Recept Mostarda di Cremona

tresnicka Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Všechno ovoce omyjeme. Z meruněk a broskví odstraníme pecky a nakrájíme je na čtvrtky. Hrušky a kdoule oloupeme a pokrájíme na měsíčky. Ve velkém hrnci zehřejeme 1 litr vody. Když voda začne vařit, přidáme do ni cukr. Jakmile je cukr rozpuštěný přidáme do něj nakrajené kdoule a necháme pomalu vařit. Po 20 min varu přidáme nakrájené hrušky a potom broskve, meruňky, třesně a fíky vždy po 5 minutových intervalech. Když jsme do hrnce přidali všechno ovoce, necháme tuto směs pomalu vřít po 10 min. Potom zastavíme vařič a necháme zcela zchládnout. Mezitím si zehřejeme ocet do kterého přidáme rozemleté hořčičné semeno. Také tuto směs necháme zcela zchládnout. Připravíme si zavařovací sklenice a do nich scedíme naše ovoce. Do zbylého cukrového sirupu přimícháme octovou směs, dobře zamícháme a přelijeme tím ovoce ve sklenicích. Sklenice hermeticky uzavřeme a skladujeme v chladném místě. Podáváme hlavně s vařeným masem. Přeloženo z anglického zdroje

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 20.08.04 vloženo
  • 5630x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Ingredience

  • 300 g hrušek
  • 200 g kdoulí
  • 150 g třešní
  • 200 g meruněk
  • 250 g fíků
  • 200 g broskví
  • 3 polévkové lžíce mletého hořčičného semena
  • 800 g cukru
  • 500 ml bílého vinného octa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mostarda di Cremona

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mostarda di Cremona

Jenofefa
1315 příspěvků 25.9.09 22:37
Re: Mostarda di Cremona
sveva
751 příspěvků 25.9.09 22:25
Re: Mostarda di Cremona

Původní kuchyní tohoto receptu rozhodně není Itálie. Možná Anglie, ale název v tom případě nesedí, připomíná to nějaké chutney. Mostarda di Cremona je opravdu světoznámá specialita, je téměř nemožné připravit ji ‚po domácku‘. Obávám se, že autorka ji nikdy neochutnala ba ani neviděla. Ale to bylo před několika lety, dnes by to u labužníků asi těžko prošlo.
Mostarda se v domácnostech připravuje většinou z jablek, ale to je jiná kapitola.
Zdravím.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Mostarda di Cremona

Toto vypadá velmi zajímavě, jen ty kdoule jsem viděla naposledy jako dospívající děvče na školní zahradě, kde se pěstovaly i topinambury a před vchodem byla moruše, od jejichž plodů jsme měly modrý ústa.

Pampeliska191
1075 příspěvků 20.8.04 15:52
Tresnicko

Dekuji pekne. Preji hezky den

tresnicka
58 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mostarda di Cremona pro Pam

toto je pro Tebe Pampeliško.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz