Recept Mongolské chošury

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nejprve nakrájíme na drobné nudličky, poté ještě nasekáme nožem na drobno. Smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí v poměru 1:1, okořeníme podle chuti. Droždí dáme do hrnku s trochou vlažné vody a lžičkou cukru, zamícháme, necháme vzejít. Do osolené mouky klepneme vajíčko (nemuselo by ani být), vmícháme kvásek, dvě lžíce oleje, vlažnou vodu dle potřeby. Vypracujeme těsto o něco tužší než na houskové knedlíky, necháme půl hodiny trochu vykynout. Z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm, ze kterého nakrájíme čtverce cca 15×15 cm. Masovou směs rozdělíme na vzniklé čtverce, přeložíme a pirohy uzavřeme. Smažíme ve fritovacím hrnci, nebo na pánvi dozlatova. Lze experimentovat a použít i jiné maso, přidat do směsi nějakou zeleninu, či upéci v troubě.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.07.13 vloženo
  • 1496x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Hovězí maso zadní, 500 g
  • Cibule, 500 g
  • Polohrubá mouka, cca 750 g
  • 1 vejce
  • droždí, cca 10g
  • voda dle potřeby
  • lžička cukru
  • olej
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mongolské chošury

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 11.07.13 08:47

Tak o tomto basnil moj syn…Ked bola noc muzei v Nemecku, v jednom z nich bol folklorny mongolsky program a mongolci to podavali navstevnikom na uvitanou..velmi mu chutilo a na dovazok vraj maju krasnu folklornu muziku a zvyky..

Esme, ovci oci+ mozog priamo vydlabane z uvarenej lebky a podane rukou priamou cestou do huby..to som zazila a nie v telke a nie v Mongolsku..na zivo..co ti budem vraviet–nejedla sice a prestala danu situaciu s graciou…mam silnu naturu..nas vychodniarov hocico neskoli.. :mrgreen:
Esme:kytka: :mavam:

 
esmeralda
4813 příspěvků 11.07.13 02:40

Ponco, jednou jsem se dívala na jakýsi dokumentární snímek o Mongolsku.

Chtějí-li tě opravdu poctít, nabídnou ti ovčí oči (k jídlu).
Tenkrát jsem se rozhodla že do Mongolska cesta nevede. Velice nerada bych někoho urazila.
Jinak sním opravdu skoro všechno. :oops:

 
Ponco
1 příspěvek 11.07.13 02:22

Bohužel nikoliv:-)Jistě, verzí bude více, i koňská..

 
esmeralda
4813 příspěvků 11.07.13 01:57

Předpokládám že jde o хуушууp. Bude to jistě výborné. První, co mne napadlo, že se to silně podobá pirohům, Empanadas, Calzone…Každý národ má své.
V Mongolsku bude zajisté populární i skopová či jehněčí verze.

Jen tak na okraj…zkusili jste někdy Mongolské BBQ?
Sice nemá (prý) s Mongolskem nic společného, ale stojí to za to.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz