Recept Mořský ďas vařený v šafránové omáčce

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mořský ďas vařený v šafránové omáčce

Úvod

Rychlá a snadná příprava ryby stylem poaching (vaření ve vývaru, zde v omáčce). Mořský ďas je velmi chutná mořská ryba. Říká se jí humr chudých, ale v našich končinách to neplatí, oboje je hodně drahé, přesto se v Makru občas objeví čerstvý (cena minulý týden 599,–Kč/kg). Odměnou vám ale bude lahodné jemné masíčko, absolutně bez kostí, chutí velmi podobné masu z humra.

Postup

Na másle necháme zpěnit najemno pokrájenou šalotku, když zesklovatí, podlejeme polovinou bílého vína a necháme zredukovat. Přidáme kapary, chilli papričku, bobk.list, rybí omáčku nebo ančovičku, přepůlená rajčátka a znovu zalijeme vínem. Po odpaření většiny vína přidáme šafrán namočený v trošce vody a zalijeme kokos.mlékem. Přidáme sůl, pepř a trochu posekaného koriandru a vložíme rybu pokrájenou na asi 2cm plátky. Ryba se v omáčce uvaří do měkka za cca 3-5 min. Podáváme s franc.bagetou, kterou také namáčíme v omáčce. K tomu vychlazené lehké bílé víno. Dobrou chuť.


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.01.14 vloženo
  • 1653x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 300g mořského ďasa
  • 2 PL másla
  • 2 šalotky
  • 2 PL malých kaparů
  • 2 dc bílého vína
  • 5 vláken šafránu
  • 1 PL rybí omáčky ( nebo 1plátek ančovičky)
  • 6 kuliček cherry rajčátek
  • 1 cm červené chilli papričky
  • 1 bobkový list
  • 1/2 plechovky kokos.mléka
  • koriandr, sůl, pepř

Doporučená příloha

  • bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ifanka 27.01.14 12:05

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Mořský ďas vařený v šafránové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1209 příspěvků 27.01.14 17:17

Velmi elegantní recept (s dovolením ho rozplevelím do svého okolí). :potlesk: :potlesk: :potlesk:

 
Frantiska
927 příspěvků 27.01.14 12:24

Moc hezke

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Štika na smetaně Štika na smetaně
Hruškový koláč Hruškový koláč
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz