Recept Moc dobrá griotka
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Pětilitrovou láhev od okurek naplníme do 3/4 plně vyzrálými višněmi zbavených stopek. Nahoru nasypeme 500 - 750 g pískového cukru a hrdlo láhve ovážeme celofánem. Láhev uložíme na teplé místo. Za několik dní pustí višně šťávu a do ní se cukr zcela vstřebá. Pak na višně dolijeme 500 ml rumu nebo žitné. Po 14-ti dnech tekutý obsah láhve zcedíme a přidáme jeden nebo dva zelené vlašské ořechy nebo malou lahvičku ořechové tresti. Kdo umí dělat pravou malinovou šťávu, přidá ji také trochu a griotka je hotova. Nejdůležitější při této domácí výrobě griotky je použít višně zcela vyzrálé nebo spíše přezrálé, které lze už sklízet bez stopek, plody nevypeckovat a v lahvi nemačkat. Višně zbylé v láhvi po zcedění griotky se dají používat na dorty, pudinky nebo jinak. Nezkazí se, vydrží v dobře uzavřené láhvi i delší dobu. Autorkou tohoto receptu je p. M. Jindrová. Je to výstřižek z novin někdy z padesátých let, založený v Kuchařce od maminky. Sama jsem tento recept nezkoušela.
Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů
- 02.03.07 vloženo
- 159441x zobrazeno
Ingredience
- Vyzrálé višně: nejlépe se hodí Vackovka, morela nebo osthelmská
- 500 - 750 g pískového cukru
- 500 ml rumu nebo žitné
- 1 - 2 zelené vlašské ořechy nebo lahvičku ořechové tresti nebo kdo umí dělat pravou malinovou šťávu, přidá ji také.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Moc dobrá griotka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Moc dobrá griotka
13 příspěvků 8.9.15 17:34
Také děláme tuto „nastojku“ podle receptu babičky a to podobně, jen asi trochu sladší, protože co stakan višní, to stakan cukru, potom hřebíčky, mletá skořice, bobkový list a vše zaléváme vodkou
P. S. Letošní je už vypitá
Příspěvek upraven 08.09.15 v 17:35
Dobrý den, já jsem španělský kuchař, zajímavý recept. Dělám třešňový sirup, pak zase do vína. Zajímavý. Podívej se na můj blog. http://valenciagastronomic.blogspot.com.es
Příspěvek upraven 06.08.13 v 00:41
Višne som v piatok zasypala cukrom a dnes zaliala alkoholom…
1 příspěvek 6.8.11 22:50
Vyskoušel jsem a vskutku velmí dobrý.