Recept Mořský cassolette

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Mořské plody jak je asi neznáme

Cassolette marin

Postup

Očistěte slávky , srdcovky a nechte v odražené slané vodě čistit. Dekortikujte krevety a uschovejte hlavy, schránky, očistěte žampióny, nakrájejte na silnější plátky a pokapejte citronem, očistěte omýjte a nakrájejte na jemná kolečka pórek.

Očistěte a nakrájejte veškerou zeleninu na vývar a poduste na másle.
Přidejte hlavy a shránky krevet a orestujte. flambujte a zalejte vínem, přidejte bouquet garni, vodu a nechte cca 25 minut povařit za občasného odpěnění. Na konci pak vývar proceďte a uchovejte pro další zpracování.

Mušle výjměte z vody, odkapte a vhoďte do hrnce s vínem. Opepřete a jemně osolte. Jakmile se mušle otevřou, odstavte, vyjměte tělíčka a nechte na teplém místě, vývar přeceďte a přidéjte k předchazejícímu z krevet.

Filátka z ryb na oleji nechte mírně osmažit po 2 minutách z každé strany a po výjmutí nakrájejte na kousky.

Poduste do měkka pórek a žampióny na másle. Vývar přiveďte do varu zredukujte ho o 1/3, přidejte creme fraiche a za stálého šlehání všlehejte kousičky po kousičku ztuhlého másla.

Do vývaru vložte veškeré komponenty, osolte, opepřete. Táhněte asi 2-3 minuty a podávejte. Správně se podávají jednotlivé porce ve zvláštních kameninových miskách, kterým se říká cassolette, které se zakrývají kloboučkem z lístkového těsta a zapékané!

Recept je z kategorií: Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.04.10 vloženo
  • 1955x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 gr slávek jedlých
  • 200 gr srdcovek
  • 200 gr krevet
  • 200 gr rybích filátek
  • 200 gr žampionů
  • 1 menší pórek
  • 1 dl bílého suchého vína
  • šťáva z 1/citrónu
  • 3 PL olivového oleje
  • 15 cl creme fraiche
  • 70 gr másla
  • 1/2 citron
  • pepř z mlýnku
  • sůl
  • 4 dl krevetí vývaru (nebo viz níže)
  • krevetí vývar:
  • hlavy z krevet a krunýře z krevet
  • 2 šalotky
  • 1 mrkev
  • 5 cl cognacu
  • 1 dl suchého bílého vína
  • 1 bouquet garni
  • 10 gr másla
  • pepř z mlýnku
  • 4 dl vody
  • sůl.

Doporučená příloha

  • Bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mořský cassolette

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Cuketové placky Cuketové placky
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz