé maracujá radím v receptu PAVE DE MARACUJA. Po koncentrátu se se asi musíte ptát ve FRUIT de FRANCE!

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: MOUSSE DE MARACUJA - Esme,

plechovky jsou 1/4 litrové.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: MOUSSE DE MARACUJA

…a zase jsem namydlená… Předpokládám, že Tatra je slazené kondenzované mléko a to druhé je bez cukru. Ale jak jsou ty plechovky velké? A čím nahradit maracujový koncentrát? Nepamatuji se že bych ho v obchodě viděla. Šlo by to s čerstvou šťávou? Jinak se mi recept moc líbí. Je jednoduchý a to mám ráda.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: MOUSSE DE MARACUJA - papričko,

no jo, ale kolik je jedna porce podle plechovky? 10 dkg, 100 dkg, … ??? :-(

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz