Recept Mořský jazyk s artyčoky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mořský jazyk s artyčoky

Postup

1. Brambory oloupeme a omyjeme. Vypichovačem vytvoříme kuličky, 8 min. je povaříme a scedíme. 2. Rybí filé nakrájíme na pruhy široké 1,5 cm. Poka­peme 3 lžícemi citronové šťávy, osolíme, opepříme a ze všech stran poprášíme moukou. 3. Artyčoky rozčtvrtíme. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme na nudličky. 4. Rybu pečeme v oleji po každé straně 2 min. Udr­žujeme v teple. Bramborové kuličky usmažíme v oleji dozlatova. Přidáme artyčoky a krátce opékáme spo­lečně. Přidáme rybu a pánev stáhneme z plotny. 5. Máslo rozpustíme, vmícháme petrželku a zbylou citronovou šťávu, přilijeme vývar a ohřejeme. Upra­víme na talíře a pokapeme omáčkou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 20.02.04 vloženo
  • 4119x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 390 kčal, 1630 kJ, 23 g bíllkovin, 20 g tuků, 29 g sacharidů
  • 400 g velkých brambor
  • 500 g filé z mořského jazyka
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce mouky
  • 2 artyčoková lůžka (konzerv.)
  • 1 masité rajče
  • 4 lžíce oleje z klíčků
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce posekané petrželky
  • 125 ml hovězího vývaru (z kostky)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mořský jazyk s artyčoky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Chilli con carne Chilli con carne
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz