Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ve vysoké sklenici zamícht dohromady mátu se sirupem. Přidat led, rum a dolít sifónem. Ozdobit snítkou čerstvé máty a podávat. P.S.: Spisovatel Ernest Hemingway měl ve velké oblibě tento koktejl z Havany/Kuby.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mojito koktejl
habánku, asi si kápnul na to, proč se mi Mojito moc nepovedlo. Manžel to vysvětlil tím, že jsem dala málo cukru, málo máty a že prostě to ženská tak dobře neudělá. Již dlouho ale čekám, až mi to předvede on. Díky za argument, budu mu moci jeho výtvor taky pěkně zkritizovat…
S rostlinkami se budu snažit pamatovat, známí by měli jet ale až na jaře.
No, smolný je, že na Mojito se používá tropický druh máty, která má tak trochu jinou chuť. Je to něco jako rozdíl mezi Trabantem a Ferrari… v tom je ten kámen úrazu.
hehehehe
Pěstoval sem jí tady v česku leta, ale jednu zimu mi nepřežila. Možná, až někdo z labužníků pojede na Kubu, tak má šanci ji přivézt. Roste poblíž každýho pořádnýho baru a udržet jí tady není až tak obtížné.
Jsem první zájemce o rostlinky
Sodu prosím néééééééé. Škoda, že chuť toho originálu není přenositelná… Zážitek na dlouho. Dělal ho totiž Mistr Kuby. A máta se drtí proto s tím cukrem, aby pustila šťávu. A tak mne napadá, že půjdu panímámě zkontrolovat zahrádku, kde také má mátu, a my zase kubánský rum a třtinový cukr.
135 příspěvků 25.1.09 03:43
protoze se mi kapku doma premnozila mata, koupila jsem si kubansky rum s tim, ze si udelame mojito. Nejak se mi to nevedlo, takze hledam na netu pomery ingredienci.
Tohle jsem nasla na netu, tak juknete, treba se Vam to bude hodit:
Re: Re: Mojito
Máta jen na ozdobu.
4.1.2005 13:18:00
Pro Jakuba : Pokud máte dostatek čerstvé máty, nemusíte používat zmiňovaný sirup Monin. Stačí hrst lístků máty hodně nadrtit v hmoždíři, aby pustili aroma. Pak vložit do sklenice, která je do 3/4 naplněna nadrceným ledem. Dolijeme 5cl bílého rumu Havana Club Light (zkoušela jsem i jiný bílý rum a nebylo to ono, takže se nevyplatí šetřit)ú, dále 2cl čerstvé limetkové šťávy a 2 cl cukrového sirupu (někdo nahrazuje hnědým třtinovým cukrem). Jinak se cukrový sirup vyrábí svařením cukru s vodou. Vše dolijeme sodou. Pokud dostatek máty nemáte, používají se stejné ingredience + 5cl likéru Mojito mint, který snad už někde objevím a koupím
Právě jsem se vrátila z dovolené na Kubě a nejlepší mojito se dělá jak píše o´groats (ochutnala jsem jich od mnoha barmanů). Přidá se ještě střik citronové šťávy, ale sifon nebo voda s bublinkami tam nemá co dělat. Originální recept totiž používá guarapo, což je čerstvě vylisovaná šťáva z cukrové třtiny. Pak se jen přidá rum, máta a citronová, lépe limetková šťáva. Mňam, hned bych se tam vrátila…
64 příspěvků 25.1.09 03:43
aby bylo mojito mojitem, je třeba aspoň tři lístky čerstvé máty napřed s trochou krystalového nebo nejlépe třtinového nerafinovaného cukru ve sklenici důkladně lžící nebo tloukem podrtit, jinak to postrádá důvod vůbec něco takového pít.
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Chtělo by to ještě limetku a šťávu z limetky.