Recept Moučné máslo

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Moučné máslo

Úvod

Protože si myslím, že i Labužník si zaslouží svůj vlastní recept na moučné máslo (stejně jako Dadal), tak uvádím recepturu, která se používala, a jistě ještě používá, v českých restauracích jako polotovar na úpravu minutek. Předpis je na 1200 g hotového výrobku, což je zhruba 10 porcí.

Postup

Měkké máslo dobře promícháme s prosátou hladkou moukou, uhněteme váleček, zabalíme jej do pergamenového papíru (*nebo alobalu*) a uložíme do chladničky. *Moučné máslo musí být čerstvé, dobře prohnětené.* Čerpáno z tajných zdrojů, vydaných v roce 1979... :-)).

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 10.04.04 vloženo
  • 9587x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 kg máslo
  • 220 g hladká mouka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Moučné máslo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Moučné máslo

jolana
5066 příspěvků 18.4.12 21:18

..je tu este jeden recept od babi..ale nech hladam ako hladam, nemozem sa dohladat..ale je, na stopro..
Muku najprv nasucho oprazim a potom do vychladnutej pridavam maslo „kolko sa vojde“ narychlo gulicky asi 2 cm a sup do mrazaku. Mozete ich aj ochutit. Varit ci nevarit, ako zahustovadlo a ochucovadlo ozaj len akoze ohriat… cize pridavam ku koncu varenia a varit este tak tri styri minutky a miesat.. pekny vecer :)

casino
4491 příspěvků 18.4.12 20:07
recept je z LABUŽNICKÉHO gründerství...

…a pokud se penda nepřeklepla, tak se ukecla ;)
Myslím, že hned 2×:
…ten poměr (4:1) je vražedný ;)
…dávkování (skoro 1/8 másla na 1 porci) je sebevražedné :think:
No, šlo by to vokecat, že jako 1 porce je kýbl polífffky či kastrol máááčky :mrgreen:

parles
302 příspěvků 18.4.12 18:39

Já jsem se někde dočetl, že se to dává do již hotové polévky, nebo omáčky a nemá se to už vařit! Jen prohřát. Tak teď nevím… :think:

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Moučné máslo

ano, ano…správně díš…ve francouzštině to zní beurre manié…

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Moučné máslo

Výborná věc na zahušťování omáček a šťáv,někdy nazývaná též francouzská kulička.Na 4 porce stačí kulička jak vlašský ořech,která se vloží do šťávy prošlehá a nechá chvilku povařit

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz