Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
martinsog Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Hmmm… Napíšem - nenapíšem… Keby mi niečo podobné predložila moja stará
mama tak ovracám asi aj ju… Včera som uvaril morčací vývar. Okrem kostí
som použil aj kožu z asi tak 25kg živej váhy pána moriaka. Dnes som tento
hnusný kus mastnej kože upiekol a chcel spapať. Skoro sa mi to podarilo, ale
zožrali mi ho! Smradi… Stačil im čerstvý chlieb, kvašáky, chren,
horčica a holé ruky. Ale som prekvapený, moc im to chutilo a dokonca nikoho
nenatiahlo, keď zistil o čo ide. Hlavne pochopil som, že byť labužníkom
nieje len čítať, písať a snažiť sa variť recepty plné exotiky, ale
variť aj takéto hnusobiny ktoré naozaj chutia. A teraz ma za tento
antirecept môžete „popraviť“.
Uvaríme si dobručký morčací vývarík. Kosti oberieme do polievky a tie veľké kusy hnusno vyzerajúcej kože necháme v precedenom vývare aby neobschla. Na druhý deň kožu vyberieme, nakrájame na hrubé pásy /tak asi 1 palec - cca 2,54cm/. Nakrájame cibuľku na mesiačiky, cesnak na plátky a všetko nahádžeme do zapekacej misky, podlejeme vývarom a pečieme. V teplovzdušnej rúre cca 40 min na 225`C. Občas polejeme svetlým pivom. Potom chrumkavú kožku s mastným výpekom spapáme s chlebom, domácimi kvašákmi, sopeľ vyťahujúcim chrenom a kupovanou horčicou. Kto má napríklad "dnu" zamkne si tabletky do skrine, aby mu nerozbili hubu. :-))))
Recept je z kategorií: Zábavné recepty
chlieb, chren, horčica, kvašáky a pivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Morčací pečený hnus
551 příspěvků 2.9.10 16:58
Krásný recept. Mnozí do sebe cpou ovařená pečená kolena s křupavou kůžičkou a ještě mlaskají a tohle je přece velmi podobné. Tak jaký hnus? Určitě lepší než nějaké chipsy. Tam by patřilo do názvu připsat hnusy!
Áno. U nás to už tak býva…
2904 příspěvků 31.8.10 19:42
A šrotovala tiež?
Omlouvám se, asi má správně být „Chrumkavá morčacia lahôdka“.
Hm a já pořád nevěděla, co s tou kůží ze dvou krůt, kterou skladuji (a která mi velmi překáží v mrazáku). Ale opravdu, nešel by jiný název? Myslím, že hnusné není žádné jídlo.
Co takhle „Chrumkavá morčací
lahôdka“?
2904 příspěvků 31.8.10 17:43
Martin, mne je tvoj recept veľmi sympatický, teda, až na ten názov, lebo hnus to nemôže byť v žiadnom prípade… ( Skôr nechápem prihadzovanie a prepisovanie receptov, aj plných exotiky, z iných webov, na to stačí pridať link, ale to neovplyvním.) Jedlo si vymyslel, uvaril, je to krása. Skúšam si to predstaviť a predpokladám, že to bolo potom niečo „oškvarkovité“? Nečudujem sa tvojim stravníkom.