Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Drobek Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recept je od Jacquese Pépina. Ochutnali a pochutnali jsme si na tomhle s červeným chňapalem, lososem, ale i s pstruhem, i když mořský není. Jeden recept na lososa s bramborovou krustou tu je, ale je úplně jiný a jinak dělaný.
Oloupejte brambory,(i když můžou zůstat ve slupce, chcete-li) omyjte je a pak nastrouhejte na struhadle s největšími otvory. Rozehřejte olej a máslo ve velké pánvi, nejlépe teflonové. Mezitím posolte filé polovinou soli. Když je olej a máslo horké, udělejte 4 hromádky z nastrouhaných brambor a pórku (každý cca 1/3 šálku) do pánve. Na to položte ryby a zmáčkněte aby se z brambor udělala placička. Na to dejte zbylé brambory a posolte zbytkem soli. Smažte při středně vysoké teplotě po dobu 6 až 7 minut. Otočte je opatrně s velkou špachtlí a smažte po dobu 6 až 7 minut na druhé straně. Brambory by měly být pěkně křupavé a zbarvené do zlatohněda na obou stranách a ryby jen vařené.
netřeba
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
10.5.12 02:53
Veliké pochutnání i když nebyla krusta jak má být:)
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mořská ryba v bramborové krustě
2452 příspěvků 23.3.13 13:36
Dnes jsme tento recept vyzkoušeli, kromě brambor a pórku jsem přidala pro barvu i trochu mrkve (a proti rozpadání preventivně i několik lžic škrobu), bylo to dobré.
521 příspěvků 11.5.12 17:47
2905 zadny problem, je to skoro jako maso v bramboraku, takze klidne treba kureci rizecky, nebo z veprove panenky, take se hodi mirne predvareny celer, lilek atd…
A co se u vas slavi?

Drobku, sevcovsky mls? Co to je?
to je přímo bordel. Jo, bramborové Idaho
. Tady se prodávají sice místní brambory, po
vytřídění a ty co by nepřežily převoz. Nové brambory se nesklízí, na
poli rostou a rostou. Když tu a tam pracuju v hospodě vzpomínám na staré
heslo - čím blbější sedlák, tím větší brambory. Včera jsem loupal
dvacetikilový pytel na bramboráky, co dnes budu dělat a na tohle jsem
vzpomínal a nadával. Těch brambor s tmavými fleky…
. Dneska musím udělat prádelní hrnec zelí,
on je chef Američan a české zelí prostě neumí
. Večer to vypukne, Menu: Ševcovský mls,
bramborák se zelím a grilovanou klobásou, (Něco jako cmunda po Kaplicku, ale
nepřeložená, je to bufet), a štrůdl a pivo a pivo a… Jo a len guláš, na
maďarský způsob, ale silně zjednodušeno, jen do něj při tvorbě
přidávám zeleninové lečo. Oni to místní nerozeznají.
A zítra zas. 
Anitto, máš pravdu, Pépinova elegance. Já to poprvé viděl dělat už před léty z lososa, s Julií Child, tenkrát bez pórku. Ale je fakt, ta trocha zeleného ladí oku, a oči jedí nejdřív. No a samozřejmě chuť, netřeba připomínat.
Ve čtvrtek jsem dělal dva kbelíky ševcovského mlsu a guláš z 15 kg masa. Ještě mně bolí ruce z krájení
Drobku, nevzdám, už pro tu chuť ne. Moje chyba, vím že nové brambory zlobí.
Nemáte nové brambory? Když jsou staré, proč ne nové? Snad je nenechají někde ve skladu stárnout? Za chvilku budem vše objednávat z internetu, dost věcí už není jinak k mání
Anito, díky, ale krusta by další přesun nezvládla, držrla tak tak. Salát maskoval nedostatky
Kdybych vařila jen pro sebe, stačil by mi
třeba ledový salát. Chřest já ráda jen tak, bez ničeho, tady je vzácný,
sehnat neunavený nebývá snadné.
Obávám se, vymačkání by moc nepomohlo. Nové nejsou vhodné k těmto účelům.
Budou další pokusy, už přemýšlím, co uložit pod bramborovou pokličku, rybu moc často do svých strávníků nedostanu
521 příspěvků 10.5.12 17:20
2905 – nahodou, vypada to velmi dobre I s tim salatem
tohle jsem delala asi pred dvema tydny, kdyz to
zrovna mistr Pepin varil na TV, tak jsme to museli vyzkouset. Prilohou nebyly
dalsi brambory, ale zelenina – chrest atd. Co ty nove brambory vymackat?

Drobku - rikas, ze porek nemusi byt, ale rekla bych, ze bez nej by to byla jen obycejna ryba v bramboraku, takhle to ma tu Pepinovu eleganci, nezda se ti? Je mi take zahadou, ze v “bramborovym” Idahu nemate “nove” brambory? Co to je za poradek?
nevzdávej to, chce to staré brambory, škrobnaté. Nové jsou moc vodové, teda pokud se pamatuju. U nás nové nejsou k mámí a je nám to hrozně líto.

To u nás bylo opravdu jarní jídlo - uvařený květák obklopený novými bramborami a vše zasypáno na másle osmaženou strouhankou. A okurkový salát.
Rybka se těšila na bramborovou pokličku, brambory trucovaly

Tři kousky se povedlo dle receptu, brambory se držely pánve, po vyndání umorovaných hotových kousků jsem vidinu křupavé, zlatavé krustičky vzdala /jen pro tentokrát/
Do pánve horkou vodu, zbylé rybky + lžíci strouhané mrkve, hotovo za chvilku, rybu na talíř, tekutinu odcedit, obsah cedníku na rybu.
Přistrouhala jsem další brambory, mrkev, nakrájela póŕek, na minimum tuku restovala dokud šlo, podlila přececezenou tekutinou, za stálého míchání nechala odpařit. Stvořila jsem báječnou, voňavou přílohu. Pro velký úspěch ke svačině vyroben stejným způsobem salát, ochucen jako bramborák.
Drobku, chuťově výborné, až budou vhodnější brambory, jdu do toho zas
Příspěvek upraven 11.05.12 v 03:15
Jednoduché, rychlé, jdu vyndat rybu, do rána povolí.


Tuku je málo, rybka se dělá pod bramborovou pokličkou, hezký nápad
Snad mi budou brambory držet, mám jen nové. Ukážu
Foto je hodně vydařené, láká k vyzkoušení