Recept Mořský jazyk Veronika

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mořský jazyk Veronika

Postup

10 minut pred tím, nez do ni dáte rybu, zapnete troubu na 180 st. C.
Zacistete okraje rybích filetu, filety opláchnete a osuste kuchynským papírem. Osolte a opeprete je a srolujte je smerem od ocasu k hlave. Polozte je do (nízkého) pekáce, posypte je cibulí, zampiony a prilozte k nim bobkový list.
Smíchejte citronovou stávu, 1½ dl vína a 1½ dl vody dohromady a prelejte tím rybu. Pekác zakryjte tesne alobalem a duste v troube 15 minut.
Mezitím co se ryba pripravuje, nalejte do kastrolku zbylých 1½ dl vína, pridejte do nej hrozny a varte mírným varem 5 minut. Po uvarení tekutinu vylejte a hrozny zbavte slupky.
Hotovou rybu naaranzujte na horký servírovací podnos, tekutinu uschovejte a rybu udrzujte horkou.
Do odmerné nádoby nalejte mléko a pridejte k nemu tekutinu z ryby tak, aby vseho bylo asi 2½ dl.
V kastrolku rozehrejte máslo, pridejte k nemu máslo a za stálého míchání varte 2 minuty. Stáhnete kastrulek z tepla a pridejte do nej po troskách mléko s rybím fondem. Varte velmi mírným varem za stálého míchání az omácka zhoustne. Kastrulek opet stáhnete z tepla, smetanu a vajecný zloutek smíchejte spolu a nalejte to do omácky. Do omácky pridejte vetsinu hroznu a omácku prohrejte. Varit se nesmí!
Cástí omácky prelejte filety na podnosu a zbytek podávejte v omácníku. Rybu ozdobte zbytkem hroznu, plátky citronu a petrzelkou.

Tip: Omácky není zrovna mnoho, ale dá se ji udelat víc.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.04.08 vloženo
  • 3270x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 filetu z morského jazyka
  • sul
  • pepr
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 zampiony, nakrájené na plátky
  • 2-3 bobkové listy
  • stáva z pulky citronu
  • 3 dl suchého bílého vína
  • 100 g zelených hroznu, nejlépe bez jadérek
  • Omácka:
  • 1½ dl mléka
  • 40 g másla
  • 40 g mouky
  • zloutek z jednoho stredne velikého vejce
  • 1½ dl smetany
  • petrzelka
  • 4 plátky citronu

Doporučená příloha

  • Brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mořský jazyk Veronika

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Cuketové placky Cuketové placky
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz