Recept Mořský jazyk obložený pomeranči

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Ze dvou pomerančů vymačkáme šťávu. Zbývající pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěnou, omytou mrkev nakrájíme na nudličky. 2. Špenát připravíme podle návodu, necháme vychladit a vmícháme sýr a zakysanou smetanu. 3. Omytou a osušenou rybu osolíme a mírně pokapeme pomerančovou šťávou. Na stranu s kůží naneseme špenát a rybí plátky zavineme. Troubu předehřejeme na 200 °C. 4. Plátky pomeranče smícháme se zbývající šťávou a mrkev položíme na pečicí fólii a navrch položíme rybí závitky. Fólii na obou koncích uzavřeme a vložíme do trouby na rošt. Pečeme zhruba 15 min. Na talířích rybí závitky obložíme plátky dušeného pomeranče a posypeme petřželkou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 2753x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 5 pomerančů
  • 250 g mladé mrkve
  • 250 g mraženého špenátu
  • 1 šalotka
  • sůl
  • 100 g strouhané goudy
  • 50 g zakysané smetany
  • 12 plátků mořského jazyka po 50 g
  • 40 cm pečící fólie
  • 2 lžíce sekané petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mořský jazyk obložený pomeranči

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz