Recept Moučník Ledňáček (horkovzdušná trouba)

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Změklý tuk utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, rum a nakonec spolu s moukou vmícháme pevně ušlehaný sníh. Směs rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy, zakryjeme a vložíme do předem vyhřáté horkovzdušné trouby. Pečeme při teplotě 150° C asi 30 minut. Jakmile těsto ztuhne, to je v polovině doby pečení, dopečeme odkryté. Vychladlý moučník potřeme tvarohovým krémem a přelijeme čokoládovou polevou. Necháme v chladnu ztuhnout a pokrájíme na dílky. *Příprava krému:* Změklé máslo smícháme s moučkovým a vanilinovým cukrem a nakonec přidáme měkký tvaroh. *Příprava polevy:* Na mírném ohni, nejlépe ve vodní lázni, rozehřejeme čokoládu s tukem. Čerpáno z Praktické ženy (3/1999).

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

Nahlásit recept

  • 13.07.04 vloženo
  • 10587x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • 80 g másla nebo rostlinného tuku
  • 80 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 PL rumu
  • 80 g polohrubé mouky
  • tuk na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání formy.
  • *Krém:*
  • 100 g másla nebo rostlinného tuku
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilinového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu.
  • *Poleva:*
  • 1 malá čokoláda (*ledové kaštany*)
  • 1 PL másla nebo ztuženého tuku.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Moučník Ledňáček (horkovzdušná trouba)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Moučník Ledňáček (horkovzdušná trouba)

Vergelika
44 příspěvků 11.12.10 14:49

Včera jsem ho upekla a musím říct, že chuťově to nemá chybu. Jen to těsto se mi zdá dost slaboučký, je to tak správně? Já mám radši, když je těsto aspoň tak centimetr až dva vysoký a tohle byla taková ani ne půlcentimetrová šlupička. Pekla jsem ve formě 20×30cm, takže buď je to moc velká forma nebo jsem to umíchala nějak divně. Ale chuťově to je moc dobrý, ten tvarohový krém určitě použiju i jinde.

casino
4497 příspěvků 4.5.10 00:47
Re: Moučník Ledňáček (horkovzdušná trouba)

170°C a podle velikosti formy (tedy podle tloušťky těsta) snad ani nezakrývat…

Alis
2617 příspěvků 4.5.10 00:37
Re: Moučník Ledňáček (horkovzdušná trouba), Kuchtičko...

… pekla bych při cca 180°C v normální troubě :)
Ať se dílo podaří :)

Alis

KuchtickaZelvicka
60 příspěvků 4.5.10 00:19
Re: Moučník Ledňáček (horkovzdušná trouba)

Jak byste pekli, když nemám horkovzduch? Díky.

Labužník vlcice02
22 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Moučník Ledňáček (horkovzdušná trouba)

Dnes tento moučník pekli v Prima vařečce. Do krému přidávali ještě kompotované ovoce. Vypadal zajímavě. Při nejbližší přiležitosti vyzkouším.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz