Recept Mouřenín v bílé košili

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vejce a cukr šleháme do pěny 5 minut šlehačem, přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a upečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu v předehřáté troubě 150 - 170 °C. Krém připravíme v horké vodní lázni - mícháme mléko, žloutky a mouku dokud krém nezhoustne. Vymícháme máslo s cukrem do pěny a vmícháme vychladlý krém. Natřeme na upečené těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a ašleháme nad párou, až zhoustne. Vychladlý sníh se rozprostře na krém. Nakonec se vše opatrně potře polevou z rozpuštěného másla a čokolády.

Recept je z kategorií: Sváteční řezy

Nahlásit recept

  • 10.09.02 vloženo
  • 7670x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto
  • 5 vajec
  • 5 lžic cukru (pískového)
  • 5 lžic mouky polohrubé
  • 1 lžíce kakaa
  • trochu prášku do pečiva
  • Krém
  • 2 dcl mléka
  • 1 dkg mouky hladké
  • 5 žloutků
  • 10 dkg másla
  • 20 dkg cukru moučkového
  • Sníh
  • 25 dkg cukru moučkového
  • 5 bílků
  • Poleva
  • 10 dkg másla
  • 10 dkg čokolády

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mouřenín v bílé košili

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mouřenín v bílé košili

gemma
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mouřenín v bílé košili

Pokud máš elektrický šlehač, stačí ruční, tak šlehej celá vejce a cukr od začátku společně, dokud pořádně nezvětší objem a nezbělají, pak do toho opatrně zamíchej mouku jenom takovým převracením. Není to žádný kumšt a piškot se z toho vždycky povede. Nedávám ani prášek do pečiva, jenom špetičku soli pro zvýraznění chuti.

Janelita
93 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mouřenín v bílé košili

Díky, budu si to pamatovat. Mé těsto je opravdu nějaké moc hutné. A když dám více cukru a mouky, mám to šlehat dohromady nebo by bylo lepší ušlehat bílky zvlášť?

gemma
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mouřenín v bílé košili - Janelito,

musela být moc tenká. Když se dělá piškot z celých vajec, musí se dát na jedno vejce dvě lžíce cukru i dvě mouky, jedna je málo.

Janelita
93 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mouřenín v bílé košili

Udělala jsem je podle toho receptu, ale ta dolní těstová vrstva je nějaká moc tenká. Nebo to tak má být?
Příště to udělám takto: Žloutky oddělíme od bílků. Vyšleháme 5 žloutků s 5 lžícemi horké vody a cukrem. Přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva a sníh z 5 bílků. To už jen lehce mícháme.
http://recepty.vareni.cz/oblizprst/

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz