Recept Moje oblíbená kolena

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Koleno očistím, omyjem, vykostím, kožu narežem do štvorcov, osolím. Do oleja vmiešam papriku, rascu a čierne korenie - pepř, votriem do mäsa. Mäso dám do pekáča kožou na vrch, podlejem troškou vody a nechám pod alobalom piecť. Použijem väčší pekáč, okolo mäsa ešte bude príloha. Keď je skoro mäkké, pridám pokrájané zemiaky, cibuľu na hrubo pokrájanú, očistené celé strúčky cesnaku, očistené šampiňóny vcelku, väčšie prepolené a víno. Všetko rozložím okolo kolena prelejem výpekom, premiešam a dosolím. Dopečiem do mäkka, ku koncu odokryjem a vypečiem kožu do chrumkava.

S manželom toto jedlo obľubujeme, samozrejme, mančaft ho ignoroval, takže sa u nás objavovalo sporadicky. Prikusujeme čerstvý biely chlieb, nakladanú zeleninu a zapíjame bielym vínom.
Ide o variáciu na maďarský spôsob prípravy kolena - Csulok (na „u“ a „o“ dve bodky) pékné módra - podľa pekárovej manželky.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.10.09 vloženo
  • 4799x zobrazeno

Ingredience

  • 1 000 g vykostené koleno
  • soľ
  • červená paprika mletá
  • čierne korenie mleté - pepř
  • rasca mletá - kmín
  • trochu oleja
  • 250 g šampiňóny
  • 1 000 g zemiaky
  • 3 cibule
  • 1 hlávka cesnaku
  • cca 100 ml bieleho vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Moje oblíbená kolena

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
anickav
2904 příspěvků 18.05.11 20:35

JanP, Bratislava je veľká dedina…všetko je možné.

 
JanP
141 příspěvků 18.05.11 19:59

Aničkav!

Nestretli sme sa mi dvaja niekedy v BA? Dávno…
:-)

 
babi
6360 příspěvků 25.03.11 20:54

Anicko, pokud kolena slouzi, tak to je to hlavni. Co se tyce te druhe zalezitosti, musime byt trpelivi, ti dva mladi lide se opravdu snazi. Ja verim, ze casem se vse urovna a navrati do nejakeho normalu, ktery se nam bude zamlouvat…Take ja Tebe zdravim pres tu louzi!

 
anickav
2904 příspěvků 25.03.11 19:12

Babi, vieš, že veľká spokojnosť nebola?
Tak, ako ani so stavom Labužníka…apatia ohľadom chuti niečo pridať.
Zdravím do diaľky.

 
babi
6360 příspěvků 25.03.11 17:02

anicko, anicko, zajiste jsi byla spokojena s tim, co jsi videla 8-o Mam moc rada madarske recepty a uz jsi dlouho zadny nenapsala :think:

 
anickav
2904 příspěvků 23.03.11 10:40

Babi, práve som sa presunula pred zrkadlo… :lol:

 
babi
6360 příspěvků 23.03.11 00:31

Anicka, Tvoje kolena vypadaji krasne. Jinak to nepujde, nez je vyzkouset :-)

 
anickav
2904 příspěvků 22.03.11 18:59

Alis, je mi cťou a potešením…

 
Alis
2617 příspěvků 20.03.11 23:01

Aničko, děkuju za recept :-)
Nechala jsem se inspirovat, pekla dle rady Miloše s kostí a vykostila až po upečení, šlo to dobře :-)
Bílé víno jsem neměla, žampiony jsem zapomněla koupit, dala jsem sušené. Cibule spoustu, koření přesně dle tebe. Brambory jsem nakrájela na kousky, předvařila a pekla na plechu, nechtěla jsem, aby se mi ve šťávě rozvařily. A takhle se chalani necpali dvěma přílohami :-) Maso voňavé, šťáva báječná :-)

Moc děkuju za recept a inspiraci :-)

 
anickav
2904 příspěvků 15.10.09 19:29
Re: Moje oblíbené kolena, Miloš,

…ja som so svojimi kolenami spokojná, síce už tiež nie sú najmladšie…
Skúšala som Tvoj postup - vykosťovať upečené - ale dopadlo do škarede. Nemám na to talent.

 
gmp
1603 příspěvků 15.10.09 18:09
Re: Moje oblíbené kolena

Pokud ho máš dobře pečené, tak stačí podél kosti rozříznout a ona se ti sama vyloupne. Vyndáš kost, zpátky stočíš a máš koleno jedna radost.
Ukázal bych ti i svoje, ale je to samá voda, jabko si tam dělá co chce, přeskakuje z hrušky na švestku, nic pěknýho. Miloš

 
anickav
2904 příspěvků 15.10.09 02:03
Re: Moje oblíbené kolena, Miloško,

asi máš pravdu, ale ja to už upečené koleno- v celku neviem slušne porcovať…
Pani pekárová piekla kolená určite vcelku, v peci spolu s chlebom (a bez húb, tie som pridala iba preto, že ich milujem všade, aj so špenátom.)

 
gmp
1603 příspěvků 14.10.09 17:44
Re: Moje oblíbené kolena

Ančko, nejni lepšejší to koleno udělat i s kostí a pak ho vykostit, takhle za syrova vykoštěné, přijdeš o to nejlepší co na kolenu je. Zdraví ťa Tvé Oblúbené Staré Koleno Miloš.

 
noskovice
1323 příspěvků 14.10.09 15:05
Re: Moje oblíbené kolena

Anicko, muzes nas pozvat, my toto jidlo urcite nebudeme ignorovat. Umbertak Ti za to umyje nadobi, spolehni se! :-)))

 
svato
1417 příspěvků 14.10.09 05:10
Re: Moje oblíbené kolena

Vieš, Anička, mňa by si mohla pozvať, ale dcéru by som tiež musela nechať doma. Tá dnešná mládež (?) radšej požiera na kĺby tabletky, než by si dala prírodný kolagén.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz