Recept Morkové „foie gras“ TAKE5

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Morkové „foie gras“ TAKE5

Úvod

Pokud prohřejete morek jen do momentu, kdy zesklovatí a začíná pak pomalu zlátnout, tak je to ten správný okamžik pro gurmány ke konzumaci. Kdo zná foie gras, tak ví, o čem je řeč.

Postup

Z morkových kostí vydolujeme morek. Lze to i při pokojové teplotě, ale dobře se to dělá, když kosti necháme asi půl hodiny v troubě při 80°C; morek se pak dá snáze vyklepnout.

S morkem můžeme pracovat hned, ale po tepelné úpravě je pohlednější, když ho napřed necháme krátce vykrvit ve vodě.
Nakrájíme jej asi na centimetr silné plátky, kterými poklademe pečivo a necháme krátce zapéci pod grilem, jen co pečivo začne chytat barvu.

Dobře osolíme a podle chuti opepříme. A protože je to taková obložená topinka, tak ani česnek není off topic :)

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností Toasty a topinky


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.01.12 vloženo
  • 2551x zobrazeno

Ingredience

  • morkové kosti
  • toustový chléb (rohlíky na plátky)
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Morkové „foie gras“ TAKE5

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jaga13
399 příspěvků 01.02.12 08:41
Casino

nesnášíte pochvalu svých výtvorů, to by mluvilo o skromné povaze…bláboly, kterými znehodnocujete svoje i cizí recepty, však hovoří o sebestředném, nedospělém jedinci
slovními hříčkami jaké zde předkládáte, se obvykle baví nedospělci ve věku 10-13 let, vtipného na tom není nic
přeji hezký den

 
casino
4463 příspěvků 01.02.12 00:55

wydra,
co se chleba tejče, Vám po chuti by mohly bejt zde tyto škvarečky
Ale Mourkové „foie gras“ jedině s bílým pečivem (tedy, alespoň já jedině s bílým pečivem :)
Pokud by Vás to uspokojivě nenaplňovalo, zkuste si posypat koriandrem… samozřejmě čertvoučkým, zeleňoučkým… :mrgreen:

 
casino
4463 příspěvků 01.02.12 00:37
Pro admina

Vím, ggdesi je psáno, že naše recepty jsou vaše :think:
Můžete si tedy upravovat k obrazu svému…
Možná by bylo dobré uvažovat v širších souvislostech a i s pohledem do budoucna…
Tím, že jste ve větě: „Z mourkových kostí vydolujeme morek.“ z druhého slova odstranili JEDNO jediné pííísmenko, jste z několika lidí zde v komentářích udělali individua která zjevně mluví z cesty.
Navrhuji:
1. Respektovat autorská práva a do receptu nezasahovat (a udělat z morku opět mourka :mrgreen:
2. Vymazat komentáře pod receptem
Za sebe bych upřednostil ad.1

Čistě preventivně další recept zařadím do kategorie ZÁBAVNÉ RECEPTY a jsem žádostiv, jak si s tím poradíte 8)

 
wydra  31.01.12 09:36

Kdyz odmyslim mourky, zbydou mi morky. Vareny morek na chleba je pochoutka. Tohle si predstavit umim a jen co me nekde kost s morkem potka, udelam to. Ale na toastovy chleba, cili na housku ? neco jako houska se sadlem :roll: ( i kdyz nekdo to muze mit rad stejne, jako jedna moje spoluzacka, ktera si mazala housku na spodni strane sadlem a na to si dala pulky cerstvych svestek a cukr 8o )
Morek „vidim“ na dobrem, ceskem chlebu !

 
iva  31.01.12 08:03

Nám taky zůstane chuť tohoto pokrmu utajena… Zvláštní chov nemáme, našeho mourka nedám a kolemjdoucím nedůvěřuji po zdravotní stránce. :,(

 
Drobek  31.01.12 00:44
Já mám

taky rád kočičky, ale pokud možno vcelku a živé. :think:

 
Anitta
521 příspěvků 31.01.12 00:28

Aha, uz jsem to nasla, no je to tak :D :mrgreen:

 
glama  30.01.12 23:03

Chudák mourek… :,(
:mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz