Recept Mořské fettuccini po našom

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mořské fettuccini po našom

Postup

Vidim ze sa tu pridavaju "vselijake " verzie morskych spagiet , tak pridam tu nasu taliansku fuziu.
Na trhu mi do oka padla zmes ryb a plodov mora ktoru pripravovali do restauracii . Tak som kupil a rozhodol sa spravit taliansku klasiku po nasom fettucine marinara.

1 Na velkej panvici som na olivovom oleji rychlo oprazil tuto zmes.

2-Mezi tym v druhom pekaci som si na olivovom oleji oprazil na drobno nakrajanu cibulu a cesnak pridal som konzervu talianskych drvenych paradajek vo vlastnej stave a tri lyzice dobreho paradajkoveho pretlaku pridal na kusy cerstve nakrajane paradajky cast petrzlenovej vnate ochutil a podlial suchym bielym vinom, a dusil a redukoval cca 15 minut.

3- Omacku som prilial do zmesy ryb a darov mora a staci len cca 5 minut lebo ryby boli nakrajane na male kusky a dary mora su rychlo hotove na konci som pridal natrhanu bazalku a petrzlenovu vnat a len prehrial.

4-My sme mali cerstve fettuciny ktore sme uvarili v osolenej vode s lyzickou olivoveho oleja( treba davat pozor max 2 minuty a su al dente).Velkymi kliestami a deravou naberackou sme ich prehodili do omacky a este cca 1 minutu premiesali a prehriali.A na­koniec pridali -ozdobili petrzlenovou vnatou a cerstvou bazalkou.

Recept je z kategorií: Raci, žáby, hlemýždi, šneci Těstoviny

Nahlásit recept

  • 07.12.10 vloženo
  • 5343x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • marinara zmes :500g
  • rybie filety male kusky
  • krevety
  • kalamare
  • mušle
  • omacka:
  • 3 lyzice paradajkový pretlak
  • 400 ml paradajky vo vlastnej šťave
  • 6 paradajky cherri
  • 250 ml víno biele
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 stredne veľka cibuľa
  • hrncek lístkov bazalky
  • 2 lyzice petržlenovej vňaťe
  • korenie čierne mleté čerstvé
  • soľ morská
  • olej olivový
  • 400 g cestovina fettuccine

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mořské fettuccini po našom

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
2905
753 příspěvků 11.12.10 02:43

Bento mořské potvůrky nemusím, ale už se mi rýsuje verze s rybou, díky za nápad, až spáchám, ukážu:)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz