Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Mrakoplas Nizozemská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ryby vykostíme, zbavíme šupin, filátka odložíme do chladna, hlavy , kostru a odřezky dáme vařit do neosolené vody. Po asi 1/2 hodině scedíme a vývar dále redukujeme asi na 1/4, až začne mírně houstnout. Z chřestu olámeme dřevnaté konce a dáme ho na 5 - 10 min. vařit do osolené vody. Do hrníčku ve vodní lázni vyklepneme 3 žloutky a za stálého míchání metličkou přiléváme 150 g rozpuštěného a mírně zchladlého másla. Přidáme šťávu z 1/2 limetky, sůl, šafrán a ředíme do správné krémové konzistence zredukovaným rybím vývarem. Na závěr přidáme nasekanou pažitku. POZOR !!! Omáčka se nesmí vařit, jinak se srazí. Pokud se vám to stane, nezoufejte přilejte trochu vývaru a míchejte. Většinou to pomůže. Rybu osolíme a zprudka opečeme na olivovém oleji (nejprve kůží dospod). Asi v polovině přidáme zbytek másla. Uvařený chřest rozdělíme na 4 balíčky a každý zabalíme do plátku rozpečené šunky. Položíme na nahřáté talíře, přidáme filátka s plátkem limetky a okolo nalijeme šafránovou omáčku. Ta kanárková omáčka s krásně zelenou pažitkou a chřestem je fakt nejen výborná, ale i moc sexy.
Recept je z kategorií: Mořské
nic, nebo pár dobrých brambůrek
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
2.7.13 22:14
Udělal jsem tam tlapku, tak je to verze pro bosochodce
Do té omáčky jsem dal místo šafránu (který jsem nesehnal) a pažitky jen
tymián, myslím, že to bylo dobrý.
10.10.10 16:10
Zkusila jsem dnes tento recept, protože jsem nevěděla, co s mořským vlkem. Byl tedy bez toho chřestu, jen filátka s omáčkou a k tomu bramborová kaše. Sklidila jsem velkou pochvalu.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mořský vlk s šafránovou omáčkou
Někdo dobře utajený…, ale díky jeho fotečce už chápu tu poslední větu v postupu
Kdo je Tomáš Z7???
Tomáši, moc dobře nevidím na ty pečené brambory, vypadá to na směs na americké brambory, nebo na steakové koření s barevným pepřem.

Asi bych přiložila jen dvě menší, co do chuti panenské, vařené nové brambůrky a nechala bych zaznít tu rajcovní omáčku.
Ale chutí jsme různých, že jo?
to Di: Makro to jistí… ryby jedině tam a chřest se tam dá koupit celoročně též. Některé suroviny se dají prostě sehnat jen tam…

2452 příspěvků 6.3.12 19:55
Slivo: kde jste probůh sehnala v tomto ročním období chřest?
jistě jsem nedělala naposledy!!! Kdo rád ryby a chřest, mohu jen doporučit. V kombinaci s omáčkou opravdu výborné.
Děkuji
222 příspěvků 10.10.10 16:10
Zkusila jsem dnes tento recept, protože jsem nevěděla, co s mořským vlkem. Byl tedy bez toho chřestu, jen filátka s omáčkou a k tomu bramborová kaše. Sklidila jsem velkou pochvalu.
Z ryby mám nejraději stehno, Manek mi slibuje ho uvařit, ale nějak se s tím fláká. Miloš
50 příspěvků 4.6.09 17:43
O špenátu vím, ale že i ryby !!! Miloši, miloši, ani ten VLK v názvu ti nepomůže?
2904 příspěvků 4.6.09 16:51
Miloš je labužník známy svojím extra vzťahom k rybám, špenátu a pod…:-))
50 příspěvků 4.6.09 16:41
A losos je ryba? Tuhle jsem jednoho chytil když roztahoval krovky a zasekly se mu o paroží. Ne vážně, ještě jsem tu omáčku nezkoušel k jinému masu, než rybám a chřestu, ale k těm pasuje znamenitě. Ta nakyslá chuť by možná trochu vadila, ale té limetky se dá ubrat…
2904 příspěvků 4.6.09 16:14
Nemôžem sa zbaviť pocitu, že Miloš nemyslel lososa…
50 příspěvků 4.6.09 12:41
Jasnačka, je to v podstatě holandská omáčka s lehkou obměnou. Pokud nahradíš šafrán třeba koprem, je výborná k lososovi, atd…
Nemohu se zbavit pocitu, že tahle skvělá máčka má i širší použití než na rybu, Dávám do oblíbených. Miloš