Recept Mořský vlk s šafránovou omáčkou

(Hodnoceno 1x) Mrakoplas Nizozemská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Mořský vlk s šafránovou omáčkou

Postup

Ryby vykostíme, zbavíme šupin, filátka odložíme do chladna, hlavy , kostru a odřezky dáme vařit do neosolené vody. Po asi 1/2 hodině scedíme a vývar dále redukujeme asi na 1/4, až začne mírně houstnout. Z chřestu olámeme dřevnaté konce a dáme ho na 5 - 10 min. vařit do osolené vody. Do hrníčku ve vodní lázni vyklepneme 3 žloutky a za stálého míchání metličkou přiléváme 150 g rozpuštěného a mírně zchladlého másla. Přidáme šťávu z 1/2 limetky, sůl, šafrán a ředíme do správné krémové konzistence zredukovaným rybím vývarem. Na závěr přidáme nasekanou pažitku. POZOR !!! Omáčka se nesmí vařit, jinak se srazí. Pokud se vám to stane, nezoufejte přilejte trochu vývaru a míchejte. Většinou to pomůže. Rybu osolíme a zprudka opečeme na olivovém oleji (nejprve kůží dospod). Asi v polovině přidáme zbytek másla. Uvařený chřest rozdělíme na 4 balíčky a každý zabalíme do plátku rozpečené šunky. Položíme na nahřáté talíře, přidáme filátka s plátkem limetky a okolo nalijeme šafránovou omáčku. Ta kanárková omáčka s krásně zelenou pažitkou a chřestem je fakt nejen výborná, ale i moc sexy.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 03.06.09 vloženo
  • 9180x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Mořský vlk 2x (větší asi 450 g)
  • olivový olej extra virgine 2 lžíce
  • máslo 200 g
  • 3 žloutky
  • balíček (500 g) zeleného chřestu
  • 50 g kvalitní šunky
  • 1 limetka
  • svazeček pažitky
  • mořská sůl
  • sáček celého šafránu

Doporučená příloha

  • nic, nebo pár dobrých brambůrek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Tomáš Z7 2.7.13 22:14

Udělal jsem tam tlapku, tak je to verze pro bosochodce :)
Do té omáčky jsem dal místo šafránu (který jsem nesehnal) a pažitky jen tymián, myslím, že to bylo dobrý.

Odkaz na uvaření

klaaarka 10.10.10 16:10

Zkusila jsem dnes tento recept, protože jsem nevěděla, co s mořským vlkem. Byl tedy bez toho chřestu, jen filátka s omáčkou a k tomu bramborová kaše. Sklidila jsem velkou pochvalu.

Diskuse k receptu Mořský vlk s šafránovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mořský vlk s šafránovou omáčkou

casino
4497 příspěvků 3.7.13 00:15
Kdo je Tomáš Z7???

Někdo dobře utajený…, ale díky jeho fotečce už chápu tu poslední větu v postupu :P

tlustá bába
1212 příspěvků 2.7.13 23:10

Kdo je Tomáš Z7???

tlustá bába
1212 příspěvků 2.7.13 22:34

Tomáši, moc dobře nevidím na ty pečené brambory, vypadá to na směs na americké brambory, nebo na steakové koření s barevným pepřem. :?:
Asi bych přiložila jen dvě menší, co do chuti panenské, vařené nové brambůrky a nechala bych zaznít tu rajcovní omáčku.
Ale chutí jsme různých, že jo? :mavam:

sliva78
73 příspěvků 8.4.12 16:54

to Di: Makro to jistí… ryby jedině tam a chřest se tam dá koupit celoročně též. Některé suroviny se dají prostě sehnat jen tam…
:mavam: :mavam:

di
2452 příspěvků 6.3.12 19:55

Slivo: kde jste probůh sehnala v tomto ročním období chřest? :?:

sliva78
73 příspěvků 6.3.12 19:39

jistě jsem nedělala naposledy!!! Kdo rád ryby a chřest, mohu jen doporučit. V kombinaci s omáčkou opravdu výborné. :potlesk: Děkuji

klaaarka
222 příspěvků 10.10.10 16:10

Zkusila jsem dnes tento recept, protože jsem nevěděla, co s mořským vlkem. Byl tedy bez toho chřestu, jen filátka s omáčkou a k tomu bramborová kaše. Sklidila jsem velkou pochvalu.

gmp
1603 příspěvků 4.6.09 18:49
Re: Mořský vlk s šafránovou omáčkou

Z ryby mám nejraději stehno, Manek mi slibuje ho uvařit, ale nějak se s tím fláká. Miloš

Mrakoplas
50 příspěvků 4.6.09 17:43
Re: Mořský vlk s šafránovou omáčkou

O špenátu vím, ale že i ryby !!! Miloši, miloši, ani ten VLK v názvu ti nepomůže?

anickav
2904 příspěvků 4.6.09 16:51
Re: Mořský vlk s šafránovou omáčkou,Mrakoplasku,

Miloš je labužník známy svojím extra vzťahom k rybám, špenátu a pod…:-))

Mrakoplas
50 příspěvků 4.6.09 16:41
Re: Mořský vlk s šafránovou omáčkou

A losos je ryba? Tuhle jsem jednoho chytil když roztahoval krovky a zasekly se mu o paroží. Ne vážně, ještě jsem tu omáčku nezkoušel k jinému masu, než rybám a chřestu, ale k těm pasuje znamenitě. Ta nakyslá chuť by možná trochu vadila, ale té limetky se dá ubrat…

anickav
2904 příspěvků 4.6.09 16:14
Re: Mořský vlk s šafránovou omáčkou

Nemôžem sa zbaviť pocitu, že Miloš nemyslel lososa…

Mrakoplas
50 příspěvků 4.6.09 12:41
Re: Mořský vlk s šafránovou omáčkou

Jasnačka, je to v podstatě holandská omáčka s lehkou obměnou. Pokud nahradíš šafrán třeba koprem, je výborná k lososovi, atd…

gmp
1603 příspěvků 3.6.09 23:01
Re: Mořský vlk s šafránovou omáčkou

Nemohu se zbavit pocitu, že tahle skvělá máčka má i širší použití než na rybu, Dávám do oblíbených. Miloš

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz