Recept Mořský okoun s rýží a mrkví
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Mrkev omyjeme, očistíme, nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na rozehřátém másle. Poté smícháme smetanu a jogurt se solí a pepřem a přidáme k mrkvi. 2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem, mrkev do něj přeložíme a asi 30 min. pečeme. 3. Okurku nakrájíme na kostičky. 6 lžic vody a cukr svaříme na nit a okurkové kostky v cukru krátce povaříme a odstavime. Obvyklým způsobem uvaříme rýži. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a vmícháme do rýže. 4. Filé pokapeme citronovou šfávou, ochutíme solí, pepřem a provensálským kořením a na rozpáleném oleji je opečeme z obou stran dozlatova. Na talíři posypeme mrkev okurkami a obložíme rýží a rybou.
Recept je z kategorií: Ryby
- 4467x zobrazeno
Čas přípravy
- 70 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 kg mrkve
- 4 lžíce másla
- sůl
- pepř
- máslo na vymazání nádoby
- po 100 g smetany a jogurtu
- 100 g salátové okurky
- 3 lžíce cukru
- 250 g rýže
- 4 rajčata
- 100 g filé z mořského okouna
- 2 lžíce citronové šťávy
- drcený pepř
- provensálské koření
- 2 lžíce oleje
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Mořský okoun s rýží a mrkví
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Mořský okoun s rýží a mrkví