Recept Moravský pivní guláš

pepicek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Moravský pivní guláš

Postup

Maso nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme papriku a lehce osmahneme. Na tento základ vložíme osolené maso, posypeme kmínem a orestujeme. Zalejeme polovičkou piva, přidáme rajský protlak a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme oloupané, nastrouhané brambory a feferonku. Podlejeme zbytkem piva a dusíme až je maso měkké a šťáva zahoustlá. Je-li třeba, průběžně podléváme vodou. Tip: na talířích sypeme strouhaným křenem nebo pažitkou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 26.05.09 vloženo
  • 6737x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g hovězí kližky
  • 100 g oleje
  • 300 g cibule
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • 80 g rajského protlaku
  • 2 brambory
  • 500 ml tmavého piva
  • 1 feferonka
  • kmín
  • sůl

Doporučená příloha

  • knedlíček

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Moravský pivní guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz