Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
casino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pokud prohřejete morek jen do momentu, kdy zesklovatí a začíná pak pomalu zlátnout, tak je to ten správný okamžik pro gurmány ke konzumaci. Kdo zná foie gras, tak ví, o čem je řeč.
Z morkových kostí vydolujeme morek. Lze to i při pokojové teplotě, ale dobře se to dělá, když kosti necháme asi půl hodiny v troubě při 80°C; morek se pak dá snáze vyklepnout. S morkem můžeme pracovat hned, ale po tepelné úpravě je pohlednější, když ho napřed necháme krátce vykrvit ve vodě. Nakrájíme jej asi na centimetr silné plátky, kterými poklademe pečivo a necháme krátce zapéci pod grilem, jen co pečivo začne chytat barvu. Dobře osolíme a podle chuti opepříme. A protože je to taková obložená topinka, tak ani česnek není off topic :)
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností Toasty a topinky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Morkové „foie gras“ TAKE5
nesnášíte pochvalu svých výtvorů, to by mluvilo o skromné povaze…bláboly, kterými znehodnocujete svoje i cizí recepty, však hovoří o sebestředném, nedospělém jedinci
slovními hříčkami jaké zde předkládáte, se obvykle baví nedospělci ve věku 10-13 let, vtipného na tom není nic
přeji hezký den
wydra,

co se chleba tejče, Vám po chuti by mohly bejt zde tyto škvarečky
Ale Mourkové „foie gras“ jedině s bílým pečivem (tedy, alespoň já jedině s bílým pečivem
Pokud by Vás to uspokojivě nenaplňovalo, zkuste si posypat koriandrem… samozřejmě čertvoučkým, zeleňoučkým…
Vím, ggdesi je psáno, že naše recepty jsou vaše

Můžete si tedy upravovat k obrazu svému…
Možná by bylo dobré uvažovat v širších souvislostech a i s pohledem do budoucna…
Tím, že jste ve větě: „Z mourkových kostí vydolujeme morek.“ z druhého slova odstranili JEDNO jediné pííísmenko, jste z několika lidí zde v komentářích udělali individua která zjevně mluví z cesty.
Navrhuji:
1. Respektovat autorská práva a do receptu nezasahovat (a udělat z morku opět mourka
2. Vymazat komentáře pod receptem
Za sebe bych upřednostil ad.1
Čistě preventivně další recept zařadím do kategorie ZÁBAVNÉ RECEPTY a jsem žádostiv, jak si s tím poradíte
Kdyz odmyslim mourky, zbydou mi morky. Vareny morek na chleba je pochoutka. Tohle si predstavit umim a jen co me nekde kost s morkem potka, udelam to. Ale na toastovy chleba, cili na housku ? neco jako houska se sadlem
( i kdyz nekdo to muze mit rad stejne, jako
jedna moje spoluzacka, ktera si mazala housku na spodni strane sadlem a na to si
dala pulky cerstvych svestek a cukr
)
Morek „vidim“ na dobrem, ceskem chlebu !
Nám taky zůstane chuť tohoto pokrmu utajena… Zvláštní chov nemáme, našeho mourka nedám a kolemjdoucím nedůvěřuji po zdravotní stránce.
taky rád kočičky, ale pokud možno vcelku a živé.
521 příspěvků 31.1.12 00:28
Aha, uz jsem to nasla, no je to tak

Chudák mourek…
