Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lesni_bytost Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ovesné vločky zalijeme mlékem (nebo vodou) aby změkly. Do trochy oleje dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibulku, přidáme špenát, 1-2 stroužky česneku, sůl, pepř a vyvaříme přebytečnou vodu. Do hotového vychladlého špenátu vmícháme vločky, vajíčko, dvě nebo tři lžíce strouhanky. Další strouhanku nebo mléko přidáváme podle potřeby, těsto má být hustší - jako na lívance .). Kdo chce, může v této fázi přidat ještě třeba strouhaný tvrdý sýr, nebo jiné koření či bylinky. Pak už jen nabíráme sběračkou množství podle toho, jak velké lívance chceme, a lijeme na vymaštěnou pánev (do lívanečníku). Hotové lívance jsou moc dobré i jen tak samotné.
Recept je z kategorií: Palačinky a lívance
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Moje špenátové lívance
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Delam podobne livance ci omelety, ale s cerstvym sparenym a nasekanym spenatem, je to moc dobre, obvzlast pokud ma clovek domaci vajicka. Livance se daji pouzit i jako priloha k pokrmum s kari (masozravci kureci, vegetariani zeleninove - podle me je nejlepsi s prevazujicim kvetakem), pokud jidlo doplnite cervenou paprikou nebo rajcetem, tak to moc pekne vypada:-)