Recept Moje Tiramisu

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Moje Tiramisu

Úvod

Oblibeny Italsky desert

Postup

Postup na pripravu Lady fingers.
Rozdelit vajicka(oddelit zloutky od bilku)
Utrit zloutky s cukrem do peny a potom dodat vyslehany snih z bilku a opatrne do toho zamichat mouku.
Pomoci sacku tvorit lady fingers a take 2 kulate korpusy.
Pocukrovar pudrovym cukrem a pect v horke troube (425 F = 218 C)
Ty lady fingers je nejlepsi strikat tesne vedle sebe aby vznikla jedna dlouha rada, lepe se to potom upravuje.

Priprava mascarponove naplne.

Pripravime si silny kavovy syrup z vody, cukru a instatniho expressa kavy s dodatkem likeru Kahlua na potirani testa.
Ze zloutku si udelame penu a zaslehavame do ni opatrne horky cukrovy syrup ( zloutky musi byt takto upravene zabranit salmonele)
Vyslehame az do zhoustnuti a pridame do toho rozpustenou zelatinu s trochou rumu na prichut.A posleze vmichame i Mascarpone.
Po vychladnuti vmichame vyslehanou slehacku.

Pripravime si formu. ( ja pouzivam ocelovy kruh o prumeru 25 cm)

Lady fingers dame po obvodu formy a na spod polozime 1 kulaty korpus a potreme bohate kavovym syrupem.
Nalozime cast kremu a opakujeme cely postup koncic kremem.
Dame do lednicky nebo mrazaku ztuhnout a pred upotrebenim zdobime povrch kakaem.

Recept je z kategorií: Zákusky

Nahlásit recept

  • 25.03.14 vloženo
  • 5874x zobrazeno

Čas přípravy

  • Zalezi na zkusenosti. Moje je 35 min

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • Tiramisu
  • Ladyfingers
  • Vejce 10 kusu
  • Cukr 11 oz = 311 g
  • Mouka 9 oz = 255 g
  • Vanilkova trest 1 tsp = cajova lzicka
  • Tiramisu
  • Zloutky 6 kusu
  • Cukr 198 g (pate a bombe – 240 F syrup )
  • Mascarpone 500 g
  • Gelatin 1 sacek
  • Slehacka 1 hrnek = zhruba ¼ l
  • Pro neznalce: Pate a bombe je mix zloutku se syrupem s cukru a vody svarenym na 240 F neboli na " soft ball" coz je v prekladu mekka kulicka. Tento zaklad se pouziva k priprave i jinych desertu, jako treba cokoladova pena ( chocolate mousse )

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

exczech 25.03.14 19:00

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Moje Tiramisu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
exczech
297 příspěvků 09.05.14 03:08

@babi Dekuji za laskava slova, alespon od nekoho kdo se vyzna :kytka: :* :srdce: :potlesk:

 
babi
6360 příspěvků 09.05.14 01:08

Tak jsem posledni dny trochu nakukovala co se na Labuzniku deje. Oh my Oh my! Po dlouhe dobe nekdo novy prijde, zacne pridavat recepty a je ihned roztrhany jak vzteklymi psy. Hned prvni recept je moc pekny, avsak to takrka nikdo nekomentuje. No a take nikdo noveho Labuznika nevita a proto ja rikam, VITEJTE NA LABU a zajiste nejsem sama co tak radi ucini! Vsak on se exczech rozkouka, jak rika take casino (casino, vidite, ja s Vami souhlasim ;o). Dadooa, radis noveprichozimu aby si zkontroloval, zda-li recept ktery mini pridat zde jiz neni? To me opravdu rozesmalo! Pridala jsem tak 10% vsech receptu co jsou na Labu (pekne s nabodenickama na anglicke klavesnici) a velka cast jich ziskala pozdni duplikaty… nektere stejnojmenne, coz by nemelo, zvlaste inteligentum delat potize. Dalsi co me rozesmalo byla Tvoje poznamka „jenze my nejsme americani, my si to tu delame cesky, jak je v kraji zvykem“. (V kraji je take zvykem lhat, kract a plno jinych neresti… k tomu bych mohla mit poznamku, ale neni zde dost mista a zachazi to do „Mimo misu“) Jsi zde pomerne nova a tak Te musim poopravit, ze az do nedavna stranky byly americke, vlastnene a tvorene v USA jednou osobou, talentovanym Cechem zijicim v San Francisco. Protoze ziji v Kanade, proto jsem si vybrala Labuznika z mnoha cesky mluvicich kucharskych stranek kam chodili Cesti lide z celeho sveta. No, tak vidis, tak se veci maji! Ne kazdy Cech je v cizine za dobrym bidlem, je mezi nami hodne lidi, co se do vlasti nemohli vratit a take se nevzdali sveho ceskeho obcanstvi. Co se tyce dosazeni nejake dobre pozice… toho si clovek vazi a je na ni hrdy. Takze si pletes hrdost s chloubou. Experta na vychloubani zde jiz mame, tu ktera nas mlati deset let pres hlavu svym diplomem a svou genialni rodinou. Necetla jsem nekde vytku od Tebe?
Zdravi Vas vsechny babi :mavam:

 
exczech
297 příspěvků 08.05.14 01:01

@hippolyta Za to se omlouvam, asi jsem zapomnel ze jste to byla vy co me prekladala ty recepty, so sorry

 
hippolyta
394 příspěvků 07.05.14 23:10

To exczech: teprve ted jsem si vsimla vaseho prispevku v 19.04. Uvedo­mujete si, clovece, ze jsem vam osobne prelozila dva z vasich receptu?!?! Jste hulvat.

 
Dadooa
268 příspěvků 07.05.14 20:36

@daduuja Ja zadne extra zkusenosti rozhodne nevidim. Od prvni chvile co sem prisel se chova jak misionar mezi divochy kterym konecne prinasi svetlo poznani. Muzeme snad slezt ze stromu, kdyz nas mistr konecne poinformuje?
Zatim ale vidim jen hloupe vytahovani, nebo neumetelsky napsane recepty, ktere tu davno jsou.
Tenhle web funguje asi.. 12 let, jsou tu desetitisice receptu. Tvarit se jako mistr sveta umi kazdej blbec, cim vetsi tim lip. Neprohlidnout si to tady ani je nabubrela prehlizivost a arogance. A nebetycna omezenost..
V kazdym druhym prispevku se chvalit a vytahovat a predvadet?? No..kdyz mi nepochvali nikdo jiny, musim sam, ze.
jenze my nejsme americani, my si to tu delame cesky, jak je v kraji zvykem ;-)

 
hippolyta
394 příspěvků 07.05.14 20:29

Už nebudu reagovat. Svoji empatii jsem autorovi projevila vice, nez dostatečně, což on velmi dobře ví.

Trochu osvěty o salmonele (je to bakalářka, ale krásně vše shrnuje, nákaze ve vejcích se autorka věnuje na str. 11 dole.

http://is.muni.cz/…ilova_BP.pdf

 
daduuja
1140 příspěvků 07.05.14 20:23

Hippolyto, budu mluvit pouze za sebe - pro mne je daleko směšnější tvoje chování, níže píšeš: pokud někdo někam vrazí a začne se chválit a naparovat… (toho polovzdělance jsem jaksi nepochopila), tak já ho s úsměvem přehlédnu, pokud mne budou jeho prezentované zkušenosti zajímat, spojím se s ním např. soukromou zprávou a zeptám se, co mne zajímá.
Pokud je exczech opravdu ten za koho se vydává, proč by o tom nepsal?, vždyť je to vysoký post a má být právem na co hrdý. Ve světě je to běžné, protože profesionální svět není pro toho, kdo stojí v koutě.
BTW Recept se opravdu změnil, možná že i na základě tvých poznámek, jen je mimo dosah mého světového chápání, proč tvé poznámky byly, probůh, hned od začátku tak nezdvořilé, trocha empatie by nebyla na škodu.

 
hippolyta
394 příspěvků 07.05.14 19:59

Tak ještě jednou - začala jsem diskuzi záměrně těmi konkrétními otázkami, abych upozornila na to, že recept je napsaný nevhodně, což byl. Je mi to trapné, ale musím asi explicitně sdělit, že samozřejmě vím, co jsou ladyfingers a že jsem je mnohokrát pekla. Recept se na základě mých šťouravých a nezdvořilých poznámek trochu změnil k lepšímu. Autorovo chování tady ale stále nechápu a nechápu ani souvislost tvé, daduujo, poznámky o neumění čecháčků prodat své umění, ani ve vztahu k mé osobě, ani k nikomu jinému v této diskuzi. Trvám na tom, že vrazit někam a začít se chválit a naparovat a přitom se prezentovat jako polovzdělanec, je směšné. A tímto končím a budu zase přízemně čecháčkovsky mlčet, vy tady, daduujo a exczechu, buďte klidně tím svým způsobem světoví.

 
daduuja
1140 příspěvků 07.05.14 19:41

Di, a co konkrétně tě pobavilo v popisu salmonely?

Hippolyto, začala jsi diskuzi konkrétními otázkami a skončila kdesi úplně jinde.
To jen my Češi neumíme prodat, to co umíme. Raději mlčíme, v horším případu dotyčnému vynadáme, anebo se ho snažíme zesměšnit, jo jo, malé přízemní čecháčství.

Jinak souhlasím, že salmonela se vyskytuje jak v bílku, tak ve žloutku a více častěji u domácích vajec, no a dokonce ani nevěřím, že omytí skořápky by mělo vliv na vypuzení salmonely :-)

 
exczech
297 příspěvků 07.05.14 19:04

@hippolyta Ze to je pro vas nepochopitelne, to chapu. Asi jje treba trochu premejslet a co se tyce sebechvaly, uvadim jenom fakta z meho zivota. A jak si vazite sveho casu, tak laskave zapomente ze tady existuji a nepiste uz zadne pripominky! Chtel jsem jenom potvrdit co jsem tady podle vas hlasal jako bludy jsou fakta podlozene uradem o zdravem stravovani, ze jste na omylu a doufam ze jste si ten clanek mohla precist a nebo si ho nechat prelozit.

Příspěvek upraven 07.05.14 v 19:07

 
hippolyta
394 příspěvků 07.05.14 18:47

No já jen zírám. Nebudu se pouštět do žádné polemiky, svého času si přece jen vážím. Jen otázka k zamyšlení pro pana exczecha: uvědomujete si, jak směšně působíte s tou svou sebechválou? A v jakém kontrastu je váš názor na sebe s vašimi příspěvky? Pro mě nepochopitelné.

 
di
2451 příspěvků 07.05.14 17:04

Exczech: jak se tak na vaše dnešní příspěvky koukám (tenhle jsem si k odpovědi vybrala náhodně, pobavila jsem se tím veselým popisem salmonelózy), přesně něco takového, jako jste vy, nám tu opravdu chybělo.

 
exczech
297 příspěvků 07.05.14 16:12
eggs and salmonella

@hippolyta jestli umis trochu Anglicky, tak si precti tento ostavec ktery pojednava o vzniku salmonely a o syrovych zloutcich at se poucis a neurazis tady lidi kdyz nevis o cem mluvis!!How Does Salmonella Get into Eggs?
Wonder how Salmonella enters the egg supply? Experts say that chickens carry the bacteria in their own bodies, and pass Salmonella along to the yolk and white while the egg is forming in the ovaries. Chickens can also pass bacteria to the eggshell—and through the shell pores into the inner egg—when the egg is laid. Chickens can harbor Salmonella without being sick themselves.

Eggs involved in Salmonellosis are almost always Grade A commercial eggs. Contrary to popular beliefs, cracked eggs are not generally responsible for the Salmonella problem. An intact shell by no means guarantees safe eggs. Likewise, cage free eggs, free-range eggs, organic eggs, or brown eggs are in no way exempt from the Salmonella risk.

Any part of the egg can harbor bacteria, and both whites and yolks have been implicated in foodborne illness. However, the yolk is the most common source, according to the USDA. The most common element in foodborne illness: Eggs were served raw or undercooked. Per USDA regulations, eggs are washed and egg processing plants undergo washing and sanitization. However, these practices do not eliminate Salmonella contained within the egg.

 
exczech
297 příspěvků 07.05.14 15:57

@hippolyta Prave ze jsem zvykly jednat s profesionalama tak me ani nnenapadlo ze by snad kazdy tomu receptu, pokud vi o vareni alespon zaklady nerozumel. A pokud se tyce meho uceni, byl jsem z jednich nejoblibenejsim instruktoru a zaci si me vyzadovali a vedeni semnou bylo na vysost spokojeno. Ale ono asi mluvit a ucit nekoho v Anglictine je zrejme rozdilne od tohojak to chapou Ceske dusicky!

 
Dadooa
268 příspěvků 31.03.14 17:07

@exczech Jsem ti rikala.. Ponor se do hlubin Labuznika a najdes poklady netusene. Da se rict, ze skoro vsecku tu uz je (…) Ted jen probadat ty jednotlive nuance.
Jinak staci do okynka nahore vepsat napr. Tiramisu. Slozitejsi se hleda podrobneji ;-)

 
exczech
297 příspěvků 31.03.14 15:26

@ Dadooa OMG, to jsem netusil ze tady je takova spousta receptu na Tiramisu, ale jak se rika, nevedomost neomlouva :cert: :,(

Příspěvek upraven 31.03.14 v 15:27

 
Frantiska
927 příspěvků 29.03.14 10:35

@Lyduska dekuji za odkaz, zajimave zdobeni

 
Dadooa
268 příspěvků 28.03.14 17:47

Konecne recept na tiramisu.. Ten tu strasne chybel!

 
exczech
297 příspěvků 28.03.14 14:05
Moje Tiramisu

Upravil jsem recept podle mych znalosti Cestiny aby mu snad kazdy rozumel, jestli to jeste nejni dostatecne dejte vedet. :cert:

 
casino
4479 příspěvků 27.03.14 00:06
Nevím, nevím zda

@Lyduska dala správný odkaz :nevim: Tam to vypadá spíše na cosi (“Дамские Пальчики”) z odpalovaného těsta :mrgreen:

 
hippolyta
394 příspěvků 26.03.14 22:30

A k tvé druhé otázce - lidí, co si dokážou upéct vlastní piškoty bude dost, podle tohoto receptu by to dokázal možná David Copperfield. Jakou mouku třeba má začínající nadšenec použít? Při jaké teplotě a jak dlouho má péct, aby dosáhl pěkně růžových a přitom křupavých piškotů? Jak si má připravit kávový sirup? Kolik vody, kávy a cukru má použít? Do jak velké formy to všechno naskládat? Želatinu nekomentuji. A už končím, už mě to nebaví a ani nezajímá. Jestli tenhle pán někdy někoho učil cukrařinu, tak lituji frekventanty těch kurzů.

 
hippolyta
394 příspěvků 26.03.14 22:19

Recept není perfektní, protože podle něj nikdo nebude vařit. Je to blábol - vysvětlíš mi třeba položku „cukr 198 g (pate a bombe 240 F syrup)“? Pokud chci přispívat na český web o vaření, kam dochází i začátečnící, dám si záležet, aby vše bylo jasné a hezky srozumitelně napsané. Jestli tohle má být vylepšení, tak já jsem kašmírská princezna. Navíc předsudek o salmonelóze, ukryté ve žloutcích? Moje dotazy měly být jedovaté, přiznávám, protože snažit se poučovat a nedokázat se ani pořádně vyjádřit, to je zhovadilost. Bez ohledu na to, jak dlouho Autor žije v zahraničí. Tak si má nechat udělat jazykovou (a odbornou - aspoň po chemicko-biologické stránce) korekturu. Plácat sem recepty jen proto, že dotyčnému se zdají jedinečné, je trochu málo.

 
Lyduska
354 příspěvků 26.03.14 22:04

Recept na Lady Fingers je aj tu:
Lady Fingers Cake
 http://www.olgasflavorfactory.com/…ingers-cake/

 
daduuja
1140 příspěvků 26.03.14 21:32

Hippolyto, recept je perfektní, kolik tady najdeš tiramisu s vlastními pečenými piškoty, a kdo je v dnešní době peče?, přitom domácí proti kupovaným, průmyslově vyráběným, sebelepší značky a kvality, to je nebe a dudy :-)
A pokud je exczech opravdu TEN, tak se všichni můžeme těšit na velice svěží vítr do zdejších vod a nebude stačit kapat, přeju si pořádnou průtrž.
Víš, mne nikterak neoslovují recepty -Rýže se žampiony-např., ba ani roztodivné názvy typu koláčky pro „starou matku, mrtvé tělo“, proto jsem se podivila nad tvým komentářem, který mi připadá pořádně jedovatě napsaný, protože zeptat se na něco, co nevím, se dá i slušně bez podtextu dělat z lidí hlupáky.

 
hippolyta
394 příspěvků 26.03.14 21:11

Poznávám tě, jasná! (to patří tobě, daduujo)

A souhlasím, recept je radostný minimálně proto, že vyvolal tolik zaujatých komentářů! Já volám, víc takových receptů, víc takových odborníků! Je třeba vnést svěží vítr do zdejších vod! A nemusí pršet, jen když kape!!!

Příspěvek upraven 26.03.14 v 21:12

 
hippolyta
394 příspěvků 26.03.14 21:07

S kým?

 
casino
4479 příspěvků 26.03.14 20:25
No, koukám že to s vámi jde z kopce...
;)
 
hippolyta
394 příspěvků 26.03.14 20:00

Tiky fsem, ja tobre bavit. A us vedet, ze recepty se sem nedavaji pro ostatni, ale pro rozkos flastni ego, tak budu delat priste taky. Tobře tobře. Pisu vlastnimi fingers (ja mozna lady?). Prima, fajn, zdravim vsecky.

 
gmp
1603 příspěvků 26.03.14 19:05
+

… děvčata, dyt to vypadá hezky! Až jsem zalitoval, že nejsem na sladký. taky jsem si fšimnul, že tam nejni ani kousek špenátu. Co takle pomoct švarnému mládencí s češtinou a nebejt jak salmonely. (Jak řiká von - ten předemnou, já jnak nic, já jen navrhoval, já věděl že to neprojde)

 
casino
4479 příspěvků 26.03.14 17:57

@blesky
Souhlas! Až se mi z toho zatočila makovice :)
*****
Teda baby, vy dokážete bejt jak salmonely… :) :D :lol:

 
birkana
1674 příspěvků 26.03.14 17:35

Ahá, já jsem totiž jen blbý obyčejný český chemik :zed: :zed: :zed:

 
daduuja
1140 příspěvků 26.03.14 17:32

Hippolyto, ani se mi nechce věřit, že odbornice tvé velikosti nezná lady fingers, ostatní otázky pomíjím, protože člověk vybavený minimální zkušeností, ale rovněž i minimální inteligencí, by to zvládl.

Konečně zase jeden z radostných receptů, díky exczech :-)

 
exczech
297 příspěvků 26.03.14 17:26

To za roky uceni na vysoke skole se zamerenim na culinary arts jem nevedel ze by bilek zastavil Salmonelu pred proniknutim do zloutku. Asi tady v Americe rozsiruji bludy co? Mozna by jsi mell ztravit vice casu ctenim nejake odborne literatury!

 
birkana
1674 příspěvků 26.03.14 17:18

Pokud vím, salmonela pronikne do vejce narušenou skořápkou, v bílku se zastaví a do žloutku nepronikne. Šíříš tady pěkné bludy. Pro ostatní: stačí trochu prolistovat odborné stránky na netu 8o

 
blesky
7 příspěvků 26.03.14 17:07

Mě se líbí ten efekt z kakaa na povrchu-na první pohled mě to zmátlo a propadla jsem se do 3D - super :palec:

 
exczech
297 příspěvků 26.03.14 16:32
Salmonela

Teda nevim jak muzes vedet ze vajicka ktera koupis jsou natolik cerstva a taky ty umelce vajicka muzes mejt jak chses, ale ta salmonela pochazi ze syrovych zloutku a ne s povrchu vajicka! Ja mozna se neumim v Cestine tak dobre vyjadrovat po 40 letech v Americe, ale nez budes nekoho schazovat a posuzovat tak si porane prohledniten recept a uvidis i z obrazku jak velky ten dort je a to by ti melo postacit k tomu aby jsi odhadnul velikost toho korpusu. Rozdeti vajicka, asi se da lepsi pouzit vyraz oddelit zloutky od bilku, ale jak uz jsem rekl moje Cestina asi trochu pokulhava ;)

 
exczech
297 příspěvků 26.03.14 16:18

Zelatiny je tam jenom trochu jako stabilizer aby ten dort mohl byt i delsi dobu na bufetu pri vetsi party. Puvodni Italsky recept je s penou z bilku, ale ja pouzivam radsi slehacku, nebot bilky casem zvodnati a ta slehacka s trochou zelatiny ma lepsi trvanlivost.

 
exczech
297 příspěvků 26.03.14 16:13

Bohuzel jsem nevedel ze jsem umelec, ale byl jsem asi dost dobry ucit Pastry Arts v New Yorku na art institute of NYC. A nezlobte se na me ze jsem pouzival terminy kterym snad vsichni nerozumeli, ale jsem uz v Americe 4o let a trochu se me Cestina asi nedari.

 
hippolyta
394 příspěvků 25.03.14 23:12

Možná místo mascarpone, to se šéfovi z postupu vytratilo.

 
casino
4479 příspěvků 25.03.14 22:48
Želatina? Proč??? Tady ten krém nikam nezdrhne...
:)
 
hippolyta
394 příspěvků 25.03.14 22:22

Vajíčka rozdělit na sudá a lichá? Co jsou lady fingers? Jak velké kulaté korpusy? Jak dlouho péct? Při jaké teplotě? Co je syrup? Jak ho připravím z vody, cukru a instantní kávy? Pěnu ze žloutků si udělám ve vaně? Zabránit salmonele?!?!?

Panebože, tak tento odborník tu chyběl!

Když si vejce pořídíš čerstvá a před upotřebením (sic!) je řádně umyješ, nemusíš se bát salmonely, umělče.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz