Recept Morkové „foie gras“ TAKE5

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Morkové „foie gras“ TAKE5

Úvod

Pokud prohřejete morek jen do momentu, kdy zesklovatí a začíná pak pomalu zlátnout, tak je to ten správný okamžik pro gurmány ke konzumaci. Kdo zná foie gras, tak ví, o čem je řeč.

Postup

Z morkových kostí vydolujeme morek. Lze to i při pokojové teplotě, ale dobře se to dělá, když kosti necháme asi půl hodiny v troubě při 80°C; morek se pak dá snáze vyklepnout.

S morkem můžeme pracovat hned, ale po tepelné úpravě je pohlednější, když ho napřed necháme krátce vykrvit ve vodě.
Nakrájíme jej asi na centimetr silné plátky, kterými poklademe pečivo a necháme krátce zapéci pod grilem, jen co pečivo začne chytat barvu.

Dobře osolíme a podle chuti opepříme. A protože je to taková obložená topinka, tak ani česnek není off topic :)

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností Toasty a topinky


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.01.12 vloženo
  • 2611x zobrazeno

Ingredience

  • morkové kosti
  • toustový chléb (rohlíky na plátky)
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Morkové „foie gras“ TAKE5

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jaga13
399 příspěvků 01.02.12 08:41
Casino

nesnášíte pochvalu svých výtvorů, to by mluvilo o skromné povaze…bláboly, kterými znehodnocujete svoje i cizí recepty, však hovoří o sebestředném, nedospělém jedinci
slovními hříčkami jaké zde předkládáte, se obvykle baví nedospělci ve věku 10-13 let, vtipného na tom není nic
přeji hezký den

 
casino
4473 příspěvků 01.02.12 00:55

wydra,
co se chleba tejče, Vám po chuti by mohly bejt zde tyto škvarečky
Ale Mourkové „foie gras“ jedině s bílým pečivem (tedy, alespoň já jedině s bílým pečivem :)
Pokud by Vás to uspokojivě nenaplňovalo, zkuste si posypat koriandrem… samozřejmě čertvoučkým, zeleňoučkým… :mrgreen:

 
casino
4473 příspěvků 01.02.12 00:37
Pro admina

Vím, ggdesi je psáno, že naše recepty jsou vaše :think:
Můžete si tedy upravovat k obrazu svému…
Možná by bylo dobré uvažovat v širších souvislostech a i s pohledem do budoucna…
Tím, že jste ve větě: „Z mourkových kostí vydolujeme morek.“ z druhého slova odstranili JEDNO jediné pííísmenko, jste z několika lidí zde v komentářích udělali individua která zjevně mluví z cesty.
Navrhuji:
1. Respektovat autorská práva a do receptu nezasahovat (a udělat z morku opět mourka :mrgreen:
2. Vymazat komentáře pod receptem
Za sebe bych upřednostil ad.1

Čistě preventivně další recept zařadím do kategorie ZÁBAVNÉ RECEPTY a jsem žádostiv, jak si s tím poradíte 8)

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.01.12 09:36

Kdyz odmyslim mourky, zbydou mi morky. Vareny morek na chleba je pochoutka. Tohle si predstavit umim a jen co me nekde kost s morkem potka, udelam to. Ale na toastovy chleba, cili na housku ? neco jako houska se sadlem :roll: ( i kdyz nekdo to muze mit rad stejne, jako jedna moje spoluzacka, ktera si mazala housku na spodni strane sadlem a na to si dala pulky cerstvych svestek a cukr 8o )
Morek „vidim“ na dobrem, ceskem chlebu !

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.01.12 08:03

Nám taky zůstane chuť tohoto pokrmu utajena… Zvláštní chov nemáme, našeho mourka nedám a kolemjdoucím nedůvěřuji po zdravotní stránce. :,(

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.01.12 00:44
Já mám

taky rád kočičky, ale pokud možno vcelku a živé. :think:

 
Anitta
521 příspěvků 31.01.12 00:28

Aha, uz jsem to nasla, no je to tak :D :mrgreen:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.01.12 23:03

Chudák mourek… :,(
:mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz