Recept Mořský okoun s rýží a mrkví

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mořský okoun s rýží a mrkví

Postup

1. Mrkev omyjeme, očistíme, nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na rozehřátém másle. Poté smícháme smetanu a jogurt se solí a pepřem a přidáme k mrkvi. 2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem, mrkev do něj přeložíme a asi 30 min. pečeme. 3. Okurku nakrájíme na kostičky. 6 lžic vody a cukr svaříme na nit a okurkové kostky v cukru krátce povaříme a odstavime. Obvyklým způsobem uvaříme rýži. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a vmícháme do rýže. 4. Filé pokapeme citronovou šfávou, ochutíme solí, pepřem a provensálským kořením a na rozpáleném oleji je opečeme z obou stran dozlatova. Na talíři posypeme mrkev okurkami a obložíme rýží a rybou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 3801x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg mrkve
  • 4 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • máslo na vymazání nádoby
  • po 100 g smetany a jogurtu
  • 100 g salátové okurky
  • 3 lžíce cukru
  • 250 g rýže
  • 4 rajčata
  • 100 g filé z mořského okouna
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • drcený pepř
  • provensálské koření
  • 2 lžíce oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mořský okoun s rýží a mrkví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Chléb s celerem Chléb s celerem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz