Recept MOUSSE DE MARACUJA

Brazilská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ve skutečně malém množství vody namočíme želatinu, pak ji ve vodní lázni rozpustíme a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Ostatní ingredience smícháme v mixeru a téměř dokonale v něm našleháme. Opatrně vmícháme želatinu a dezert rozdělíme do sklenic. Vychladíme, což trvá v lednici asi 3 hodiny. Krém nesmí být příliš tuhý, nikdo by neměl poznat, že obsahuje želatinu!

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 04.10.05 vloženo
  • 5124x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut, pÄ‚Ë

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 1 porce (podle plechovky výše uvedené) maracujového koncentrátu
  • 1 plechovka mléka TATRA
  • 1 malá prášková želatina (10 g)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu MOUSSE DE MARACUJA

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na MOUSSE DE MARACUJA

experimentatorka
1 příspěvek 20.01.11 18:57

Chci se zeptat, jestli náhodou nejde o překlep - kondenzované mléko a Tatra nejsou jedno a totéž? Hledala jsem i recepty na webu v angličtině a němčině a ve většině z nich uvádějí smetanu a kondenzované mléko (někde slazené, jinde neslazené). Co si tak vybavuju, originál brazilské chutě byly sladké ažaž :). Ráda bych recept vyzkoušela, dostala se ke mně dvě balení džusu z marakuje, tak doufám, že to půjde i z toho.

paprika
14 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: MOUSSE DE MARACUJA

V Latinské Americe se běžně odměřuje podle plechovek, v tomto případě skutečně plechovka odpovídá českému SALKU. Tatra je bez cukru a je o něco větší.
A jak vyrobit šťávu z čerstvé maracujá radím v receptu PAVE DE MARACUJA. Po koncentrátu se se asi musíte ptát ve FRUIT de FRANCE!

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: MOUSSE DE MARACUJA - Esme,

plechovky jsou 1/4 litrové.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: MOUSSE DE MARACUJA

…a zase jsem namydlená… Předpokládám, že Tatra je slazené kondenzované mléko a to druhé je bez cukru. Ale jak jsou ty plechovky velké? A čím nahradit maracujový koncentrát? Nepamatuji se že bych ho v obchodě viděla. Šlo by to s čerstvou šťávou? Jinak se mi recept moc líbí. Je jednoduchý a to mám ráda.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: MOUSSE DE MARACUJA - papričko,

no jo, ale kolik je jedna porce podle plechovky? 10 dkg, 100 dkg, … ??? :-(

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz