Recept Moc dobrá griotka

(Hodnoceno 2x) bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Moc dobrá griotka

Postup

Pětilitrovou láhev od okurek naplníme do 3/4 plně vyzrálými višněmi zbavených stopek. Nahoru nasypeme 500 - 750 g pískového cukru a hrdlo láhve ovážeme celofánem. Láhev uložíme na teplé místo. Za několik dní pustí višně šťávu a do ní se cukr zcela vstřebá. Pak na višně dolijeme 500 ml rumu nebo žitné. Po 14-ti dnech tekutý obsah láhve zcedíme a přidáme jeden nebo dva zelené vlašské ořechy nebo malou lahvičku ořechové tresti. Kdo umí dělat pravou malinovou šťávu, přidá ji také trochu a griotka je hotova. Nejdůležitější při této domácí výrobě griotky je použít višně zcela vyzrálé nebo spíše přezrálé, které lze už sklízet bez stopek, plody nevypeckovat a v lahvi nemačkat. Višně zbylé v láhvi po zcedění griotky se dají používat na dorty, pudinky nebo jinak. Nezkazí se, vydrží v dobře uzavřené láhvi i delší dobu. Autorkou tohoto receptu je p. M. Jindrová. Je to výstřižek z novin někdy z padesátých let, založený v Kuchařce od maminky. Sama jsem tento recept nezkoušela.

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů

Nahlásit recept

  • 02.03.07 vloženo
  • 159441x zobrazeno

Ingredience

  • Vyzrálé višně: nejlépe se hodí Vackovka, morela nebo osthelmská
  • 500 - 750 g pískového cukru
  • 500 ml rumu nebo žitné
  • 1 - 2 zelené vlašské ořechy nebo lahvičku ořechové tresti nebo kdo umí dělat pravou malinovou šťávu, přidá ji také.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 4.8.13 09:29

Griotka je dobrá.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

kachna59 6.8.11 22:50

Vyskoušel jsem a vskutku velmí dobrý.

Diskuse k receptu Moc dobrá griotka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Moc dobrá griotka

pesek05
13 příspěvků 8.9.15 17:34
Nastojka

Také děláme tuto „nastojku“ podle receptu babičky a to podobně, jen asi trochu sladší, protože co stakan višní, to stakan cukru, potom hřebíčky, mletá skořice, bobkový list a vše zaléváme vodkou

P. S. Letošní je už vypitá :)

Příspěvek upraven 08.09.15 v 17:35

chefgonin
2 příspěvky 6.8.13 00:40
třešňový sirup,

Dobrý den, já jsem španělský kuchař, zajímavý recept. Dělám třešňový sirup, pak zase do vína. Zajímavý. Podívej se na můj blog. http://valenciagastronomic.blogspot.com.es :potlesk:

Příspěvek upraven 06.08.13 v 00:41

Lyduska
414 příspěvků 22.7.13 11:11

Višne som v piatok zasypala cukrom a dnes zaliala alkoholom…

kachna59
1 příspěvek 6.8.11 22:50

Vyskoušel jsem a vskutku velmí dobrý.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz