Recept Mořský cassolette

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Mořské plody jak je asi neznáme

Cassolette marin

Postup

Očistěte slávky , srdcovky a nechte v odražené slané vodě čistit. Dekortikujte krevety a uschovejte hlavy, schránky, očistěte žampióny, nakrájejte na silnější plátky a pokapejte citronem, očistěte omýjte a nakrájejte na jemná kolečka pórek.

Očistěte a nakrájejte veškerou zeleninu na vývar a poduste na másle.
Přidejte hlavy a shránky krevet a orestujte. flambujte a zalejte vínem, přidejte bouquet garni, vodu a nechte cca 25 minut povařit za občasného odpěnění. Na konci pak vývar proceďte a uchovejte pro další zpracování.

Mušle výjměte z vody, odkapte a vhoďte do hrnce s vínem. Opepřete a jemně osolte. Jakmile se mušle otevřou, odstavte, vyjměte tělíčka a nechte na teplém místě, vývar přeceďte a přidéjte k předchazejícímu z krevet.

Filátka z ryb na oleji nechte mírně osmažit po 2 minutách z každé strany a po výjmutí nakrájejte na kousky.

Poduste do měkka pórek a žampióny na másle. Vývar přiveďte do varu zredukujte ho o 1/3, přidejte creme fraiche a za stálého šlehání všlehejte kousičky po kousičku ztuhlého másla.

Do vývaru vložte veškeré komponenty, osolte, opepřete. Táhněte asi 2-3 minuty a podávejte. Správně se podávají jednotlivé porce ve zvláštních kameninových miskách, kterým se říká cassolette, které se zakrývají kloboučkem z lístkového těsta a zapékané!

Recept je z kategorií: Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.04.10 vloženo
  • 2025x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 gr slávek jedlých
  • 200 gr srdcovek
  • 200 gr krevet
  • 200 gr rybích filátek
  • 200 gr žampionů
  • 1 menší pórek
  • 1 dl bílého suchého vína
  • šťáva z 1/citrónu
  • 3 PL olivového oleje
  • 15 cl creme fraiche
  • 70 gr másla
  • 1/2 citron
  • pepř z mlýnku
  • sůl
  • 4 dl krevetí vývaru (nebo viz níže)
  • krevetí vývar:
  • hlavy z krevet a krunýře z krevet
  • 2 šalotky
  • 1 mrkev
  • 5 cl cognacu
  • 1 dl suchého bílého vína
  • 1 bouquet garni
  • 10 gr másla
  • pepř z mlýnku
  • 4 dl vody
  • sůl.

Doporučená příloha

  • Bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mořský cassolette

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz