Recept Mořský jazyk Veronika

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mořský jazyk Veronika

Postup

10 minut pred tím, nez do ni dáte rybu, zapnete troubu na 180 st. C. Zacistete okraje rybích filetu, filety opláchnete a osuste kuchynským papírem. Osolte a opeprete je a srolujte je smerem od ocasu k hlave. Polozte je do (nízkého) pekáce, posypte je cibulí, zampiony a prilozte k nim bobkový list. Smíchejte citronovou stávu, 1½ dl vína a 1½ dl vody dohromady a prelejte tím rybu. Pekác zakryjte tesne alobalem a duste v troube 15 minut. Mezitím co se ryba pripravuje, nalejte do kastrolku zbylých 1½ dl vína, pridejte do nej hrozny a varte mírným varem 5 minut. Po uvarení tekutinu vylejte a hrozny zbavte slupky. Hotovou rybu naaranzujte na horký servírovací podnos, tekutinu uschovejte a rybu udrzujte horkou. Do odmerné nádoby nalejte mléko a pridejte k nemu tekutinu z ryby tak, aby vseho bylo asi 2½ dl. V kastrolku rozehrejte máslo, pridejte k nemu máslo a za stálého míchání varte 2 minuty. Stáhnete kastrulek z tepla a pridejte do nej po troskách mléko s rybím fondem. Varte velmi mírným varem za stálého míchání az omácka zhoustne. Kastrulek opet stáhnete z tepla, smetanu a vajecný zloutek smíchejte spolu a nalejte to do omácky. Do omácky pridejte vetsinu hroznu a omácku prohrejte. Varit se nesmí! Cástí omácky prelejte filety na podnosu a zbytek podávejte v omácníku. Rybu ozdobte zbytkem hroznu, plátky citronu a petrzelkou. Tip: Omácky není zrovna mnoho, ale dá se ji udelat víc.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 11.04.08 vloženo
  • 3448x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 filetu z morského jazyka
  • sul
  • pepr
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 zampiony, nakrájené na plátky
  • 2-3 bobkové listy
  • stáva z pulky citronu
  • 3 dl suchého bílého vína
  • 100 g zelených hroznu, nejlépe bez jadérek
  • Omácka:
  • 1½ dl mléka
  • 40 g másla
  • 40 g mouky
  • zloutek z jednoho stredne velikého vejce
  • 1½ dl smetany
  • petrzelka
  • 4 plátky citronu

Doporučená příloha

  • Brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mořský jazyk Veronika

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Jahodový pohár

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Květáková polévka Květáková polévka
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz