Recept Moravská husa s podpoušťkou (na zbytek pečené husy) Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na rozpuštěném husím sádle si usmažíme do žluta cibulku, tymián, bobkový list, cukr, kůru a celý pepř. Přidáme nakrájenou husu a zalijeme polévkovým vývarem. Chvíli dusíme. Vyjmeme husu a uschováme v teple. Z másla a mouky si připravíme červenou zásmažku, přidáme slitou šťávu, ve které se husa dusila, citronovou šťávu, sůl i pepř podle chuti, bílé víno a vývar navíc je-li zapotřeby (chuť omáčky má být nakyslá). Pak vložíme do omáčky udušenou husu a ještě trochu povaříme.

Recept je z kategorií: Husa

Nahlásit recept

  • 20.12.02 vloženo
  • 7860x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • dostatek husy na 4 porce
  • 20g husího sádla
  • 30g cibule
  • proutek tymiánu (nebo sušený)
  • bobkový list
  • 3 zrnka pepře
  • 1/2 lžičky cukru
  • 20g másla + 20g mouky na zásmažku
  • lžička citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry z vosku zbaveného citronu
  • 4 lžíce bílého suchého vína
  • polévkový vývar dle potřeby
  • sůl a pepř podle chuti

Doporučená příloha

  • Moučné noky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Moravská husa s podpoušťkou (na zbytek pečené husy)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz