Recept Mořský ďas vařený v šafránové omáčce

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mořský ďas vařený v šafránové omáčce

Úvod

Rychlá a snadná příprava ryby stylem poaching (vaření ve vývaru, zde v omáčce). Mořský ďas je velmi chutná mořská ryba. Říká se jí humr chudých, ale v našich končinách to neplatí, oboje je hodně drahé, přesto se v Makru občas objeví čerstvý (cena minulý týden 599,–Kč/kg). Odměnou vám ale bude lahodné jemné masíčko, absolutně bez kostí, chutí velmi podobné masu z humra.

Postup

Na másle necháme zpěnit najemno pokrájenou šalotku, když zesklovatí, podlejeme polovinou bílého vína a necháme zredukovat. Přidáme kapary, chilli papričku, bobk.list, rybí omáčku nebo ančovičku, přepůlená rajčátka a znovu zalijeme vínem. Po odpaření většiny vína přidáme šafrán namočený v trošce vody a zalijeme kokos.mlékem. Přidáme sůl, pepř a trochu posekaného koriandru a vložíme rybu pokrájenou na asi 2cm plátky. Ryba se v omáčce uvaří do měkka za cca 3-5 min. Podáváme s franc.bagetou, kterou také namáčíme v omáčce. K tomu vychlazené lehké bílé víno. Dobrou chuť.


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.01.14 vloženo
  • 1607x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 300g mořského ďasa
  • 2 PL másla
  • 2 šalotky
  • 2 PL malých kaparů
  • 2 dc bílého vína
  • 5 vláken šafránu
  • 1 PL rybí omáčky ( nebo 1plátek ančovičky)
  • 6 kuliček cherry rajčátek
  • 1 cm červené chilli papričky
  • 1 bobkový list
  • 1/2 plechovky kokos.mléka
  • koriandr, sůl, pepř

Doporučená příloha

  • bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ifanka 27.01.14 12:05

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Mořský ďas vařený v šafránové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1204 příspěvků 27.01.14 17:17

Velmi elegantní recept (s dovolením ho rozplevelím do svého okolí). :potlesk: :potlesk: :potlesk:

 
Frantiska
927 příspěvků 27.01.14 12:24

Moc hezke

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Chléb s celerem Chléb s celerem
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz