Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
anickav Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Koleno očistím, omyjem, vykostím, kožu narežem do štvorcov, osolím. Do oleja vmiešam papriku, rascu a čierne korenie - pepř, votriem do mäsa. Mäso dám do pekáča kožou na vrch, podlejem troškou vody a nechám pod alobalom piecť. Použijem väčší pekáč, okolo mäsa ešte bude príloha. Keď je skoro mäkké, pridám pokrájané zemiaky, cibuľu na hrubo pokrájanú, očistené celé strúčky cesnaku, očistené šampiňóny vcelku, väčšie prepolené a víno. Všetko rozložím okolo kolena prelejem výpekom, premiešam a dosolím. Dopečiem do mäkka, ku koncu odokryjem a vypečiem kožu do chrumkava. S manželom toto jedlo obľubujeme, samozrejme, mančaft ho ignoroval, takže sa u nás objavovalo sporadicky. Prikusujeme čerstvý biely chlieb, nakladanú zeleninu a zapíjame bielym vínom. Ide o variáciu na maďarský spôsob prípravy kolena - Csulok (na "u" a "o" dve bodky) pékné módra - podľa pekárovej manželky.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Moje oblíbená kolena
2904 příspěvků 18.5.11 20:35
JanP, Bratislava je veľká dedina…všetko je možné.
141 příspěvků 18.5.11 19:59
Aničkav!
Nestretli sme sa mi dvaja niekedy v BA? Dávno…

Anicko, pokud kolena slouzi, tak to je to hlavni. Co se tyce te druhe zalezitosti, musime byt trpelivi, ti dva mladi lide se opravdu snazi. Ja verim, ze casem se vse urovna a navrati do nejakeho normalu, ktery se nam bude zamlouvat…Take ja Tebe zdravim pres tu louzi!
2904 příspěvků 25.3.11 19:12
Babi, vieš, že veľká spokojnosť nebola?
Tak, ako ani so stavom Labužníka…apatia ohľadom chuti niečo pridať.
Zdravím do diaľky.
anicko, anicko, zajiste jsi byla spokojena s tim, co jsi videla
Mam moc rada madarske recepty a uz jsi dlouho
zadny nenapsala 
2904 příspěvků 23.3.11 10:40
Babi, práve som sa presunula pred zrkadlo…
Anicka, Tvoje kolena vypadaji krasne. Jinak to nepujde, nez je vyzkouset
2904 příspěvků 22.3.11 18:59
Alis, je mi cťou a potešením…
Aničko, děkuju za recept

Maso voňavé, šťáva báječná 
Nechala jsem se inspirovat, pekla dle rady Miloše s kostí a vykostila až po upečení, šlo to dobře
Bílé víno jsem neměla, žampiony jsem zapomněla koupit, dala jsem sušené. Cibule spoustu, koření přesně dle tebe. Brambory jsem nakrájela na kousky, předvařila a pekla na plechu, nechtěla jsem, aby se mi ve šťávě rozvařily. A takhle se chalani necpali dvěma přílohami
Moc děkuju za recept a inspiraci
2904 příspěvků 15.10.09 19:29
…ja som so svojimi kolenami spokojná, síce už tiež nie sú najmladšie…
Skúšala som Tvoj postup - vykosťovať upečené - ale dopadlo do škarede. Nemám na to talent.
Pokud ho máš dobře pečené, tak stačí podél kosti rozříznout a ona se ti sama vyloupne. Vyndáš kost, zpátky stočíš a máš koleno jedna radost.
Ukázal bych ti i svoje, ale je to samá voda, jabko si tam dělá co chce, přeskakuje z hrušky na švestku, nic pěknýho. Miloš
2904 příspěvků 15.10.09 02:03
asi máš pravdu, ale ja to už upečené koleno- v celku neviem slušne porcovať…
Pani pekárová piekla kolená určite vcelku, v peci spolu s chlebom (a bez húb, tie som pridala iba preto, že ich milujem všade, aj so špenátom.)
Ančko, nejni lepšejší to koleno udělat i s kostí a pak ho vykostit, takhle za syrova vykoštěné, přijdeš o to nejlepší co na kolenu je. Zdraví ťa Tvé Oblúbené Staré Koleno Miloš.
Anicko, muzes nas pozvat, my toto jidlo urcite nebudeme ignorovat. Umbertak Ti za to umyje nadobi, spolehni se!
1437 příspěvků 14.10.09 05:10
Vieš, Anička, mňa by si mohla pozvať, ale dcéru by som tiež musela nechať doma. Tá dnešná mládež (?) radšej požiera na kĺby tabletky, než by si dala prírodný kolagén.