Recept Moje milované lečo
anickav Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Cibuľu nakrájam na polmesiačiky, dám na masť, pomaly smažím. Paradajky sparím a olúpem, pokrájam na drobno, po chvíli pridám k cibuli, osolím. Prikryjem a nechám dusiť. Medzitým cukinu po dĺžke prekrojím, potom krížom na polmesiačiky, papriku na menšie kúsky, klobásu na kolieska. Po čiastočnom rozdusení paradajok pridám papriku, cuketu a klobásu. Nechám povariť. Ochutnám - klobása býva pikantná aj dosť slaná, dochutím, pridám trocha cukru. Na tanieri hojne sypem údeným syrom, prípadne aj rozškvarenou údenou slaninou. Pridávam svoju verziu, napriek tomu, že tu je kopa rôznych receptov na lečo. Verím, že niekomu zachutí.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
- 04.07.09 vloženo
- 9526x zobrazeno
Ingredience
- 1 000 g paprika
- 500 g paradajky
- 4 veľké cibule
- masť
- 1 malá cuketa
- 3 nožičky domácej klasickej údenej klobásy, žiadna mäkká náhražka, môže byť pikantná
- soľ
- (príp. trocha cukru)
- 300 g údený syr
- príp. údená slanina
Doporučená příloha
Prílohové halušky alebo čerstvý chlieb.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Moje milované lečo
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Moje milované lečo
Lečo u mě jedině a pouze rajčata, papriky, cibule, klobása a to je vše, nebo zahustit šlehačkou s malou lžičkou mouky. A to je teprve ta fantazie . Žádná vejce. Nikdy. A pak se to opravdu jmenuje Moje milované lečo !
Aničko, dík, halušky, jak ty říkáš přílohové dělám stejně, strapačky jen ze syrových brambor a halušky s byndzou z mouky a brambor
Sousedka dnes vaří kečup, vaří ho venku, aby nemusela uklízet kuchyň a já jdu otrhat rajčata a papriky, protože ta vůůůně se nedá vydržet bez leča
My k leču chleba s máslem osolený opepřený, ale halušky zkusím.
2904 příspěvků 28.8.11 15:08
Zdravím priaznivcov leča!
Samozrejme, najradšej mám lečo také obyčajné, bez cukety. Odkedy mi rodia cukety ako divé, dávam ich všade.
Danielka, tie halušky prílohové - polohrubá múka, vajce - na 500 g múky 1-2 vajcia plus voda, nenechať cesto stáť, po zamiešaní cesta okamžite hádzať cez haluškár. Cesto polotuhé, aby sa dali hádzať halušky. Podávať k hocijakému mäsu na šťave, všade, kde by si použila cestoviny. Moja teta halušky hádzala vo finále rovno do leča, nemám odskúšané.
Na halušky s bryndzou, kapustou, alebo oštiepkom a smotanou robím cesto, do ktorého strúham surové zemiaky.
Debatu o slovenských haluškách a strapačkách nebudem rozvíjať, ja používam termín halušky.
Babi, ja lečo môžem každý deň, chutí mi aj úplne obyčajné, iba z papriky, paradajok a cibule. Ale je chutné aj s bryndzou.
Anicko a dandi, leco je take moje zamilovane. Jedine co nedavam je cuketa a nesypu syrem (to vyzkousim). Sucha klobaska je nesmirne dulezita. Ja musim mit k lecu poradnou vypecenou vonavou slanku s neoloupanou soli a kminem
Aničko, k večeři dnes lečo, takové klasické, moje
, ale teď mi nedalo a hledám recepty na lečo,
je jich tu požehnaně, ale tohle tvoje … škoda že jsem
nekoukla dřív.
Jen mi ještě řekni, jaké přílohové halušky? Liší se od klasických? Dík, D.
2904 příspěvků 16.7.09 00:24
dnes si náramne vtipný…
Anička, nedala si tam tej zeleniny moc, nestačily by jen ty klobásky?
2904 příspěvků 7.7.09 14:53
pekne si to napísala!
Už som to u seba na základe Soniných úškkľabkov, začala považovať za úchylku. Ale ten „Aniččin komplex“ znie krajšie…
Pekný deň!
Asi mám „Aniččin komplex“, ale do rajských jídel taky dávám špetku cukru, nejlépe přírodního. A do rajské omáčky - tu musí mít děti sladkou, polévku o něco méně, ale taky. Jednou při záchvatu hubnutí jsem dala umělé sladidlo. To ale prostě nejde, tedy aspoň mě to nechutná. A tak jsme zůstali u cukru.
já se tomu cukru směji, protože se mi jednou Anička přiznala, že když rajčata, tak do nich vždycky přidá trochu cukru. I do italského receptu, o kterém jsme spolu mluvily, jej chce strčit. Tak proto ji zlobím. S klobásami máš pravdu, ale zdroj mám daleko, takže já s nimi musím trochu „šetřit“. Ale rok uteče a budou klobásky nové!
Aničko, už se zase těším!
551 příspěvků 5.7.09 16:57
Do staromaďarského leča se dokonce dává med a do sklovita osmažená cibule se zasypává mletou paprikou. No a klobásek, těch není nikdy dost.
2904 příspěvků 5.7.09 14:16
Esme, Ty máš dávno moje sympatie. Klobásy nikdy nie je dosť…
Soni, ja som to skúšala BEZ, ale nereže mi to! Nepicni sa, ešte by som Ťa chcela vidieť niekedy.
4812 příspěvků 5.7.09 13:04
to vypadá krásně. Vidím že máš k jídlu vztah.
Snad se nebudeš zlobit když jednu malou cuketu nahradím malou nožičkou nějaké dobré pálivé klobásky.
Mně se ten recept taky líbí. Nějakou klobásu ještě mám, tak to asi udělám. Ale Aničko, už zase ten cukr? Já se z Tebe picnu!
Ahoj, Soňa.
1227 příspěvků 5.7.09 05:18
Aničko já dávám taky cuketu, ale s tím uzeným sýrem to musí být dobré. Až budou na zahradě rajčata, tak určitě vyzkouším. Zatím mám co dělat se špenátem:-)
me urcite chutnat bude, jen misto cukety mam radsi lilek