Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
youpi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mořské plody jak je asi neznáme
Cassolette marin
Očistěte slávky , srdcovky a nechte v odražené slané vodě čistit. Dekortikujte krevety a uschovejte hlavy, schránky, očistěte žampióny, nakrájejte na silnější plátky a pokapejte citronem, očistěte omýjte a nakrájejte na jemná kolečka pórek. Očistěte a nakrájejte veškerou zeleninu na vývar a poduste na másle. Přidejte hlavy a shránky krevet a orestujte. flambujte a zalejte vínem, přidejte bouquet garni, vodu a nechte cca 25 minut povařit za občasného odpěnění. Na konci pak vývar proceďte a uchovejte pro další zpracování. Mušle výjměte z vody, odkapte a vhoďte do hrnce s vínem. Opepřete a jemně osolte. Jakmile se mušle otevřou, odstavte, vyjměte tělíčka a nechte na teplém místě, vývar přeceďte a přidéjte k předchazejícímu z krevet. Filátka z ryb na oleji nechte mírně osmažit po 2 minutách z každé strany a po výjmutí nakrájejte na kousky. Poduste do měkka pórek a žampióny na másle. Vývar přiveďte do varu zredukujte ho o 1/3, přidejte creme fraiche a za stálého šlehání všlehejte kousičky po kousičku ztuhlého másla. Do vývaru vložte veškeré komponenty, osolte, opepřete. Táhněte asi 2-3 minuty a podávejte. Správně se podávají jednotlivé porce ve zvláštních kameninových miskách, kterým se říká cassolette, které se zakrývají kloboučkem z lístkového těsta a zapékané!
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
Bageta
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mořský cassolette