Recept Moučné máslo

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Moučné máslo

Úvod

Protože si myslím, že i Labužník si zaslouží svůj vlastní recept na moučné máslo (stejně jako Dadal), tak uvádím recepturu, která se používala, a jistě ještě používá, v českých restauracích jako polotovar na úpravu minutek. Předpis je na 1200 g hotového výrobku, což je zhruba 10 porcí.

Postup

Měkké máslo dobře promícháme s prosátou hladkou moukou, uhněteme váleček, zabalíme jej do pergamenového papíru (*nebo alobalu*) a uložíme do chladničky. *Moučné máslo musí být čerstvé, dobře prohnětené.* Čerpáno z tajných zdrojů, vydaných v roce 1979... :-)).

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 10.04.04 vloženo
  • 14417x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 kg máslo
  • 220 g hladká mouka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Moučné máslo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Moučné máslo

jolana
5068 příspěvků 18.4.12 21:18

..je tu este jeden recept od babi..ale nech hladam ako hladam, nemozem sa dohladat..ale je, na stopro..
Muku najprv nasucho oprazim a potom do vychladnutej pridavam maslo „kolko sa vojde“ narychlo gulicky asi 2 cm a sup do mrazaku. Mozete ich aj ochutit. Varit ci nevarit, ako zahustovadlo a ochucovadlo ozaj len akoze ohriat… cize pridavam ku koncu varenia a varit este tak tri styri minutky a miesat.. pekny vecer :)

casino
4498 příspěvků 18.4.12 20:07
recept je z LABUŽNICKÉHO gründerství...

…a pokud se penda nepřeklepla, tak se ukecla ;)
Myslím, že hned 2×:
…ten poměr (4:1) je vražedný ;)
…dávkování (skoro 1/8 másla na 1 porci) je sebevražedné :think:
No, šlo by to vokecat, že jako 1 porce je kýbl polífffky či kastrol máááčky :mrgreen:

parles
308 příspěvků 18.4.12 18:39

Já jsem se někde dočetl, že se to dává do již hotové polévky, nebo omáčky a nemá se to už vařit! Jen prohřát. Tak teď nevím… :think:

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Moučné máslo

ano, ano…správně díš…ve francouzštině to zní beurre manié…

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Moučné máslo

Výborná věc na zahušťování omáček a šťáv,někdy nazývaná též francouzská kulička.Na 4 porce stačí kulička jak vlašský ořech,která se vloží do šťávy prošlehá a nechá chvilku povařit

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz