Recept Moskevský boršč
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Kosti a maso vložíme do studené vody a vaříme do změknutí masa. Očištěnou červenou řepu nakrájíme na nudličky, dáme na polovinu dávky másla, podlijeme troškou vývaru, přidáme rajčatový protlak a ocet,(pro zachování barvy červené řepy)a zakryté dusíme napřed na prudkém a později na mírném ohni doměkka. Potom nakrájíme mrkev na nudličky, cibuli na plátky a zpěníme na zbytku másla. Zalijeme troškou vývaru a krátce podusíme. Po malé chvíli dolijeme vývar, přidáme bobkový list, pepř, sůl, cukr a přivedeme do varu. Přidáme na nudličky nakrájené zelí, zahustíme světlou jíškou a vaříme asi 20 minut, před dokončením vložíme na větší kousky nakrajené vepřové maso, na plátky nakrájenou šunku a párky a připravenou dušenou řepu. Kysanou smetanu podáváme zvlašť.
Recept je z kategorií: Boršče
- 14786x zobrazeno
Čas přípravy
- 1,5 hodiny
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 200 g hovězího masa
- 120 g šunky
- 100 g párků
- 400 g kostí
- 200 g červené řepy
- 3 lžíce másla
- 200 g zelí (hlávkového)
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce světlé jíšky
- 4 lžíce kysané smetany
- 1 lžíce cukru a octa
- sůl
- 1 bobkový list
- 3 celé pepře.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Moskevský boršč
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Moskevský boršč