Recept Mořský jazyk Bonne Femme - večeře dobré manželky
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Namočit palec a ukazovák do hrubé soli, tak jako rybí ocas. Pomalu nadzdvihovat kůži od ocasu a sloupnout ji. Opláchnout ryby pod studenou vodou a osušit je. Vložit ryby do vymaštěné ohnivzdorném misky, nebo pekáčku, zalít je vermouthem a polovinou posekaného másla. Přikrýt a péct v předem vyhřáté troubě na 170-175°C asi po 20min. do měkka. Přenést rybu na nahřátou servírovací mísu a udržovat ji v teple. Přelít přes síto tekutinu ve které se ryby pekly a uschovat ji. Na pánvi rozehřát zbytek másla a osmažit na něm houby asi po 2min., nebo až jsou nahnědlé. Vyjmout je z pánve a dát stranou. Na pánev přidat uschovanou tekutinu z ryb, citronovou šťávu, víno a vše míhat po 2 min. Přidat smetanu a šalotky a dusit po 1 min. Ryby podávat zalité omáčkou a obložené boubami. TIP: Mořský jazyk se může koupit již očištěný, ale celý je lacinější a jeho očištění je snadné. Stejně se může připravit jakákoliv jiná plochá ryba, nebo i filé z bílé pevné ryby.
Recept je z kategorií: Ryby
- 12.02.04 vloženo
- 4254x zobrazeno
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 2 celé mořské jazyky
- 4 lžíce suchého vermouth
- 60g másla
- 100g malých houbiček
- 4 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce suchého bílého vína
- 2 lžíce smetany
- 3 zelené šalotky na jemno nakrýjené
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Mořský jazyk Bonne Femme - večeře dobré manželky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Mořský jazyk Bonne Femme - večeře dobré manželky