Recept Mongolské chošury

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nejprve nakrájíme na drobné nudličky, poté ještě nasekáme nožem na drobno. Smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí v poměru 1:1, okořeníme podle chuti. Droždí dáme do hrnku s trochou vlažné vody a lžičkou cukru, zamícháme, necháme vzejít. Do osolené mouky klepneme vajíčko (nemuselo by ani být), vmícháme kvásek, dvě lžíce oleje, vlažnou vodu dle potřeby. Vypracujeme těsto o něco tužší než na houskové knedlíky, necháme půl hodiny trochu vykynout. Z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm, ze kterého nakrájíme čtverce cca 15×15 cm. Masovou směs rozdělíme na vzniklé čtverce, přeložíme a pirohy uzavřeme. Smažíme ve fritovacím hrnci, nebo na pánvi dozlatova. Lze experimentovat a použít i jiné maso, přidat do směsi nějakou zeleninu, či upéci v troubě.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.07.13 vloženo
  • 1531x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Hovězí maso zadní, 500 g
  • Cibule, 500 g
  • Polohrubá mouka, cca 750 g
  • 1 vejce
  • droždí, cca 10g
  • voda dle potřeby
  • lžička cukru
  • olej
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mongolské chošury

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5065 příspěvků 11.07.13 08:47

Tak o tomto basnil moj syn…Ked bola noc muzei v Nemecku, v jednom z nich bol folklorny mongolsky program a mongolci to podavali navstevnikom na uvitanou..velmi mu chutilo a na dovazok vraj maju krasnu folklornu muziku a zvyky..

Esme, ovci oci+ mozog priamo vydlabane z uvarenej lebky a podane rukou priamou cestou do huby..to som zazila a nie v telke a nie v Mongolsku..na zivo..co ti budem vraviet–nejedla sice a prestala danu situaciu s graciou…mam silnu naturu..nas vychodniarov hocico neskoli.. :mrgreen:
Esme:kytka: :mavam:

 
esmeralda
4813 příspěvků 11.07.13 02:40

Ponco, jednou jsem se dívala na jakýsi dokumentární snímek o Mongolsku.

Chtějí-li tě opravdu poctít, nabídnou ti ovčí oči (k jídlu).
Tenkrát jsem se rozhodla že do Mongolska cesta nevede. Velice nerada bych někoho urazila.
Jinak sním opravdu skoro všechno. :oops:

 
Ponco
1 příspěvek 11.07.13 02:22

Bohužel nikoliv:-)Jistě, verzí bude více, i koňská..

 
esmeralda
4813 příspěvků 11.07.13 01:57

Předpokládám že jde o хуушууp. Bude to jistě výborné. První, co mne napadlo, že se to silně podobá pirohům, Empanadas, Calzone…Každý národ má své.
V Mongolsku bude zajisté populární i skopová či jehněčí verze.

Jen tak na okraj…zkusili jste někdy Mongolské BBQ?
Sice nemá (prý) s Mongolskem nic společného, ale stojí to za to.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Cuketové placky Cuketové placky
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz