Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ssvetlicee Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jednoduchá úprava vynikající ryby. Hlavně čerstvost!
**Ryba:** Mořského vlka zbavíme šupin, vykucháme, odstraníme ocas a hlavu (nemám ráda, když se ryba na mě kouká z talíře). Omyjeme vlažnou vodou, vysušíme ubrouskem, osolíme, opepříme a dovnitř každé ryby vložíme snítku či dvě tymiánu, oregána, rozmarýnu a pár lístků bazalky. Dáme odležet na chladné místo na cca 20 min. Pak můžeme grilovat nebo osmahnout na pánvi s trochou olivového oleje. Pokud máte pánev s opravdu kvalitním nepřilnavým povrchem, tak můžete ryby dělat bez tuku, je to i moje varianta. Na talíři pak rybu přelijeme rozpuštěným bylinkovým máslem s citronem. **Bylinkové máslo s citronem:** V kastrůlku rozpustíme 50 g čerstvého másla. Kupuji ho v obchodech se sýry. Je zaručeně čerstvé a chuťově výraznější než klasické kupované máslo. Do rozpuštěného másla dáme lžíci na jemno nasekaných nebo v hmoždířku utlučených čerstvých bylinek a špetku soli. Odděláme z plotny a přidáme šťávu z půlky citronu. Jako přílohu můžete mít prakticky cokoliv. Moje varianta je grilovaná polenta s muškátovým oříškem a grilovaná zelenina.
Recept je z kategorií: Mořské
polenta, brambory, pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mořský vlk s bylinkami
253 příspěvků 7.11.11 12:25
To je pěkdný recept, zvlášt ta varianta s máslem. A díky ta tip, kde ho kupovat