Recept Moje verze zelného salátu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zelí nakrouháme a každé zvlášť (červené a bílé) promneme v míse se solí až trošku změkne a necháme odstát. Mezitím oloupeme a nastrouháme jablka a celer a přidáme ke smíchaným zelím. Na zálivku smícháme zakysanou smetanu, majolku, popř. sojanézu (mimochodem výborná věc!), přidáme hořčici, sůl, pepř, šťávu z citrónu a javorový sirup a směsí zalijeme zeleninu. Pořádně promícháme a na závěr přisypeme opražená semínka - ořechy jsem neměla, takže jsem použila slunečnicová semínka na sucho opražená. Salát necháme ideálně pár hodin odstát v chladu.
Je moc moc dobrý, navíc vitamínová bomba a dobrý začátek novoročního „detoxikačního“ období ;)

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 01.01.08 vloženo
  • 3490x zobrazeno

Ingredience

  • zelí bílé a červené (použila jsem v poměru 2:1, asi 650 g bílého a 350 červeného)
  • 1-2 jablka
  • kousek celeru - podle chuti
  • cibule - stačí jedna menší
  • sůl
  • zálivka:
  • zakysaná smetana
  • majolka nebo sojanéza
  • hrubozrnná hořčice
  • sůl, pepř
  • citrónová šťáva
  • trocha javorového sirupu
  • jakákoliv opražená jadýrka, použila jsem slunečnicová semínka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Moje verze zelného salátu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz