Recept Moravští krtci

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Moravští krtci

Postup

Jedná se v podstatě o variaci na 'moravské brabce': Den předem maso naporcujeme na větší kvádříky zhruba o velikosti krtka. Vložíme do porculánové mísy, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, přidáme utřenou palici česneku, zalejeme olejem, proňahňáme a schováme na 24 hod. do lednice. Druhý den maso dáme s kouskem sádla na pekáč a v peci upečeme do kůrčičkova. Pokud nám začnou krtci vysychat, vzkřísíme je trochou vývaru. Mezi tím nastrouháme dýni nahrubo, na troše oleje zbylého z krtků (měl by tam zůstat i nějaký kmín) osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme dýňovou strouhaninu připomínající tak trochu siláž, mírně osolíme a dusíme do měkka (něco jako dušené zelí). Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, okyselíme octem podle chuti (ale opatrně), případně trošku dosladíme. Během celé přípravy neustále podléváme kuchaře vychlazenou desítkou, nejlépe čepovanou. Po upečení krtky vložíme do hlubokých talířů nebo misek a zakryjeme je dýňovou siláží. Dřív jsem jako přílohu dával knedlíky polité výpekem a osmaženou cibulkou. Dnes to jím barbarsky 'naostro' – a pokud něco zůstane, ve tři ráno a studený... no co vám budu povídat.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 25.06.05 vloženo
  • 18354x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg pěkné vepřové plece nebo kýty
  • 1 palice česneku
  • sůl, pepř, kmín
  • olej
  • sádlo
  • 1 menší dýně
  • 2 dl smetany
  • 1 cibule
  • hrst hladké mouky
  • ocet.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Moravští krtci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Moravští krtci

K tvé fotodokumentaci v deníčku musím apelovat!
To ti těch potvůrek není Pupku líto - takhle je ožrat!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz